روز صنعت و معدن بهانهای شد تا محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در آخرین نشست مطبوعاتی خود در دولت یازدهم حاضر شود و به سؤالات خبرنگاران پاسخ دهد و البته او در لابهلای صحبتهایش از عملکرد چهار ساله خود دفاع تمام قد کرد. وی مهمترین دستاورد دولت را امید به آینده توصیف کرد و گفت: در دولت قبل (نهم و دهم) این نگاه مخدوش شده بود.وی با بیان اینکه خرابه صنعت در دولت یازدهم بهتر شد، گفت: نرخ رشد بخش صنعت از رقم منفی 10.5 درصد در سال 1391 (سال پایانی فعالیت دولت دهم) به رشد 6.5درصد در سال 1395 (سال پایانی عملکرد دولت یازدهم) رسید. وزیر صنعت افزود: براساس تلاشهای صورت گرفته در دولت تدبیر و امید، ثبات معنیداری به بازار بازگشته، درحالی که پیش از آن بیثباتی و عدم اطمینان تولیدکنندگان و سرمایهگذاران را تحت تأثیر خود داشت.
تکمیل 19هزار طرح نیمه تمام
وی گفت: سرمایهگذاری منفی 40درصد از دیگر میراث دولت دهم برای این دوره بود و جبران عقب ماندگیهای اینچنینی به عنوان سرفصل کاری برای دولت یازدهم به حساب آمد.وی اظهار داشت: تصویب 172 طرح برای سرمایهگذاری خارجی به ارزش 8.8 میلیارد دلار که 5.5 میلیارد دلار آن بعد از اجرای توافق برجام بود و بیش از هفت میلیارد دلار آن وارد مراحل اجرا شده است، همچنین صدور بیش از 63 هزار مجوز برای شروع مراحل سرمایهگذاری که پیشبینی سرمایهگذاری آنها بیش از 460هزار میلیارد تومان و پیشبینی اشتغال آنها بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر است، از دیگر گامهای برداشته شده در این دوره چهار ساله است.وزیر صنعت تأکید کرد: همچنین تکمیل بیش از 19 هزار طرح نیمه تمام ایجادی وتوسعهای که منجر به تحقق سرمایهگذاری بیش از 71 هزار میلیارد تومان واشتغال مستقیم بیش از 300هزار نفر شد.
ثبتنام هزار و 900 واحد صنعتی
برای دریافت تسهیلات
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: سال گذشته طرح رونق تولید برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط اجرا شد و با الحاق بخش کشاورزی به آن در مجموع بیش از 25 هزار واحد از تسهیلات برخوردار شدند، این واحدها یا قبلاً به بهرهبرداری رسیده و متوقف بودند، یا با ظرفیت پایینتر فعالیت داشتند.امسال تاکنون هزار و 900 واحد تولیدی برای دریافت تسهیلات رونق تولید برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط ثبتنام کردهاند و در شبکه مربوطه، کارگروهها بررسی وضعیت هر یک از متقاضیان را بررسی خواهند کرد و بتدریج به نظام بانکی معرفی میشوند.
ایجاد 400 هزار شغل در حوزه صنعت
محمدرضا نعمتزاده درباره نقش صنعت در برنامه اشتغال فراگیر اظهار داشت: بیش از 400 هزار شغل در سه بخش صنعت، معدن و تجارت در سالجاری ایجاد خواهد شد که این نیمی از اشتغالی است که در کل کشور در برنامه ششم پیشبینی شده است.بخش دیگر سؤالات خبرنگاران در مورد موضوع خودرو بود.در ابتدا نعمتزاده به پژو 2008 اشاره کرد؛خودرویی که هنوز قیمت آن نهایی نشده اما مبلغ پیش پرداخت آن 60میلیون تومان بوده است.وی گفت: قیمت این خودرو ارتباطی با وزارت صنعت ندارد و ایران خودرو باید پاسخگوی قیمتها باشد. هر کسی هم عددی را اعلام کند، عدد درستی نیست. قیمت کاذب یا قیمت مصنوعی نیز قرار نیست روی یک چنین خودرویی بگذارند. قیمتگذاری دولتی نیز نخواهد داشت. بیشتر باید تولید شود و با عرضه و تقاضا بازار به تعادل برسد.
سر خریداران حواله 2008 کلاه رفت
وی با تأکید بر عدم نقل و انتقال حواله خودرو پژو 2008 گفت: هرکس حواله 2008 خریده باشد سرش کلاه رفته است. برای جلوگیری از هر گونه دلالبازی و تقلب، سند و خودروی پژو 2008 تنها به نام کسی که ثبتنام کرده است داده میشود و هر کس حواله خریده است، پس دهد.وزیر صنعت در ادامه به موضوع قیمتگذاری خودرو توسط شورای رقابت اشاره کرد و افزود: بهترین راه این است که در قالب عرضه و تقاضا قیمت خودرو تعیین شود. شورای رقابت در بعضی موارد این موضوع را پذیرفته است. به اشتباه از دولت قبل شورای رقابت وارد قیمتگذاری خودرو شد و حالا هم این دوستان سختشان هست که در بخش قیمتگذاری ورود نکنند. هیچ دلیلی وجود ندارد که به صورت صوری قیمت بگذاریم.
پراید 97 به تاریخ میپیوندد
نعمتزاده در ادامه مصاحبهاش از پیوستن پراید به تاریخ خبر داد و گفت: این خودرو نمیتواند استانداردهای 81گانه که از سال آینده شروع میشود را پاس کند لذا این خودرو تا پایان سال آینده باید از چرخه تولید خارج شود. در شروع دولت بیش از 70درصد تولید سایپا به پراید اختصاص داشت، اما سال گذشته این میزان به 34 درصد کاهش یافت و امسال به 28 درصد میرسد.
وی در مورد جداسازی وزارتخانههای بازرگانی و صنعت نیز گفت: من فکر میکنم ادغام بجا بوده است. در رابطه با آنچه در این مدت انجام دادیم، باید بگویم قبل از دولت یازدهم بیشتر تجمیع انجام شده بود. ما هم روی احکام کار کردیم و هم بحث محتوایی. ما کار صنایع و بازرگانی را ادغام کردیم. برای مثال، گفتیم تولید، صادرات و فروش باید در یک جا قرار گیرد.