میرمعینی کارشناس بازار سهام با تاکید بر اینکه در حال حاضر با دو دسته شرکت در بازار سهام روبرو هستیم، گفت: دسته اول شرکتهایی هستند که به اصطلاح ارزنده محسوب میشوند و تاکنون آنطور که باید و شاید رشد نکردند، آنها در یکسال اخیر با توجه به پتانسیلی که دارند با افزایش قیمت مواجه نشدند، اما این روزها و به خصوص تا پایان سال شرایط برای آنها محیا است تا بتوانند رشد عقب افتاده خود را جبران نمایند.
بورس تهران این روزها روند صعودی را تجربه میکند و به تبع این امر نقدینگی جدیدی جذب بازار سهام شده، این امر به عنوان شتاب دهنده مضاعف قیمت سهام شرکتها به حساب میآید، امری که به نظر میرسد موجبات رشد مستمر بورس تهران تا پایان سال را رقم بزند. واقعیت این روزهای بورس تهران، جهتگیری قیمتها با اهرمی تحت عنوان پول است. پولهایی که در عدم جذابیت بازارهای موازی و به انگیزه کسب سودهای چند صد درصدی در کوتاهترین زمان ممکن، سرمایهگذاری در بازار سهام را برگزیده و روانه گردونه معاملات این بازار شدهاند.
شرایطی که سبب شده تا ارزش معاملات هزار میلیارد تومانی که در دو سال اخیر رویایی برای فعالان بازار سهام بود، این روزها درحال نزدیک شدن به ۵ هزار میلیارد تومان باشد و دیگر رکوردزنیهای متوالی در این بازار به امری طبیعی تبدیل شود.
در این فضا دیگر سخن منطقی و تحلیل جایی ندارد و حتی صورتهای ضعیف مالی، نسبتهای بالای قیمت به درآمد بنگاهها و ریزش قیمتهای جهانی به سبب شیوع ویروس کرونا هیچکدام توان مقابله با میل بورس به صعود را ندارند و تنها جریان نقدینگی است که پرقدرت در برابر هر فشار عرضهای ایستاده است.
حمید میرمعینی کارشناس بازار سهام
سرمایهگذاری در چه سهمهای سودآور است؟
حمید میرمعینی کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه در حال حاضر بورس تهران روند بسیار خوبی را پشت سر میگذارد، اظهار داشت: در این چند وقت با توجه به دلایلی بازار سرمایه در مسیر رشد گام برداشت و این شرایط مهیا، نقدینگی فزایندهای را جذب بورس کرد، از سویی این روند نیز همچنان ادامه دارد، همچنین میتوان گفت این رشد شتابان بورس نیز به دلیل ورود همینن نقدینگی بوده است.
وی افزود: در حال حاضر فشار تقاضا بیشتر از عرضه بوده و به همین دلیل است که سهمها روند صعودی در پیش گرفتند، همچنین این روزها بازار سهم خیلی مورد توجه مردم قرار گرفته به دلیل رشدهایی که از ابتدای سال تاکنون محقق شده و همین عامل موجبات آن را فراهم آورده تا بسیاری از افراد سرمایههای خود را سرازیر بورس کنند.
میرمعینی با تاکید بر اینکه در حال حاضر با دو دسته شرکت در بازار سهام روبرو هستیم، گفت: دسته اول شرکتهایی هستند که به اصطلاح ارزنده محسوب میشوند و تاکنون آنطور که باید و شاید رشد نکردند، آنها در یکسال اخیر با توجه به پتانسیلی که دارند با افزایش قیمت مواجه نشدند، اما این روزها و به خصوص تا پایان سال شرایط برای آنها مهیا است تا بتوانند رشد عقب افتاده خود را جبران نمایند.
این فعال بازار سهام بیان داشت: افزایش قیمت ارز، بالا بودن نرخ تورم، گزارشهای خوب ۹ ماهه، عملکرد مثبت در دی ماه از لحاظ تولید و فروش، سودآوری مناسب در سالجاری وعدم تاثیرگذاری تحریمها در برخی از صنایع مواردی هستند که میتوانند محرک خوبی برای افزایش قیمت سهمهای بزرگ باشند، از سوی دیگر این شرکتها شاخصساز نیز هستند و با توجه به بزرگی آنها بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس دارند، این دسته از شرکتها با توجه به ارزش بازارشان میتوانند شاخص کل را تا پایان سال به قله ۴۸۰ هزار واحدی نیز رسانند.
این کارشناس با اشاره به اینکه ارزش ذاتی سهمهای بنیادی هنوز جای رشد دارد، اضافه کرد: این دست از شرکتها میتوانند همچنان به رشد خود ادامه دهند و از ریسک بسیار کمی نیز برای سرمایهگذاری برخوردارند، بنابراینبه تازهواردان بورسی توصیه میشود، برای خرید این شرکتها را که از نظر بنیادی و عملیاتی ارزنده محسوب میشوند را انتخاب کنند، هرچند که باید با دید میان مدت و بلند مدت سرمایهگذاری کنند.
شرکتهای بازار پایه و کوچک ریسک زیادی برای سرمایهگذاری دارند
میرمعینی دسته دوم شرکتهای حاضر در بورس را شرکتهای کوچک و بازار پایه برشمرد و گفت: این شرکتها با توجه به اینکه زیانده هستند، اما به دلیل تقاضای بیش از حد رشد کردهاند، بنابراین سرمایهگذاری در این شرکتها از ریسک بسیار زیادی برخوردار است و هر لحظه احتمال دارد که ورق معاملات در آنها برگردد و روند نزولی آغاز شود.
وی خاطر نشان ساخت: این شرکتها به دلیل اینکه از لحاظ بنیادی و عملکردی اوضاع نابه سامانی دارند و زیانده هستند، دلیلی برای افزایش قیمت آنها وجود ندارد، اما این روزها تنها به مدد فزونی تقاضا بر عرضه در مدار رشد حرکت میکنند، بنابراین این سهمها بسیار خطرناک هستند و احتمال ضرردهی در آنها به شدت بالا است.
این کارشناس بازار سهام اذعان داشت: به افرادی که به تازگی وارد بازار شدهاند، توصیه میشود به هیچ عنوان پول خود را به سمت این شرکتها نبرند، شاید در نگاه اول در مدت زمان محدودی این نمادهای با رشد مواجه شوند، اما آنها باید هر آن منتظر باشند که با ضرر هنگفتی روبرو شوند، بنابراین باید از سرمایهگذاری در چنین شرکتها به شدت پرهیز شود.
میر معینی همچنین در مورد پیشبینی بازار سهام تا پایان سال، گفت: با توجه به توضیحاتی که دادم، اگر قرار بر ادامه رشد باشد، شرکتهای بزرگ و شاخص ساز این امر را رقم خواهند زد چرا که از نظر منطقی و عملیاتی امکان رشد تا پایان سال را دارند و سرمایهگذاری در آنها ریسک کمی دارد، اما اگر بازهم در ادامه شرکتهای کوچک در کانون توجه قرار گیرند و نقدینگی به سمت آنها برود، شاید در چند روز آنها مثبت باشند، اما بعد از یک محدودهای ورق معاملات در آنها باز میگردد و روند نزولی میشود، بنابراین باید دید نقدینگی به کدام سمت حرکت میکند، اما بازهم توصیه ما این است که سرمایهکذاران به سمت شرکتهای بزرگ و ارزنده بروند تا دچار ضرر و زیان نشوند.
این فعال بازار سهام افزود: اولویت نخست از دید بنده برای سرمایهگذاران به خصوص برای کسانی که آشنایی چندانی با بورس ندارند، سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری است که دارای کمترین ریسک ممکن است، بعد از آن نیز همانطور که عرض کردم، خرید سهمهای بزرگ و شاخص ساز است که میتواند، سودآور باشد.