يكي از رسانه‌هاي محلي مي‌گويد: «مصدومان در بيمارستان‌هاي صاحب‌الزمان و شهيد محمدي بستري شده‌اند. همچنين مدرسه رجايي نيز دچار خسارات شديدي شده است.» شدت انفجار به حدي بوده كه باعث ايجاد خسارت و آسيب زيادي شده است. بسياري از خودروها مچاله شده و ساختمان‌هاي اداري نزديك محل حادثه هم خسارت‌هايي ديده‌اند. «اعتماد» پس از وقوع اين حادثه سعي كرده با تعدادي از مسوولان استان هرمزگان صحبت كند، اما هيچ كدام از آنها حاضر به مصاحبه نشده‌اند؛ چرا كه سازمان مديريت بحران طي اطلاعيه‌اي از مسوولان درخواست كرده «تا زمان اطفاي حريق و مشخص شدن علت و ابعاد حادثه انفجار در بندر شهيد رجايي از مصاحبه با رسانه‌ها خودداري كنند.»

تمامي اهالي روستاي خونسرخ مجبور به تخليه روستا شده‌اند

يكي از شاهدان عيني در مورد حادثه به «اعتماد» مي‌گويد: «ساختمان اداري ما تا محل حادثه فاصله كمي دارد. در لحظه انفجار، ابتدا لرزش شديدي رخ داد، فكر كرديم زمين‌لرزه است، اما بعد صداي انفجار آمد و آتش‌سوزي رخ داد. شدت انفجار به قدري بود كه بخشي از شيشه‌هاي ساختمان به سمت سرم پرت شدند. سرم درد شديدي دارد، اما بيمارستان‌ها به قدري شلوغ است كه هنوز نتوانستم به آنجا مراجعه كنم.» يكي از كارگران نيز كه دچار آسيب شده به «اعتماد» مي‌گويد: «در حال كار بوديم كه يكي از مخازن داخل محوطه يك شركت منفجر شد. شدت انفجار به قدري زياد بود كه مرا به عقب پرت كرد و قفسه سينه‌ام دچار آسيب شد.» با اين حال شنيده‌هاي «اعتماد» حاكي از آن است كه انبار دپوي مواد شيميايي يك شركت منفجر شده است، اما هنوز مسوولان مربوطه علت اصلي حادثه را اعلام نكرده‌اند. همچنين يك منبع آگاه در مورد اين حادثه به «اعتماد» مي‌گويد: «انفجار در محوطه يك شركت رخ داده و شدت انفجار به قدري بوده كه ۹۰ درصد كارگران و كارمندان آن شركت مصدوم شده‌اند. تعدادي هم كه به محل انفجار نزديك بوده‌اند، كشته و صدها نفر نيز مصدوم شده‌اند، اما هنوز آمار تلفات و مصدومان كامل نشده است. چون برخي از افراد زير آوار ناشي از انفجار مانده‌اند. تمام اهالي روستاي خونسرخ كه نزديك‌ترين روستا به بندر شهيد رجايي است، مجبور به تخليه شده‌اند؛ آن هم به دليل اينكه شدت گرماي ناشي از انفجار زياد است و احتمال دارد مخازن ديگر داخل محوطه را نيز منفجر كند. حتي منابع محلي اعلام كرده‌اند كه حدود 750 نفر در پي اين حادثه مصدوم شده‌اند. به اهالي نيز اعلام شده كه از ماسك استفاده كنند چرا كه امكان دارد مواد شيميايي به ريه آنها نفوذ كند.» پس از اين حادثه كه هنوز علت اصلي آن مشخص نشده، شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران طي اطلاعيه‌اي اعلام كرده است: «اين انفجار ارتباطي با پالايشگاه‌ها و مخازن سوخت و مجموعه پخش و خطوط لوله نفتي مرتبط با اين شركت در آن منطقه نداشته و در حال حاضر بهره‌برداري از تأسيسات واقع در منطقه بندر عباس بدون وقفه در حال انجام است. همچنين تجهيزات و كمك‌هاي امدادي و آتش‌نشاني همه شركت‌هاي نفتي واقع در منطقه به حالت آماده باش و در حال خدمات‌رساني براي كمك به مديريت سانحه ياد شده از سوي سازمان بنادر و دريانوردي هستند.»

همچنين مدير روابط عمومي شركت بناگستر «گمانه‌زني‌ها در مورد انفجار مخزن آمونياك در اين شركت را تكذيب كرد.»

 

دستور دادستان كل كشور براي برخورد

با عامل يا عاملان احتمالي

در پي حادثه انفجار در بندر شهيد رجايي، «محمد موحدي» دادستان كل كشور به دادستان مركز استان هرمزگان دستور داد اين حادثه به فوريت و دقت رسيدگي شود. در دستور دادستان كل كشور به دادستان مركز استان هرمزگان تاكيد شده است كه بررسي دقيق و رسيدگي ويژه به پرونده و برخورد قاطع و اثرگذار با عامل يا عاملان احتمالي و كساني كه در اين حادثه قصور و تقصير و سهل‌انگاري داشته‌اند، در اولويت قرار گيرد. همچنين ساعاتي پس از حادثه «اسكندر مومني» وزير كشور عازم بندرعباس شده است و طي تماسي با «محمد آشوري» استاندار هرمزگان در جريان جزييات اين حادثه قرار گرفته و دستور لازم براي پيگيري ويژه و بررسي علت حادثه را صادر كرده است. «مجتبي قهرماني» رييس كل دادگستري استان هرمزگان نيز در واكنش به اين حادثه اعلام كرده است: «بلافاصله بعد از وقوع انفجار در بندر شهيد رجايي به محل وقوع حادثه مراجعه و دستورات لازم صادر شد. نيروهاي امدادي در محل حضور داشته و در حال امدادرساني به مصدومان بوده‌اند. از مردم منطقه درخواست كرديم به محل وقوع حادثه مراجعه نكنند.»

«پيرحسين كوليوند» رييس جمعيت هلال احمر نيز با اشاره به اينكه تيم‌هاي واكنش سريع هلال‌احمر عازم بندرعباس شده، گفته است: «هلال احمر از تمامي ظرفيت‌هاي امدادي خود براي كمك به حادثه‌ديدگان و مصدومان استفاده مي‌كند. » «مهرداد حسن‌زاده» مديركل مديريت بحران هرمزگان با بيان اينكه اين منطقه قبلا هشدار گرفته، عنوان كرده است: «قبلا بازديدهايي از محل صورت گرفته و بنده شخصا از محوطه بازديد داشتم. با اين حال احتمالا كم‌كاري‌هايي صورت گرفته كه بايد علت اصلي آن مشخص شود.» 

 

بهاره شبانكارئيان

اعتماد