اقتصادبازار: در ماه های گذشته از وزیر صنعت، معدن و تجارت گرفته تا مسئولان سازمان ایمیدرو از هدف گذاری برای رسیدن به تولید 40 میلیون تن فولاد در سال خبر می دهند؛ اما در این بین یکی از بزرگ ترین چالش های پیش روی ماجرای آب است، زیرا کارخانه فولاد وابستگی بسیاری به آب دارد و هم اکنون نیز کشور با بحران آب رو به رو است. از سوی دیگر بسیاری از طرح های اصلی و کارخانه های بزرگ فولاد سازی کشور نیز در مناطقی احداث شده اند که حالا با بحران شدید آب مواجه هستند مانند کارخانه فولاد مبارکه اصفهان به عنوان بزرگ ترین کارخانه فولادسازی کشور که حالا در قلب بحران آبی قرار دارد. با بهرام سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان درباره افزایش تولید این کارخانه و چالش تامین آب گفت و گو کرده ایم:
مسئولان از افزایش تولید و وعده رسیدن به 40 میلیون تن فولاد خبر می دهند که به نظر می رسد بخش مهمی از این افزایش ظرفیت نیز بر عهده شرکت شما باشد؛ آیا اصلا با توجه به کمبود آب و بحران آن در اصفهان این اتفاق شدنی است؟ شما طرح های توسعه برای افزایش تولید دارید؟
وقتی صحبت از توسعه فولاد و طرح های جدید در کشور می شود الزاما منظور اصفهان نیست و حتی ما به عنوان شرکت فولاد مبارکه اصفهان طرح های جدید و راه اندازی کارخانه های جدید را در اصفهان ندیده ایم ما در واقع یک گروه هستیم که الان در نقاط مختلف کشور برنامه ریزی می کنیم الان در منطقه سپیددشت داریم سرمایه گذاری می کنیم در هرمزگان فولاد هرمزگان را داریم که زیر مجموعه ما هستند و شرکت ما از نظر جغرافیایی دیگر تنها در اصفهان فعال نیست و فعالیت های ما محدود به اصفهان نیست، یعنی ما طرح های جدید را دیگر در اصفهان ندیده ایم بلکه تمرکز براستان های دیگری است که مشکل منابع آب ندارند.
باتوجه به بحران کنونی آب در استان اصفهان آیا شما برای تامین آب کارخانه کنونی فولاد اصفهان که به عنوان مهم ترین واحد فولادسازی کشور شناخته می شود، مشکلی دارید؟
نه ببینید آب به اندازه ای که لازم باشد الان موجود هست و طرح بعدی ما هم استفاده از پساب های شهرهای اطراف است که الان داریم سرمایه گذاری می کنیم روی این موضوع تا بتوانیم بخشی از آب مورد نیاز کارخانه و صنعت فولاد را از این طریق تامین کنیم.
کدام شهرها؟
شهرهای اطراف اصفهان و مبارکه
امسال چه برنامه ای برای توسعه کارخانه فولاد مبارکه اصفهان دارید؟
در اصفهان ما یک سری برنامه برای توسعه زیر سقفی داریم که در اصل بهینه کردن ظرفیت های کنونی کارخانه است برای افزایش تولید.
و با این اقدامات تولید کارخانه به چه عددی خواهد رسید؟
می رسیم به 7.2 میلیون تن.
ظرفیت سال گذشته شما چقدر بود؟
ظرفیت تولید ما در سال گذته 5.2 میلیون تن بوده است که درواقع با این کار تولید ما دو میلیون تن افزایش خواهد داشت و این عدد بسیار قابل توجهی خواهد بود.