اقتصادبازار: یک انتخابات تشکلی دیگر در اصفهان در راه است. پس از اتاق بازرگانی و خانه صنعت و معدن، به زودی کانون انجمن های صنفی کارفرمایان استان هم می رود تا در یک انتخابات (شاید) تغییر هیات مدیره بدهد. دوره سوم انتخابات این کانون در مهرماه 87 برگزار شده و سیدعبدالوهاب سهل آبادی بر کرسی ریاست آن نشسته بود. رضا چینی هم عنوان نایب رییس کانون را گرفت. او که حالا در پایان دوره سوم، خود را سرباز سهل آبادی می داند، در عین حال از تغییرات جدید هم استقبال می کند. مصاحبه ما با او را در یک صبح بهاری می خوانید؛ در حالی که با روی باز ما را پذیرفت و با لبخندی بر لب و کت و شلواری به رنگ روشن، از امید به آینده روشن کانون گفت.


وی با بیان اینکه وظیفه اصلی کانون های کارفرمایان ارتباط انجمن ها و واحدهای زیر مجموعه آنها با دولت و ارتباط متقابل دولت با این مجموعه هاست، گفت: مجموعه هیات مدیره از بخش صنعت و حِرَف هستند و با برگزاری کلاس های مختلف برای آگاهی کارفرمایان از قانون های کسب و کار، برقراری ارتباط با نمایندگان مجلس و ایجاد بستری برای رفع مشکلات کارفرمایان فعالیت می کنند.
چینی با اشاره به فعالیت 8هزار واحد صنعتی در استان اصفهان اظهار داشت: کانون کارفرمایان در تلاش است تا معضلات واحدهای صنعتی را به اطلاع دانشگاه ها برساند و انتظار دارد تا دانشگاه ها نیز به کمک کارفرمایان بیایند.
وی افزود: امروز کارگران خود را از کارفرمایان جدا نمی دانند چرا که آگاهی دارند که گردش چرخ صنعت و کسب رزق در گرو فعالیت واحدهای صنعتی است و کارفرمایان هم از اهمیت سرمایه عظیم نیروی انسانی مطلع هستند و کارگر و کارفرما حول محور کار تلاش می کنند و در دو جناح مختلف نیستند.
نایب رئیس هیات مدیره کانون کارفرمایان استان اصفهان با اشاره به اینکه 8کمیته تشخیص اشکالات بین کارگر و کارفرما در شهر اصفهان فعالیت می کنند، گفت: این کمیته ها روزانه حدود 80 پرونده را مورد بررسی قرار می دهند و اگر جایی تخلفی از سوی کارگر یا کارفرما صورت گرفته باشد تذکرات لازم را خواهد داد.
وی در ادامه با بیان اینکه از یک سو بالغ بر 2میلیون بیکار در کشور داریم و از طرفی کارفرمایان به دنبال کارگر و راننده و حتی مهندس هستند، گفت: با این حال استخدام نیرو در واحدها صورت نمی گیرد برای اینکه فرهنگی در جامعه ایجاد شده است که جوانان ما فکر می کنند نباید کار اجرایی انجام دهند و همه می خواهند پشت میز بنشینند. در اکثر کشورهای دنیا هر نوع کار افتخار خود را دارد ولی متاسفانه در کشور ما طبقه بندی کار صورت گرفته است و باعث شده تا خیل عظیم جوانان و تحصیل‌کردگان با معضل بیکاری مواجه هستند.
وی با بیان اینکه معضل اساسی کشور عدم ارتباط واحدهای صنعتی با دانشگاه هاست، گفت: ارتباط دانشجویان با واحدهای کار و تولید در زمان تحصیلشان قطع است و همه به فکر میز و صندلی هستند و این موضوع منجر به ماشین امضا شدن نخبگان جامعه خواهد شد.
وی به اصلاح ساختار دانشگاه ها در خصوص ارتباط با صنعت اشاره کرد و گفت: به دانشگاه ها پیشنهاد داده ایم تا ترفیع اساتید دانشگاه ها در ازای اصلاح مشکلات واحدهای صنعتی باشد و اساتید برای دریافت ترفیع، مشکلات واحدهای صنعتی را مورد بررسی قرار دهند، خودشان در دل صنعت بروند و از طرفی صنعت هم موظف است از علم استفاده کند.
چینی با اشاره به اینکه سعی ما بر این است که ارتباط بین تشکل های اقتصادی مثل خانه صنعت و معدن، اتاق بازرگانی و کانون کارفرمایان برقرار شود، اظهار داشت: با نشستن آقای سهل آبادی بر صندلی ریاست اتاق بازرگانی ارتباطات بین این تشکل ها خیلی منسجم تر شده است اما متاسفانه باید گفت استراتژی خاص فرهنگی یا یک بسته فرهنگی برای ارائه به مجلس در این خصوص آماده نشده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه 136 انجمن فعال کارفرمایی در استان اصفهان فعال هستند که تعداد 96 انجمن در صنعت و مابقی در حرفه ها فعالیت می کنند، اظهار داشت: انجمن ها از رشته های مختلف هستند و محدودیتی در نوع فعالیت کارفرمایان نیست. انجمن های تخصصی نیازهای واحدهای زیرمجموعه خود را بررسی می کنند و در صورت توان مشکلات را حل و در غیر این صورت به کانون کارفرمایان ارجاع می دهند تا اقدامات بایسته صورت پذیرد.
نایب رئیس هیات مدیره کانون کارفرمایان استان اصفهان به انتخابات پیش روی این کانون اشاره کرد و افزود: خوشحال می شویم که در انتخابات جدید کانون کارفرمایان تفکرات جدید هم حضور داشته باشند تا کمبودهایی که به چشم ما نیامده است را گوشزد کنند. در هیات مدیره قبلی استراتژی هایی مشخص شد ولی به علت مشکلات تحریم کشور برخی اقدامات عملی نشد. نواقصی در کار بوده است که رده بندی شده است و امیدواریم هیات مدیره جدید بتواند حرکت های بعدی را به خوبی برنامه ریزی کند.
وی با بیان اینکه پیشرف کشور در گرو پیشرفت صنعت کشور است، تاکید کرد: منتظر کارفرمایان مختلف هستیم تا دست در دست هیات مدیره قبلی بگذارند و نگرش های جدید هم در هیات مدیره آتی حضور داشته باشند و کمک کنند.
وی به اهمیت ایجاد مجمع تشکل های اقتصادی اشاره کرد و گفت: متاسفانه هیات نمایندگان قبلی اتاق بازرگانی اصفهان همراه نبودند تا بتوانیم مجمع تشکل ها را راه اندازی کنیم و انتظار داریم با حضور هیات نمایندگان جدید در اتاق بارگانی این اتفاق رخ دهد.
چینی یکی از معضلات بزرگ کارفرمایان را عدم آگاهی از قوانین کار دانست و اظهار داشت: کانون با برگزاری کلاس های آموزشی در تلاش است تا کارفرمایان را با قوانین کار آشنا کند و مقداری از حجم پرونده های شکایت از کارفرمایان را کمتر کند. البته بالغ بر یک میلیون نفر بیمه تامین اجتماعی در استان داریم و استان اصفهان ابر قدرت اقتصادی کشور است و وجود این مشکلات تا حدی طبیعی است.
نایب رئیس هیات مدیره کانون کارفرمایان استان اصفهان یکی از توفیقات این کانون را به دست آوردن دو کرسی از هیات مدیره کانون عالی کارفرمایان کشور خواند و گفت: شاید در طول سال های آینده نتوانیم اینچنین موفقیتی را به دست آوریم.
وی در پایان با انتقاد از نگرش به وجود آمده پیرامون کار، گفت: باید به فرزندانمان آموزش دهیم درس بخوانند تا موثرتر باشند نه اینکه درس بخوانند تا کارگر نشوند.