اقتصاد بازار: مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان گفت: این مجتمع فولادی با ظرفیت تولید بیش از 11 میلیون تُن آهن اسفنجی، بزرگترین تولیدکننده این نوع فولاد در جهان است.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد بازار، بهرام سبحانی در نخستین گردهمایی مدیران ایمیدرو در سال 95، اظهار داشت: فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده ورق فولادی تخت در خاورمیانه و شمال آفریقاست که با سهم بیش از 50 درصدی در کشور و 22 درصدی در خاورمیانه و شمال آفریقا توانسته بخش عمده ای از نیاز بازار داخل و خارج را تأمین کند.
وی افزود: ارزش فعلی گروه فولاد مبارکه معادل 200 هزار میلیارد ریال است که به عنوان بزرگترین شرکت بورسی نیز شناخته می شود.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان تصریح کرد: این مجتمع توانسته سهم یک درصدی تولید ناخالص داخلی و سهم 5 درصدی تولید ناخالص ملی را در بخش صنعت به دست آورد.
وی ادامه داد: این شرکت تنها شرکت فولادی در کشور محسوب می شود که زنجیره ای از سنگ معدن تا محصول نهایی در حال فعالیت است.
سبحانی بیان داشت: توسعه سبد محصولات در راستای پاسخ به نیاز خودروسازان و صنایع نفت و گاز در محیط های ترش و شیرین، اجرای طرح های توسعه با ساخت و بهره برداری واحدهای فولادسازی مانند هرمزگان، فولادسپید دشت، توسعه ظرفیت های گروه فولاد مبارکه با امضای سه قرارداد در سفر اخیر رییس جمهوری به رُم شامل توسعه فولاد هرمزگان، فولادسپید دشت و خط دوم نورد گرم از مهمترین فعالیت های که در فولاد مبارکه محقق شده است.
وی، تولید و فروش حدود 10 میلیون تُن فولادهای ویژه در 10 سال گذشته را یکی دیگر از فعالیت های مهم فولادمبارکه اعلام کرد.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان اظهار کرد: با امضا سند همکاری با شرکت فولاد 'اکسین' و تولید ورق های خاص موفق به قطع وابستگی به ورق های مورد نیاز صنعت نفت و گاز در کشور شدیم و با تولید ورق های آجدار و رنگ چروک به سوی تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر حرکت کردیم.
وی افزود: درآمد فولادمبارکه از محل فروش محصولات خود از سال 82 تاکنون افزایش قابل توجهی داشته است.
سبحانی یادآور شد: در سال 93 با 10 هزار میلیارد تومان بیش از همه سال های گذشته درآمد کسب کردیم و در سال 94 به دلیل رکود بازار داخل و افت قیمت جهانی فولاد با کاهش 19 درصدی فروش مواجه شدیم.
وی ادامه داد: در سال های پس از بهره برداری، میزان فروش محصولات 70 میلیون تُن در بازار داخل و 16 میلیون تُن در بازار خارج بوده که ارزش این فروش بالغ بر 35 میلیارد دلار است.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان تصریح کرد: از ابتدا تاکنون با حدود 16 میلیون تُن صادرات محصولات فولادی باعث ارزآوری بیش از 6.5 میلیارد دلار برای کشور شده ایم و برند فولادمبارکه در بازارهای جهانی تثبیت شده است.
وی با بیان اینکه خشک شدن زاینده رود از مواردی است که به ناروا تهمت آن به فولاد مبارکه زده می شود، گفت: سهم فولاد مبارکه از برداشت آب زاینده رود 29 میلیون مترمکعب یعنی حدود یک درصد سهم آبریز زاینده رود است.
سبحانی افزود: مصرف آب فولاد مبارکه 3 صدم درصد از آب قابل استحصال کل کشور و 16 درصد از آب مصرفی فولادسازان داخلی است که حدود 50 درصد فولاد تولیدی در کشور تنها در فولاد مبارکه تولید می شود.
وی با اشاره به کاهش مصرف آب در فولاد مبارکه، تصریح کرد: با اقدامات فولاد مبارکه برای تولید هر تُن فولاد، میزان مصرف آب در این مجتمع 68 درصد نسبت به طراحی اولیه آن کاهش یافته و از 16.6 متر مکعب بر تُن به 5.33 مترمکعب بر تُن رسیده است.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان بیان داشت: این میزان مصرف آب در شرکت تولیدکننده فولادی مطرح در جهان مانند 'تاتااستیل' شش مترمکعب بر تُن فولاد است و این رقم کاهش مصرف آب در حالی عملی شده که در 25 سال گذشته با رشد تولید هم مواجه بوده ایم.
وی در ادامه تاکید کرد: تمام آب مصرفی در فرآیند تولید، مورد استفاده مجدد قرار می گیرد.
سبحانی اظهار داشت: این کارخانه توسط شرکت های اروپایی طراحی و راه اندازی شد و به منظور تأمین قطعات یدکی و مصرفی از داخل، گروهی با عنوان بومی سازی و مهندسی معکوس در فولادمبارکه شکل گرفت.
وی افزود: با تلاش مجدانه کارکنان از سال 1390 طرح بومی سازی در فولاد مبارکه قوت گرفت تا جایی که توانستیم در سال 94 بیش از 82 درصد از قطعات مورد نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان داخلی تأمین کنیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان گفت: ارزش صرفه جویی حاصل از بومی سازی قطعات یدکی و تجهیزات به صورت تجمعی در فاصله 81 تا 94 به بیش از 2 هزار میلیارد تومان رسید.
وی تصریح کرد: فولاد مبارکه همواره بر بهره وری و استفاده بهینه از منابع تأکید دارد، اما همچنان این واحد صنعتی با چالش هایی روبرو است که دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده را با سختی همراه می سازد.
سبحانی افزود: تأمین حامل های انرژی از جمله آب، گاز و برق، تأمین سنگ آهن و گُندله، تأمین منابع مالی ارزان قیمت برای اجرای طرح های توسعه و محدودیت در زیرساخت های حمل و نقل ریلی، جاده ای و دریایی و اسکله ها از مواردی است که در کنار هزینه های مالی سنگین فولادسازان کشور در حدود سه هزار میلیارد تومان در سال، پیمودن مسیر توسعه را با سختی همراه کرده است.
وی خاطر نشان کرد: استاندارد بهره وری در دنیا یکهزار و 50 تُن فولاد به ازای هر نفر برآورد شده، اما این رقم در فولاد مبارکه 385 تُن به ازای هر نفر است.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان اظهار کرد: امیدواریم با راه اندازی طرح های توسعه و افزایش ظرفیت تولید، چالش تورم نیروی انسانی را برطرف کنیم تا به استانداردهای جهانی نزدیک شویم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز در گردهمایی مدیران ایمیدرو، گفت: تولیدات صادرات محور، راهبرد معدن و صنایع معدنی در اقتصاد مقاومتی است.
مهدی کرباسیان اظهار داشت: صادراتی شدن تولیدات معدنی و صنایع معدنی از راهبردهای اساسی این بخش در اقتصاد مقاومتی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته قیمت جهانی تولیدات فولادی با اُفت بیش از 50 درصدی همراه شد.، افزود: بحران عمیق بخش معدن و صنایع معدنی سال گذشته وجود داشت که همچنان گریبانگیر صنعت فولاد است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مشکلات جهانی سبب شده بسیاری از کارخانه ها با نیمی از ظرفیت تولید خود فعالیت کنند اما ایران توانست با رویکرد صادراتی خود در صنعت فولاد که زنجیره بالایی از محصولات را در بر می گیرد، بخش زیادی از چالش ها را پشت سر بگذارد.
وی بیان داشت: بخش معدن و صنایع معدنی نقش پررنگی در اقتصاد مقاومتی دارد و باید بتواند به وظایف خود برای اعتلای این حوزه از اقتصاد ملی عمل کند.
کرباسیان یاداور شد: سال گذشته با یکهزار میلیارد تومان کسری بودجه مواجه بودیم اما کمیته نقدینگی این سازمان با پایش های هفتگی توانست علاوه بر عبور از بحران، به تزریق اعتبار و نقدینگی به طرح ها ادامه دهد.
وی افزود: ایمیدرو نسبت به سال 92 پیشرفت قابل توجهی داشت و شرکت های وابسته هم توانستند خود را بازسازی کنند.
رئیس هیأت عامل ایمیدرو تصریح کرد: سال گذشته با به وجود تحریم ها، نه تنها برای صنعت، بلکه برای کشور سال سختی بود.
وی تحرک در طرح ها و گشایش های مالی را از نتایج برجام توصیف کرد و اظهار کرد: تا پیش از برجام، شرکت های صاحب نام خارجی حاضر به پاسخ دادن به تقاضای طرف های ایرانی نبودند اما پس از آن، طرف های خارجی دست همکاری به سوی ایران دراز کردند که نتیجه آن نیز امضای تفاهمنامه های سرمایه گذاری و همکاری با شرکت های بزرگ جهانی بود.
کرباسیان این امر را ناشی از حمایت مردم، رهبری معظم انقلاب و زحمات دولت دانست و گفت: در سومین نشست اقتصادی ایران و اروپا که در زوریخ سوییس انجام شد، بانک های اروپایی آمادگی خود را برای تأمین اعتبار پروژه های ایران اعلام کردند هر چند در آینده شاهد گسترده شدن این روابط خواهیم شد.
وی با اشاره به عملکرد ایمیدرو در سال 94، اظهار کرد: توسعه فعالیت اکتشافی از اقداماتی است که کمک فراوانی به افزایش فعالیت معدنی در راستای اقتصاد مقاومتی می کند.
به گفته رئیس هیأت عامل ایمیدرو، همکاری بخش معدن با سازمان انرژی اتمی که در بیش از چهار دهه اخیر بی سابقه بوده در سال گذشته عملی شد و یکی از ثمرات آن، کشف شش عنصر نادر خاکی در محدوده ایران مرکزی است.
افزایش 11 برابری سرمایه بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی
وی ادامه داد: افزایش 11 برابری سرمایه بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی و رسیدن به سرمایه 110 میلیارد تومانی این نهاد پشتیبان معدن، از دیگر اقدامات سال قبل است.
کرباسیان گفت: حمایت از شرکت های کوچک و متوسط معدنی از جمله نقش هایی است که این صندوق در مسیر اقتصاد مقاومتی بر عهده دارد.
رئیس هیأت عامل ایمیدرو افزود: در سال 95 نیز علاوه بر توسعه فعالیت اکتشافی، طرح های استانی فولاد به مرور وارد مدار تولید می شود.
وی بیان داشت: فعال شدن طرح تولید کنسانتره و سرباره تیتانیوم که از دهه های گذشته بر جای مانده نیز از برنامه های امسال است.
کرباسیان تصریح کرد: ارزش طرح هایی که امسال راه اندازی خواهد شد به 680 میلیون دلار می رسد.