اقتصادبازار: مدیر عامل فولاد مبارکه اصفهان گفت: سهم برداشت فولاد مبارکه از حوضه زاینده رود تنها حدود 1.9 درصد از یک هزار و 500 میلیون مترمکعب از این آبریز است که با توجه به این موضوع می‌توان گفت بودن یا نبودن فولاد در مسیر زاینده رود اثری بر این حوضه ندارد.

ببهرام سبحانی امروز در همایش ملی مصرف بهینه آب در صنعت؛ چالش‌ها و راهکارها با بیان اینکه اصفهان به زاینده رود معروف بود، اظهار کرد: در دو سال گذشته که استان در تأمین آب با مشکل مواجه شد، انگشت اتهام به سمت صنایع رفت و برخی عامل خشک شدن زاینده رود را صنایع دانستند.وی با بیان اینکه صنعت نیز یکی از مصرف کنندگان آب است، افزود: باید مراکز بزرگ مصرف کننده آب شناسایی و در آن بهینه سازی و مدیریت در آب انجام شود.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان گفت: این حرف که قرار بود فولاد در کنار آب‌های بندرعباس واقع شود، اما آن را به اصفهان آوردند و احداث آن باعث خشکی زاینده رود شد، اشتباه است.

سبحانی اضافه کرد: سهم آب در دنیا در بخش‌های کشاورزی، صنعت و شرب به ترتیب 70، 18 و 12 درصد و در ایران این میزان به ترتیب 92، 1.34 و 6.13 درصد است. سهم برداشت فولاد مبارکه تنها حدود 1.9 درصد از یک هزار و 500 میلیون مترمکعب آبریز زاینده رود است که با توجه به این موضوع می‌توان گفت بودن یا نبودن فولاد در مسیر زاینده رود اثری بر این حوضه ندارد.
وی ادامه داد: با اطلاع رسانی درست مردم متوجه می‌شوند که کجا باید صرفه جویی انجام دهند. در سال 70 براساس ابلاغیه وزارت نیرو 40 میلیون مترمکعب آب برای ظرفیت تولید 2.4 میلیون تن فولاد خام تخصیص داده شد که این میزان در حال حاضر به 29 میلیون مترمکعب رسیده است در حالی که ظرفیت تولید فولاد خام 5.2 میلیون تن است.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان اظهار کرد: با سرمایه گذاری در زمینه بازیافت آب مصرفی 66 درصد مصرف آب کاهش یافت، در این راستا تصفیه خانه‌های متعددی در خط تولید قرار دادیم و از پساب‌ها استفاده کردیم.
سبحانی به پروژه‌های کلان در دست اجرای شرکت فولاد مبارکه در جهت کاهش مصرف آب اشاره کرد و گفت: حدود 165 میلیارد تومان برای جمع آوری پساب‌های شهری و احداث تصفیه خانه و در نهایت استفاده مجدد آب در فولاد سرمایه گذاری شده است.
وی تأکید کرد: با وجود بحران آب نمی‌توان صنعت و کشاورزی را تعطیل کرد و باید مدیریت مصرف آب انجام شود.