با این افت شاخص، بسیاری از سهامداران نگران سهمهای خود شدند و افرادی هم به تازگی وارد بورس شده بودند از این وضعیت ناراحت بودند. اما آیا این افت شاخص ادامه خواهد داشت یا بازار سرمایه به روزهای خوش خود نزدیک خواهد شد؟
در همین رابطه مهدی افضلیان، مدیرآموزش و فناوری کارگزاری آگاه و کارشناس بازار سرمایه درباره آینده بازار بورس به خبرنگار اقتصاد ۲۴ گفت: در حال حاضر دو وضعیت نامشخص بر بازار بورس حاکم است؛ وضعیت اول رشد ۱۰۰ درصدی بازار سهام در سال ۹۸ تا به قبل از اقدام آمریکا در ترور سردار سلیمانی بود که باعث شد بسیاری از سرمایه گذاران، سهامهای قدیمی خود را از سال ۹۷ و ۹۸ حفظ کنند و سهام کسانی که از سال ۹۷ الی ۹۸ وارد این بازار شدند شامل سودهای بسیاری شود؛ عامل دوم هم این است که در حال حاضر یک ریسک سیاسی به کشور تحمیل شده و این ریسک نشات گرفته از اقدام آمریکا در ترور سردار سلیمانی است.
وی افزود: عدم اعتماد سرمایه گذاران نسبت به آینده این بازار باعث شده است تا با جزئیترین افت شاخص بورس، سهام خود را فروخته و وارد بازارهای موازی دیگری شوند، بر همین اساس در چنین شرایطی وقتی سرمایه گذاران به این بازار اعتماد ندارند، باعث می شود تا با اقدام آمریکا، شاخص بورس یکجا افت کرده و سهامداران سرمایه های خود را از این بازار خارج کنند.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که بسیاری از سهامداران روز گذشته با مشاهده افت شاخص بورس نگران شده و درباره ادامه حضور در بازار سرمایه تردید دارند. توصیه شما به این دسته از افراد چیست؟ اظهار کرد: در بازار سرمایه همه نوع ریسکی وجود دارد و به ریسکهای سیستماتیک و غیر سیستماتیک تقسیم میشوند و هربار که اتفاقی در داخل کشور رخ می دهد، بازار سرمایه هم به سرعت واکنش نشان می دهد. با نگاهی به گذشته متوجه آن میشویم که اتفاقی که امروز در کشور افتاده در گذشته هم رخ داده است و بازار سرمایه نشان داده که همیشه در بلندمدت بهترین گزینه برای سرمایه گذاری در کشور است.
افضلیان بیان کرد: کسانی که در بازار سرمایه به عنوان سرمایه گذاری کوتاه مدت و نوسانی بودند، اقدام آمریکا و ترور سردار سلیمانی باعث خروج کامل آنها از این بازار شد، اما برای سرمایه گذارانی که دیدگاه بلند مدت دارند، سهام خود را با این اتفاقات از دست نمیدهند و از بازار خارج نمیشوند.
وی افزود: به دلیل عمق کم بازار سرمایه در کشور ما، باید نهادها و یا متولیان امر از این بازار حمایت کنند. هیچ نهادی از بازاری با عمق بالا و وضعیت کارایی مناسب، حمایت نمیکند و بازار بر مبنای عرضه و تقاضا به روند خود ادامه میدهد.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان خاطرنشان کرد: عمق بازار بورس در کشور ما بسیار اندک است و کمتر از ۱ درصد مردم در بازار بورس سرمایه گذاری کرده اند. همچنین این بازار، سرمایه گذاران فعالی ندارد پس نقش متولیان فعال در این حوزه مانند صندوق تثبیت بازار سرمایه، صندوق توسعه و صندوق تامین سرمایهها پر رنگتر و قویتر دیده میشود که از بازار سرمایه حمایت کنند.