اقتصادبازار: محمود اکبري معاون فروش و بازاريابي شرکت فولاد مبارکه اصفهان با اشاره به اينکه در حال حاضر تنها بين 55 تا 60 درصد از ظرفيت توليد ورق فولادي در کشور فعال بوده و مابقي اين ظرفيت به دليل بحران، خالي مانده است، افزود: خواستار اجراي هرچه سريعتر تعرفه پلکاني روي واردات انواع ورقهاي فولادي هستيم.
محمود اکبري در نشستي خبري با اشاره به اينکه بحران ايجاد شده در بازار فولاد نسبت به بحرانهاي قبلي طولانيتر شده است، افزود: ادامه بحران باعث شده تا شرکتهاي فولادسازي با مشکل جدي در توليد و توزيع محصولاتشان مواجه شوند. از سوي ديگر در حالي در بازار جهاني هزينههاي توليد مانند انرژي، سنگ آهن و قراضه با افت قيمت مواجه شده که در بازار ايران وضعيت کاملاً برعکس بوده و هزينههاي توليد حتي افزايش هم يافته است.
وي تأکيد کرد: بحران ايجاد شده در بازار فولاد به حدي عميق بوده که برخي اقدامات حمايتي انجام شده از سوي دولت را نيز بي اثر کرده است. در اين شرايط حتي برخي خريداران طرحهاي هشتگانه فولادي نيز به دنبال واگذاري اين طرحها هستند و اين وضعيت با برنامه سرمايهگذاري دولت در صنعت فولاد منافات جدي دارد و قطعاً با اين روند به هدف توليد 55 ميليون تن فولاد تا 1404 نخواهيم رسيد.
معاون فروش و بازاريابي شرکت فولاد مبارکه اصفهان اضافه کرد: با وجود همه پتانسيلهايي که کشورمان در زمينه توليد فولاد دارد اما در صورت ادامه روند بحراني کنوني سرمايهگذاريها در صنعت فولاد متوقف خواهند شد. بنابراين انتظار داريم دولت به صورت جديتري با فولادسازان همراهي کند. بسياري از کشورهاي منطقه و جهان روي واردات محصولات چيني تعرفه اعمال کردهاند و شرکتهاي چيني به دنبال صادرات به بازارهاي بدون حفاظ هستند که از جمله بهترين اين بازارها، بازار ايران است. با توجه به اينکه چين با مازاد توليد 100 ميليون تني مواجه بوده و به شدت به دنبال صادرات اين ميزان محصول است. به همين دليل از دولت تقاضا داريم هرچه زودتر نسبت به اجراي تعرفه پلکاني روي واردات فولاد اقدام کند.
اکبري تاکيد کرد: اوضاع در بازار جهاني فولاد آنقدر خراب شده که حتي شرکتهاي چيني در بازارهاي مختلف با يکديگر رقابت ميکنند تا بتوانند محصولات خود را بفروشند.
به گفته وي در دو ماهه امسال بالغ بر 480 هزار تن انواع ورق فولادي وارد کشور شد که اين ميزان واردات نسبت به مدت مشابه در سال قبل رشد 13 درصدي را نشان مي دهد.