اقتصاد بازار: مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان اصفهان گفت: به دنبال استقبال بیشتر جوانان از کارگاه های کوچک در شهرک های صنعتی در آینده ای نزدیک 535 کارگاه در 12 شهرک صنعتی اصفهان راه اندازی خواهد شد.
محمد جعفری امروز در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اینکه امسال دومین سالی است که در کل کشور برنامه ای به مناسبت روز حمایت از صنایع کوچک برگزار می شود، اظهار داشت: صنایع کوچک در واقع بسترسازی و ایجاد زیرساخت های لازم جهت حمایت از واحدهای صنعتی است که از سال 84 با پیگیری دیوان عدالت این کار به سازمان صنایع کوچک کوچک واگذار شد.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان اصفهان ادامه داد: بنگاه های کوچک و متوسط از موثرترین عوامل رشد و توسعه سیستم اقتصادی و اجتماعی هر کشوری محسوب می شود و به همین دلیل مورد توجه دولتمردان قرار می گیرد، چرا که بخش عمده اشتغال هر کشور در همین بنگاه های اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه صنایع کوچک سرمایه اندکی در مقایسه با صنایع بزرگ به خود اختصاص می دهند، افزود: نقش و جایگاه صنایع کوچک در کشور تامین کننده اصلی اشتغال جدید است و به دلیل اینکه نوآوری و ارتقا در آن بیش از صنایع بزرگ نقش مهمی در حوزه صادرات پیدا می کند.
جعفری با انتقاد بر اینکه متاسفانه در کشور تعریف کلی و واحدی از صنایع کوچک نداریم، گفت: بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت کار هر کدام تعاریف متفاوتی دارند و در مجموع صنعت با داشتن 50 نفر صنایع کوچک و با داشتن 100 نفر نیرو صنایع متوسط شناخته می شوند.
وی با اشاره به اینکه 92 درصد صنایع کشور کوچک و همچنین 99 درصد صنایع کوچک و متوسط هستند، تاکید کرد: از 88 هزار واحد بهره برداری شده 81 هزار واحد صنایع کوچک هستند که اشتغال حدود 45 درصد را تامین می کنند.
وی خاطر نشان کرد: سهم ارزش‌افزوده صنایع کوچک در کشورهای خارجی بین 50 تا 55 درصد است در حالی که این رقم در کشور ما حدود 17 درصد و 10 درصد صادرات کشور نیز مربوط به این صنایع است.
جعفری بیشترین مشکلات صنایع کوچک را حول کمبود تخصص و پایین بودن مهارت نیروی کار دانست و بیان کرد: پایین بودن سطح تکنولوژی، پایین بودن سطح ارزش افزوده، فعالیت مجزا و غیرشبکه ای، عدم وجود بخش های تحقیق و توسعه و عدم دسترسی به منابع مالی مناسب از جمله دیگر مشکلات صنایع کوچک در کشور است.
وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته یکی از موانع پیش روی پیشرفت صنایع کوچک و متوسط عدم آموزش و پژوهش بوده است، اظهار کرد: انجام بیش از 15 پروژه پژوهشی در حوزه صنعت در چند سال اخیر و همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی در داخل و خارج از کشور برای رفع این ضعف بوده است.

sharaksanati


مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان ادامه داد: یکی از حمایت‌های ویژه این شرکت از صنایع کوچک و متوسط در بخش خوشه‌های صنعتی و حمایت از ایده‌های نو و فناوری‌های نو به شمار می‌آید.
وی با بیان اینکه از سال 85 تا 94 برنامه‌های مختلفی برای پیشرفت صنایع کوچک و متوسط پیاده شده است، اظهار کرد:‌ توسعه صنایع کوچک و متوسط در مناطق شرقی و غربی استان اصفهان به جای توسعه صنایع بزرگ که با استقبال مردم این منطقه مواجه شده از جمله این برنامه‌هاست.
جعفری با اشاره به اینکه متاسفانه در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته شرق و غرب استان سرمایه گذاری بزرگی برای شهرک های صنعتی اتفاق نیفتاده است، بیان داشت: با وجودی که سال گذشته در منطقه شرق اصفهان 80 درصد تخفیف برای زمین از سوی شرکت شهرک های صنعتی در نظر گرفته شد اما سرمایه گذاران رقبتی برای سرمایه گذاری از خود نشان ندادند.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان اصفهان به ایجاد کارگاه های کوچک از سوی شرکت شهرک های صنعتی در استان اشاره کرد و گفت: جوانان شهرهای مختلف استان از این کارگاه های 200 تا 300 متری برای اشتغال بیشتر استقبال داشته اند.
وی ایجاد 535 کارگاه را در 12 شهرک و ناحیه صنعتی استان را از برنامه های در دست اقدام سال جاری دانست و گفت: حدود 170 کارگاه در شهرستان اردستان و 90 کارگاه در فریدن مجوز داده شده است.
جعفری همچنین به تفاهمنامه‌ در حال انعقاد بین سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک‌های صنعتی با شرکت بیمه ایران اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به ریسک‌های موجود در صنایع کوچک و متوسط، بیمه ایران با یک سیاست حمایتی، صنایع کوچک و متوسط مستقر در شهرک‌های صنعتی را با کمترین هزینه تحت پوشش قرار خواهد داد.
وی یادآور شد: از این به بعد با سپرده ای که شرکت شهرکها در بانک صنعت و معدن می گذارند چندین برابر آن به صورت وام به معرفی شدگان از سوی شرکت شهرکها واگذار می شود.