رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشستی با اصحاب رسانه با بیان آنکه در ۲۲ رشته تخصصی، ۱۹ رشته فوق تخصصی و ۲۱ رشته فلوشیپ دانشجو از دانشکده علوم پزشکی اصفهان فارغ التحصیل می شوند، جایگاه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بعد از دانشگاه علوم پزشکی تهران را بزرگترین دانشگاه در سطح کشور نامید.
دکتر بیژن ایرج از راه اندازی سه رشته فوق تخصصی دیگر خبر داد که شامل سه رشته فلوشیب همچنین یک رشته phdتولید مثل با توجه به ضرورت بحث جوانی جمعیت بعنوان بین رشته ای راه اندازی خواهیم کرد و سال آینده در این رشته دانشجو پذیرش خواهیم کرد.
او گفت: از نظر اعضای هیأت علمی هم ۱۳۹ استاد و ۱۳۸ نفر ، دو نفر مربی و در کل از ۱۱۰۰ عضو هیئت علمی بیش از ۵۰ درصد مربوط به دانشکده پزشکی است.
ایرج درباره دستاوردهایی دانشکده پزشکی گفت: با توجه به ضرورت اجرای پروژه های عمرانی، اولین موردی که بعد از کرونا مورد توجه قرار گرفت بازسازی گسترده دانشکده پزشکی شامل اتاق مانیتورینگ، دوربین ها، بحث گازکشی، ترمیم و کاشی کاریها و نمای دانشکده بازیسازی شد.
او با تاکید براینکه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو نیازمند افزایش کلاس و سالن ها است، ادامه داد: همچنین دانشکده پیراپزشکی زمانی که ما مسئولیت دانشکده را پذیرفتیم روی کاغذ بود در حالیکه تعداد ۸۰۰ دانشجو در رشته های اورژانس، رادیولوژی و کارشناس هوشبری و … داشت و اینها در خود دانشکده پزشکی بود که با تلاشی که انجام دادیم یک و نیم سال است که دانشکده پیراپزشکی نیز افتتاح شد.
رئیس دانشکده پزشکی اصفهان ادامه داد: تمام آزمایشگاهها و گروههای آموزشی تجهیز شدند.
او اظهار کرد: دانشکده پزشکی از سال ۱۳۲۹ راه اندازی شده که موزه دانشکده پزشکی را نیز راه اندازی کردیم و در بردارنده انواع کتب و استادان و غیره است همچنین یک موضوع مهم تجهیز شبیه سازها بود که خریداری گردید و الان مایکن های پیشرفته برای زایمان، احیا و آندروسکوپی.
ایرج ادامه داد: از نظر اعتبار بخشی هم که ابلاغی وزارت بهداشت است براساس استانداردها الان بالاترین اعتبار بخشی را داریم و طی ۱.۵ سال تمام ایرادات برطرف شد و الان اعتبار بخشی ما ۴ ساله است و در مرحله بعدی ۵ ساله خواهد شد.
او بیان داشت: از دیگر دستاوردهای ما در این دوره در حوزه پیوند اعضا شامل پیوند مغز استخوان است که ما پیوند مغز استخوان از خود فرد را داشتیم اما پیوند از فرد به فرد (آلوژن) را در اصفهان نداشتیم که از یکسال پیش پیوند آلوژن نیز در اصفهان راه اندازی گردیده تا الان ۱۳۰ پیوند انجام شده است.
او افزود: همچنین بعد از ۶ سال از توقف پیوند کبد در اصفهان از بیش از شش ماه پیش پیوند کبد مجدد در اصفهان راه اندازی گردید و تا الان ۲۳ پیوند انجام شده است . وی ادامه داد: اهدای عضو بیماران مرگ مغزی برای پیوند قلب در بیمارستان چمران انجام میشود همچنین پیوند کلیه و پانکراس هم انجام میشود حتی پیوند قسمتی از روده ها هم می تواند باشد علاوه براینها یک بانک اطلاعاتی برای پیوند قرنیه داریم راه اندازی می کنیم. همین هفته ۲۳ امین پیوند کبد بعد از راه اندازی مجدد در اصفهان انجام شد.
او تصریح کرد:در مورد اخذ رضایت از خانواده مریض مرگ مغزی هم یک شاخص کشوری تعریف شده است که در اصفهان شاخص رضایت در سال ۱۴۰۱ به تعداد ۳۰ مورد، در سال۱۴۰۲ به ۴۱ مورد رسید و در ده ماهه اول سال ۱۴۰۳ تعدا ۷۲ مورد رضایت اخذ شده است به همین نسبت پیوند کلیه از ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ برابر ۳۶، ۵۹ و ۹۲ پیوند بوده است.
بیژن ایرج اظهار کرد:در حوزه رزیدنتی تخصصی و فوق تخصصی سلامت روان از موضوعات مهم است که دانشکده پزشکی اصفهان از سال گذشته غربالگری سلامت روان را برای همه پذیرفته شدگان انجاممی دهیم که از طریق فرم آنلاین بود و امسال همه مصاحبه ها بصورت حضوری که اعتبار بیشتری نسبت به غربالگری غیر حضور دارد انجام شد که از ۱۹۱ نفر پذيرفته مصاحبه انجام گرفت و افرادی که نیازمند پیگیری بودند مشاوره های لازم را دریافت می کنند همچنین برای پذيرفته شدگان تکمیل ظرفیت غربالگری و مشاوره لازم ارائه میگردد و تا زمانی که افراد نیازمند، مشاوره را تکمیل و تایید را اخذ نکنند وارد بخش نمیشوند. همچنین، ۲۰۰ نفر از استادان ما در تمام گروهها بعنوان مسئول آموزش دستیاری هستند.
دکتر ایرج گفت: همچنین با توجه به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو یک تعدادی از مطب ها و ۱۰ مرکز جامع سلامت و کلینیکهای ویژه بعنوان محیطهایی است که انترن ها می توانند در کنار استادان از نزدیک آموزش را فرابگیرند و برای اولین بار در کشور مواجه زودرس با حضور در بیمارستان را تجربه می شود و خیلی هم با انگیزه تر خواهند شد.
رئیس دانشکده پزشکی اصفهان بیان کرد: از دیگر اقدامات ۱۲۰۰ استاد مشاور تربیت کردیم که هر استاد مشاوره مسئولیت مشاوره تحصیلی ۱۰ دانشجو را برعهده دارد و اگر حین تحصیل از نظر روحی و سلامت روان یا مباحث تحصیلی و غیره با مشکلی مواجه شد پیگیری می کند.
رئیس دانشکده پزشکی اصفهان ادامه داد: راه اندازی سیستم هوشمند آموزش نیز اولین بار در اصفهان راه اندازی کردیم. ایرج با تأکید بر فراهم بودن تجهیزات موردنیاز برای پیوند اعضاء در استان گفت: اگر نیروی متخصص تربیت نشود، نهتنها در اصفهان، بلکه در سایر استانها نیز ارائه این خدمات متوقف خواهد شد چرا که رشته پیوند اعضاء بدلیل پیچیدگی و سختی کار، متقاضیان کمتری دارد و دانشجویان پزشکی از آن استقبال نمیکنند.
رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: هر عمل پیوند هشت ساعت طول میکشد و نیاز به پزشکانی دارد که با عشق و تعهد در این حوزه کار کنند.
اوتأکید کرد: برای راهاندازی مجدد پیوند کبد در اصفهان، تیمی از پزشکان ما به شیراز اعزام شدند تا آموزش ببینند و جایگزین نیروهای کنونی ضرورت بسیار دارد.
دکتر ایرج از حمایت خیرین و همکاری اداره بازرسی کل کشور در تأمین تجهیزات پزشکی مورد نیاز قدردانی کرد و گفت: در زمینه آموزش نیز ما تیمی را به شیراز فرستادیم که آموزش دیدند و بازگشتند و همزمان تجهیزات مورد نیاز هم آماده شد اما اگر بخواهیم این کار مثل گذشته تعطیل نشود باید برای جایگزین کردن این پزشکان، نیروی جدید تربیت شود.