پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش با همکاری دانشگاه اصفهان و انجمن فناوری اطلاعات ایران، طی سه روز با حضور محققان، متخصصان و مسئولان، به ارائه دستاوردهای علمی در زمینه تکنولوژی می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد بازار، محمدرضا خیامباشی در نشستی با خبرنگاران از برگزاری پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش طی روزهای سه‌شنبه تا پنج شنبه از چهارم تا 6 دی‌ به میزبانی دانشگاه اصفهان خبر داد.

وی گفت: این کنفرانس با همکاری انجمن فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران و دانشگاه اصفهان برگزار می‌شود.

رئیس دانشکده کامپیوتر ادامه داد: این کنفرانس یکی از کنفرانس‌های معتبر در زمینه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی است که هر ساله محققان مختلفی در زمینه‌های گوناگون مرتبط با کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دستاوردهای خود را در آن ارائه می‌کنند.

خیامباشی توضیح داد: تیم اجرایی این کنفرانس از حدود یک سال گذشته، با مسئولیت دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه اصفهان، کار خود را آغاز کرده است. در روزهای پایانی، تیم برگزاری به‌صورت شبانه‌روزی در تلاش است تا این رویداد علمی را به بهترین نحو ممکن برگزار کند.

وی در صحبت از توان علمی دانشگاه اصفهان و دانشکده های کامپیوتر و فنی مهندسی در صدور تفاهم نامه و قراردادها با صنایع استان برای اجرای طرح های پژوهشی و پیاده سازی نرم افزارهای هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات، افز.د: البته مشکلات زیرساختی در کشور وجود دارد که امیدواریم برگزاری این کنفرانس با حضور مقامات کشوری بتواند به پیشبرد اهداف و توسعه زیرساخت ها کمک کند.

خیامباشی ادامه داد: در این کنفرانس، تلاش شده تا از رسانه های مرتبط با حوزه ارتباطات و کامپیوتر در سطح کشور دعوت به عمل آید و همچنین، مسئولان کشوری ازجمله وزیر ارتباطات و هیات همراه و دیگر مسئولان استانی  اصفهان نیز برای حضور در این رویداد دعوت شده اند.

هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، شبکه‌های نسل جدید (5G و 6G) ارتباطات و رایانش کوانتومی از موضوعات کنفرانس

محمدحسین باطنی، دبیر اجرایی پانزدهمین کنفرانس فناوری اطلاعات و دانش در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این کنفرانس که به‌عنوان یکی از رویدادهای علمی بین‌المللی معتبر کشور شناخته می‌شود، پانزدهمین دوره خود را در هفته پیش‌رو برگزار خواهد کرد. کنفرانسی با سابقه‌ای کم‌نظیر در حوزه فناوری اطلاعات که همواره در میان پژوهشگران دانشگاهی جایگاهی برجسته داشته است.

وی افزود: این رویداد علمی که برای اولین‌بار در ۲۰ سال گذشته آغاز به کار کرد، تاکنون در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های برتر کشور برگزار شده و همواره پذیرای مقالات علمی معتبر داخلی و بین‌المللی بوده است.

دبیراجرایی این کنفرانس ادامه داد: امسال، این کنفرانس با همکاری دانشکده مهندسی دانشگاه اصفهان و انجمن فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران و به ریاست مشترک مسعود شفیعی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، و ریاست دانشگاه اصفهان برگزار می‌شود.

باطنی گفت: از سال گذشته، تیم اجرایی این کنفرانس، شامل اساتید و دانشجویان دانشگاه اصفهان، با برنامه‌ریزی دقیق، تدارکات لازم را انجام داده‌اند تا این دوره با کیفیتی متمایز برگزار شود.

وی اضافه کرد: این کنفرانس اهدافی کلیدی از جمله فراهم کردن فضایی برای تعامل میان پژوهشگران، اساتید دانشگاهی، و فعالان حوزه فناوری اطلاعات، ترویج فعالیت‌های علمی و پژوهشی در لبه دانش فناوری اطلاعات و ارائه دانش و تجربیات تخصصی میان دانشگاهیان، شرکت‌های فعال در حوزه فناوری و دانشجویان را دنبال می‌کند.

دبیر اجرایی این کنفرانس ادامه داد: محورهای اصلی این کنفرانس شامل موضوعاتی بنیادی و ضروری برای کشور است که مورد تأکید وزارت علوم و ارگان‌های بالادستی قرار دارند. برخی از این موضوعات شامل هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، شبکه‌های نسل جدید (5G و 6G) وارتباطات و رایانش کوانتومی است.

باطنی گفت: این دوره از کنفرانس، با دریافت ۱۶۰ مقاله علمی از محققان داخلی و خارجی، برنامه‌ای جامع شامل نشست‌های تخصصی، ارائه مقالات پوستری و سخنرانی و برگزاری چهار میزگرد تخصصی دارد، همچنین در روز سوم، برنامه‌هایی در قالب کارگاه‌های آموزشی با موضوعاتی نظیر هوش مصنوعی، فناوری‌های نوظهور و فناوری‌های کوانتومی برگزار خواهد شد.

وی اظهار کرد: کنفرانس از روز سه‌شنبه چهارم دی‌ آغاز شده و طی سه روز، از ساعت  ۸:۳۰صبح تا عصر، ادامه خواهد داشت.

باطنی اضافه کرد: مراسم افتتاحیه در روز نخست  و اختتامیه در روز دوم با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار می‌شود و در روز پنج‌شنبه، کارگاه‌های آموزشی این رویداد به پایان می‌رسد.

وی در پایان، از تمامی مسئولان دانشگاه اصفهان، دانشکده مهندسی کامپیوتر، انجمن فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، و تیم‌های اجرایی و دانشجویی قدردانی کرد و گفت: امیدوارم این کنفرانس، ویترینی از توانمندی‌های علمی و فناورانه کشور باشد و بتواند همچنان جایگاه خود را در میان رویدادهای علمی معتبر جهانی حفظ کند.

پذیرش 60 مقاله در زمینه فناوری اطلاعات از داخل و خارج از کشور

در ادامه، مرجان کائدی، دبیر علمی پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش اظهار کرد: در مجموع 160 مقاله از ۳۱ دانشگاه در داخل کشور و ۵ کشور مختلف غیر از ایران دریافت کرده‌ایم و نهایتا 60 مقاله پذیرش نهایی شده اند.

وی افزود: مقالاتی از کشورهای انگلستان، بلژیک، هندوستان، آمریکا و فرانسه نیز به کنفرانس ارسال شد، همچنین، تعداد زیادی از داوران به دلیل سابقه و اهمیت کنفرانس، دعوت ما را پذیرفتند و به داوری مقالات پرداختند.

دبیر علمی کنفرانس ادامه داد: کمیته داوری شامل ۳۴ نفر از اعضای دانشگاه‌های مختلف داخل کشور و شش دانشگاه خارجی بود که با دقت تمام مقالات را ارزیابی کردند.

کائدی اضافه کرد: از این ۶۰ مقاله، ۳۶ مقاله به‌‍صورت شفاهی و سخنرانی ارائه خواهند شد و ۲۴ مقاله نیز به‌صورت ارائه شفاهی در قالب سخنرانی برنامه‌ریزی شده است. مقالات در ۸ موضوع مختلف دسته‌بندی شده‌اند که شامل حوزه‌های هوش مصنوعی، مهندسی نرم‌افزار، امنیت اطلاعات، معماری کامپیوتر و کسب و کار الکترونیکی است.

وی گفت: این مقالات در دو روز نخست کنفرانس ارائه خواهند شد و کارگاه‌های آموزشی نیز طبق برنامه در روز سوم برگزار خواهند شد، همچنین خوشحالیم که سخنرانان برجسته‌ای از دانشگاه‌های معتبر خارجی و داخلی به این کنفرانس دعوت شده‌اند.

دبیرعلمی کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات ادامه داد: یکی از سخنرانان برجسته کنفرانس از دانشگاه انگلستان است و سخنرانان دیگر از کشورهای مالزی و آمریکا در این رویداد حضور دارند. از ۱۶۰ مقاله دریافتی، ۱۱۰ مقاله به زبان انگلیسی بود که نشان‌دهنده تنوع و سطح بالای مقالات و پژوهش‌های ارائه شده است.

کائدی اظهار کرد: امیدواریم این کنفرانس فرصتی مناسب برای تبادل علم و تجربه در زمینه فناوری اطلاعات باشد.

فرزانه افسرطه