وزیر صمت تصریح کرد: برای تداوم موفقیتهای به دست آمده در طول سال گذشته باید یک ارزیابی دقیقی از روند اقدامات و شاخصهای تعریف شده داشته باشیم.
وی گفت: باید در همه امور برنامه محوری سرلوحه کارها باشد و برنامهها نیز منطبق با اهداف سال تدوین و در دستور کار قرار گیرند.
وزیر صنعت، معدن تجارت با اشاره به برنامه سه ساله وزارتخانه در خصوص داخلی سازی بیش از ۱۰ میلیارد دلار انواع واردات کالا و تجهیزات در قالب برنامه نهضت ساخت داخل افزود: برنامه نهضت ساخت داخل دستاوردهای خوبی در طول سال ۹۸ داشته و بالغ بر ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار داخلی سازی در حوزههای مختلف صنعتی و صنایع معدنی کشور تحقق یافته است؛ این رویکرد در سال جهش تولید نیز با جدیت هر چه تمامتر دنبال خواهد شد و داخلی سازی و کاهش ارزبری حدود ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار انواع قطعه و تجهیزات در دستور کار است.
رحمانی اضافه کرد: در راستای برنامه ساخت داخل، اقدامات بسیار خوبی در سطح کشور انجام شده و حرکتی شکل گرفته که ثمرات آن در آینده میتواند علاوه بر خودکفایی به توسعه پایدار صنعتی کشور نیز کمک شایان توجهی نماید.
وی تصریح کرد: این برنامه مورد تاکید ویژه مقام معظم رهبری و حمایتهای رئیس جمهور و سایر مسئولان ارشد دولت و همه دلسوزان نظام است؛ مسلماً به هیچ عنوان در تحقق اهداف آن کوتاه نخواهیم آمد و تا حصول نتیجه نهایی در این حوزه تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست.
وزیر صمت گفت: یکی از برنامههای مهم وزارت صنعت، معدن و تجارت در طول سال گذشته و همچنین در سال آینده، فعال سازی ظرفیت خالی واحدهای صنعتی و همچنین احیای واحدهای راکد است که در همین زمینه راه اندازی مجدد ۲۲۰۰ واحد صنعتی تعطیل در سال “جهش تولید” در دستور کار قرار دارد.
رحمانی افزود: طرح توسعه صنعت پوشاک نیز از دیگر برنامههای وزارت صمت در سال ۹۸ بود که در بخشهای مختلف آن به لحاظ کمی و کیفی نتایج خوبی حاصل شد و فقط در تولید چادر مشکی که جزو اقلام وارداتی کشور است، بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده و مراحل نهایی بهره برداری خود را طی میکند.
وی تاکید کرد: صنعت پوشاک و صنایع لوازم خانگی برای کشور در شاخصهای موثری همچون اشتغالزایی، خودکفایی و بازار مصرف داخلی از اهمیت فراوانی برخوردار هستند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره گزارش ارائه شده از روند بازسازی ناوگان حمل و نقل تجاری کشور و همچنین برنامه نوسازی ناوگان ریلی کشور گفت: باید همه ظرفیتهای موجود برای تحقق حداکثری برنامههای طراحی شده در این حوزه فعال شود چرا که هم اکنون در همین صنایع ریلی فقط ۱۵ درصد ظرفیت تولید کشور فعال میباشد و قابل پذیرش نیست که با وجود این بستر مناسب برای خودکفایی، موضوع واردات این اقلام مورد بحث قرار گیرد.
انتهای پیام/