اقتصاد بازار: مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان گفت: پیشرفت کشور در زمینه تکنولوژی و تولید ماشین آلات و تجهیزات مورد استفاده در صنعت فولاد تا حدی بوده که هم اکنون 95 درصد تجهیزات و مواد مصرفی این صنعت در داخل کشور تولید می شود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا بهرام سبحانی در مراسم گشایش نهمین نمایشگاه بین المللی متالورژی، ریخته گری، فولاد، معادن و صنایع وابسته که عصر روز سه شنبه برگزار شد، اظهار داشت: نامیدن استان اصفهان به عنوان پایتخت فولاد کشور به دلیل وجود دو مجموعه برجسته فولاد مبارکه و ذوب آهن که به تنهایی 60 درصد فولاد کشور را تولید می کنند، امر بی جایی نیست و برگزاری نمایشگاه با موضوع متالورژی و فولاد در این استان معنای به جایی دارد.
وی افزود: نمایشگاه ویترین تجهیزات و قطعات هر صنعتی است و در مورد صنعت متالورژی و فولاد نیز تولیدکنندگان فولاد، کارآفرینان و تولیدکنندگان قطعات نیز می توانند از طریق نمایشگاه از تولیدات جدید مطلع شوند.
وی با اشاره به پیشرفت قابل مشاهده در هر دوره برگزاری این نمایشگاه گفت: در هر نمایشگاه با موضوع فولاد و متالورژی دستاوردهای جدیدی را می بینیم که تا چندی پیش برای تأمین آنها از خارج از کشور دچار مشکل بودیم و یا برای تأمین آن به میلیون ها ارز خارجی نیاز داشتیم.
وی با اشاره به افتتاح خط های تولید جدید در مجتمع فولاد مبارکه اصفهان گفت: در زنجیره خط تولید کمتر تجهیزی است که برای تأمین آن نیاز به واردات داشته باشیم و داخلی نشده باشد و هم اکنون 2 هزار شرکت در بالادست فولاد مبارکه تجهیزات مورد نیاز این مجموعه را تهیه می کنند و سرویس می دهند.
وی تأکید کرد: استان اصفهان به غیر از معادن خوبی که در زمینه سنگ آهن دارد، در زمینه تجهیزات و ماشین آلات نیز نیروها و مجموعه های توانمند تولیدی داراست.
سبحانی اضافه کرد: تولیدات داخل یک تعهد دو طرف است که هم مدیران مجموعه ها باید در استفاده از تجهیزات تولید داخل تعهد داشته باشند و هم سازندگان این تجهیزات در ارایه محصول با کیفیت تعهد داشته باشند.
وی با اشاره به راه اندازی تولید خط الکترود در کشور، گفت: حتی در برخی موارد تجهیزات در زمینه صنعت فولاد که ساخت تولیدکنندگان ایرانی است از نظر طول عمر و کارایی از نمونه های خارجی مطلوب تر است.
وی با تأکید بر اهمیت و نقش استان اصفهان در رشد و توسعه صنعت فولاد سازی کشور، گفت: در هیچ استانی به اندازه استان اصفهان شهرک صنعتی که در زمینه صنعت فولاد خدمات رسان باشد وجود ندارد.
وی با اشاره به اهمیت و نقش و جایگاه نمایشگاه ها در نمایش توسعه صنعت فولادسازی کشور، گفت: این نمایشگاه را می توان به صورت مجازی در سایر اوقات سال هم ادامه داد تا فعالان این صنعت اگر به قطعه جدیدی نیاز داشتند از طریق مراجعه با سایت با شرکت هایی که می توانند آن تجهیز یا قطعه را ارایه کنند آشنا شده و آن را به دست آورند.