برنامه های گسترده گروه فولاد مبارکه در هفتمین نمایشگاه بین المللی توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران‌اکسپو ۲۰۲۵)، درخشش این مجموعه به عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو در صنعت فولاد ایران و صادرات غیر تفتی را رقم زد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد بازار، با حضور مدیرعامل بانک سپه در غرفه گروه فولاد مبارکه در دومین روز از نمایشگاه بین المللی ایران‌اکسپو ۲۰۲۵، تفاهم‌نامه‌ای با موضوع «همکاری و گسترش مراودات بانکی و استفاده از ظرفیت‌های متقابل» بین گروه فولاد مبارکه و بانک سپه منعقد شد. سعید زرندی، به نمایندگی از گروه فولاد مبارکه و آیت‌الله ابراهیمی به نمایندگی از بانک سپه این تفاهم‌نامه را امضا و ضمن تأکید بر ضرورت توسعه همکاری‌های مشترک، نسبت به مثبت بودن نتایج حاصل از این تفاهم‌نامه ابراز امیدواری کردند.

نقش آفرینی قابل توجه گروه فولاد مبارکه در اقتصاد کشور

سعید زرندی در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری بین گروه فولاد مبارکه و بانک سپه همزمان با نمایشگاه بین المللی ایران اکسپو 2025، گروه فولاد مبارکه را بزرگترین مجموعه صنعتی ایران نامید و گفت: با توجه به جایگاه فولاد مبارکه در تولید و صادرات، همچنین، بعنوان یک هولدینگ در مجتمع مبارکه اصفهان با بیش از ۱۰۰ شرکت و نقش آفرینی قابل توجهی که در اقتصاد کشور دارد، این تفاهم نامه با اهداف توسعه و گسترش مراودات مالی و بانکی منعقد می گردد.

در این مراسم، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با اذعان به اینکه یکی از اصلی‌ترین نیازهای شرکت‌ها و صنایع تولیدی در کنار مهارت‌های فنی و تخصصی، دسترسی به ابزارها و روش‌های جدید تأمین مالی و امور ارزی است، اعلام کرد: ما با تعامل با بانک‌های مختلف، از جمله بانک سپه، برنامه‌ریزی‌ کرده‌ایم تا از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنیم.

زرندی در صحبت از فرصت های سرمایه گذاری برای اجرای طرح های توسعه در گروه فولاد مبارکه، توضیح داد: بیش از هزار میلیارد تومان طرح توسعه در دست اقدام داریم که به صورت مستقیم یا از طریق شرکت های تابعه آنها را اجرا می کنیم.

ارزآوری 600میلیون دلاری گروه فولاد مبارکه

او با اشاره به جایگاه‌ برتر گروه فولاد مبارکه در صادرات غیرنفتی کشور، اعلام کرد: با صادرات بیش از یک میلیون و 300 هزار تن از انواع محصولات، ارزآوری حدود 600 میلیون دلار برای کشور توسط این مجموعه در سال گذشته حاصل شده است. ضمن آنکه، فولاد مبارکه به عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو در صنعت فولاد ایران، در سال جاری برنامه‌های گسترده‌ای برای افزایش صادرات خود دارد.

سهم یک میلیارد دلاری فولاد مبارکه در صادرات غیرنفتی

او با تاکید بر ضرورت ارتقای کیفیت محصولات ایرانی در جهت افزایش میزان رقابت‌پذیری در سطوح بین‌المللی، یادآور شد: گروه فولاد مبارکه با در اختیار داشتن سهمی نزدیک به یک میلیارد دلار از صادرات غیر نفتی کشور، با بیش از ۵۰ کشور دنیا ازجمله تمركز بر بازارهای آفریقایی و مناطق شرق آسیا ارتباط برقرار کرده است.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در هفتمین نمایشگاه بین المللی توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران‌اکسپو ۲۰۲۵)، اظهار داشت: هدف اصلی ما این است که با بررسی و شناسایی مشتریان نهایی، ارتباطات خود را به سرعت گسترش دهیم و شاهد افزایش میزان صادرات باشیم.

آماده سازی زیرساخت افزایش 50درصدی صادرات

زرندی در بخش دیگری از سخنان خود با هدف پاسخگویی به پرسش های خبرنگاران، بیان کرد: در سال‌های گذشته به دلیل ملاحظات تنظیم بازار، اولویت را بر تأمین نیازهای داخلی گذاشتیم. اما اکنون در صورت فراهم شدن شرایط، امکان افزایش صادرات و سرمایه گذاری را داریم. به همین منظور، زیرساخت‌های لازم برای افزایش ۵۰ درصدی صادرات نسبت به شرایط فعلی در حال آماده‌سازی است.

او گفت: فولاد مبارکه در محصولات مختلف به ویژه در زمینه ورق‌های فولادی، صادرات خود را با هماهنگی وزارت صنعت و با رویکرد حمایتی وزیر صمت، گسترش خواهد داد. همچنین، امیدواریم که در سال جاری شاهد افزایش قابل توجهی در میزان صادرات غیر نفتی خود باشیم و به عنوان یکی از بازیگران اصلی در بازار جهانی فولاد شناخته شویم.

سرمایه گذاری فولاد مبارکه در تامین انرژی

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در بیان اقدامات و راهکارهای این مجموعه در حل و رفع چالش‌های موجود در زمینه انرژی، اعلام کرد: به دلیل جبری که از موضوع ناترازی‌ها بر مجموعه‌های تولیدی تحمیل شده، گروه فولاد مبارکه نیز مجبور است در حوزه‌های زیرساختی خود مستقلاً سرمایه‌گذاری کند.

او، کمبود برق را از چالش های مهم در تولید عنوان کرد و گفت: با تمهیداتی که در مجموعه فولاد مبارکه در نظر گرفته شد، سرمایه‌گذاری خوبی در زمینه تولید برق و دیگر موارد انرژی انجام شده است.

تحویل 120مگاوات انرژی خورشیدی

زرندی با اشاره به بهره‌برداری فاز به فاز از نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی آفتاب شرق فولاد مبارکه، توضیح داد: در فاز اول این پروژه، ۱۲۰ مگاوات برق تولید می‌کنیم که تاکنون ۸۰ مگاوات آن وارد شبکه شده و هفته آینده نیز مراسم افتتاح و بهره برداری از 120 مگاوات انرژی خورشیدی با حضور وزیر صنعت برگزار می شود و ۱۲۰ مگاوات تحویل شبکه خواهد شد. همچنین، فاز بخار نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه تا نیمه آذر ماه با همکاری "مپنا" بعنوان پیمانکار بهره برداری خواهد شد.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در تشریح پروژه‌های تامین آب و گاز بیان داشت: یکی از تعهدات ما به مردم اصفهان، انتقال آب دریا و جدا کردن مصرف آب صنعت از رودخانه زاینده‌رود است. خوشبختانه، مراحل پایانی این پروژه در حال انجام است و امیدواریم تا قبل از تیرماه این اتصال برقرار شود. این آب فقط مخصوص صنعت است و مزیت آن این است که نیاز به برداشت از رودخانه را به صفر می‌رساند. ضمن آنکه در این سالها با استفاده از روش های بازچرخانی آب و پساب طی قرارداد با 9 شهر استان، مصرف آب در فولاد مبارکه را به حداقل رسانده ایم.

زرندی به همکاری با شرکت ملی نفت در زمینه سرمایه گذاری برای تامین گاز اشاره کرد و گفت: ما در حال پیگیری تأمین انرژی خود هستیم و امیدواریم که این پروژه‌ها به زودی به نتیجه برسند. هدف ما این است که با تدبیر، تولید خود را سرپا نگه داریم و به توسعه کشور کمک کنیم.

فرزانه افسرطه