فاهم نامه همکاری بین دو دانشگاه اصفهان و دانشگاه فنی عراق باهدف گسترش همکاری های علمی امضا شد.
پروفسور عامر حاتم رئیس دانشگاه فنی عراق به اتفاق هیات همراه از سفارت کشور عراق ، در دیدار با پروفسور هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان، تفاهم نامه همکاری بین دو دانشگاه را باهدف گسترش همکاری های علمی امضا و مفاد آن را مورد تایید، قرار دادند.
، این تفاهم نامه با هدف ارتقای مبادلات در زمینه علمی و دانشگاهی برای انجام تحقیقات بین دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و فعال سازی فعالیت دانشگاهیان در زمینه های علمی و مهندسی و گسترش روابط دانشگاهی بین آنها منعقد و امضا شد.
حسین هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان ، در این دیدار ضمن معرفی ظرفیت ها و دستاوردهای دانشگاه اصفهان ، اظهار کرد: دانشگاه اصفهان با قدمتی بیش از ۸۰ سال در شهر اصفهان که پایتخت فرهنگی جهان اسلام است، قرار گرفته است. اصفهان از معدود شهرهایی است که چندین دانشگاه بزرگ و مطرح کشور را در خود جای داده است. دانشگاه هایی مانند صنعتی اصفهان، دانشگاه اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، دانشگاه هنر اصفهان، دانشگاه های آزاد اصفهان و شهرک علمی و تحقیقاتی در دل این شهر فرهنگی، صنعتی و توریستی قرار گرفته است.
هرسیج در ادامه تصریح کرد: دانشگاه اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با ۳۰۰ هکتار زمین به عنوان یک شهر بزرگ علمی محسوب می شوند که ۴۰ هزار نفر استاد، دانشجو و کارمند در آن، مشغول به فعالیت هستند.
ایشان همچنین میدان امام را نماد شهر اصفهان برشمرد و تصریح کرد: این میدان دارای سه ضلع است، ضلع اول آن بازار و نماد اقتصاد ، ضلع دوم آن مسجد و نماد فرهنگ و هنر و ضلع سوم آن عالی قاپو و نماد حکومت است که پیام آن برای دنیا اتحاد اقتصاد، فرهنگ و حکومت می باشد و برخورداری از این سه ضلع ، منجر به پیشرفت و توسعه شهر اصفهان شده است.
هرسیج با اشاره به روابط خوب دو کشور ایران و عراق بعد از سرنگونی صدام حسین اظهار کرد: روابط سیاسی و اقتصادی لازم است ولی کافی نیست زیرا روابط علمی است که می تواند راهبردی و عمیق باشد.
وی همپنین تصریح کرد: یکی از وظایفی که دانشگاه های بزرگ و مهم کشور به ویژه دانشگاه اصفهان بر آن تاکید دارد، گسترش دیپلماسی علمی است به همین خاطر، انتظار می رود دیپلمات ها در کنار دانشمندان در تقویت روابط دو کشور سهیم باشند.
رئیس دانشگاه اصفهان یکی از مهمترین نقاط مشترک دو کشور را ” حب الحسین” برشمرد و این مهم را به عنوان قدرت نرم دو کشور در جهان قلمداد نمود.
عامر حاتم رئیس دانشگاه فنی عراق نیز ضمن تشکر از استقبال گرم و صمیمی ریاست دانشگاه اصفهان ،بر گسترش همکاری های علمی و بین المللی دو دانشگاه تاکید کرد.
وی در ادامه دانشگاه میانه را یکی از یزرگترین دانشگاه های عراق دانست که دارای ۳۰ هزار دانشجو و ۱۸ دانشکده است که در رشته های علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم پزشکی و علوم انسانی فعالیت می کند.
وی دانشگاه اصفهان را به عنوان الگو و مدل دانست که از رتبه بندی های بسیار خوبی در سطح بین الملل برخوردار است و امضای تفاهم نامه با آن می تواند بسیار راهگشا باشد.
محمد فرامرزی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان نیز در این دیدار ، دانشگاه اصفهان را به عنوان یکی از ۵ دانشگاه برتر کشور برشمرد که با ۱۷۰۰۰ دانشجو ، ۷۳۰ نفر استاد و ۶۲ گروه آموزشی در حال فعالیت است.
وی افزود: دانشگاه اصفهان در هر سه مقطع تحصیلی دانشجو می پذیرد و در حال حاضر حدود ۱۲۰۰۰ دانشجوی کارشناسی، ۴۵۰۰ نفر دانشجوی کارشناسی ارشد ،۲۵۰۰ نفر دانشجوی دکتری و ۸۰۰ نفر دانشجوی بین الملل، در ۴۳۲ رشته تحصیلی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
فرامرزی ویژگی ممتاز دانشگاه اصفهان را برخورداری از رشته های علوم پایه، فنی و مهندسی و علوم انسانی دانست و تصریح کرد: این تنوع رشته ای گستره ی فعالیت های علمی دانشگاه اصفهان را افزایش داده است.
محمد عطائی رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان نیز ضمن معرفی ظرفیت های این دانشکده تصریح کرد: دانشکده فنی و مهندسی در حال حاضر ۲۰۰۰ نفر دانشجو و ۶ گروه آموزشی، ۸۵ نفر استاد و ۳۰ نفر کادر اداری دارد. گروه های آموزشی مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی پزشکی، مهندسی شیمی ، مهندسی هوا فضا، مهندسی صنایع و مهندسی آینده پژوهی در این دانشکده فعال هستند.
عطائی به ۴ ماموریت اصلی دانشکده و هفته های پزوهشی مهم اشاره و تصریح کرد: ۴ ماموریت اصلی دانشکده شامل: سلامت دیجیتال، شبکه های هوشمند، انرژی های تجدید پذیر و پتروپالایش سبز در دانشکده فنی و مهندسی مورد تاکید است.
وی همچنین بر راه اندازی دوره های مشترک و دوره های DBP و میزبانی دانشجویان پسا دکتری و همچنین همکاری در پروژه های مشترک به ویژه در زمینه هوا فضا ، مکانیک و مهندسی برق تاکید کرد.