جمعیت ایران به سمت پیری میرود. موضوعی که چندسالی است در قالب هشدار و انذار از سوی مقامات کشور مرتب تکرار میشود. حالا در جدیدترین این هشدارها وزارت بهداشت به دهه شصتیها اعلام کرده که فرصت فرزندآوری آنها رو به اتمام است.
رئیسی افزود: تعداد زنان متاهل کشور کاهش نیافته، اما تعداد موالید کاهش یافته است. تعداد موالید کشور در سال گذشته حدود ۷ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافت و بیشترین کاهش تعداد موالید با نسبت ۱۲.۴۷ درصدی برای سال ۱۳۹۸ بوده است. گروه سنی ۲۵ تا ۳۹ سال، بیشترین سهم را در موالید دارد. رئیسی درباره سهم شهرستانها از میزان موالید گذشته گفت: تهران، مشهد، اهواز، شیراز و زاهدان بیشترین سهم از میزان موالید سال گذشته کشور را دارند.
رئیسی با بیان اینکه آمار ازدواج حدود ۲ درصد کمتر شده، گفت: استان سمنان در صدر استانهای با کمترین میزان ازدواج و استان تهران نیز در صدر استانهای با بیشترین میزان ازدواج قرار دارد. وی درباره میانگین سن ازدواج در کشور توضیح داد: میانگین سن ازدواج برای زنان و مردان به ترتیب ۲۴ و ۲۸.۳ است و این در حالی است که فاصله تولد فرزند اول با زمان ازدواج حدود ۴.۵ سال است. معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به سوالی درباره تعداد موالید اتباع در کشور نیز گفت: سال گذشته حدود ۱۰ درصد موالید کشور یعنی کمتر از ۱۰۰ هزار نفر از موالید مربوط به اتباع بوده است.
وی همچنین درباره در دسترس بودن داروهای سقطجنین در فضای مجازی و عوارض جبرانناپذیر آن گفت: جلوی این موضوع باید گرفته شود. معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت ۳۵۷ مرکز نفس(نجات فرزندان سقط) گفت: اغلب مواردی که درخواست سقط داشتند شرایط اقتصادی را مطرح کردهاند و در این میان نیز درخواست پدران برای سقط بیشتر از مادران بوده است. در مجموع مواردی مانند مسکن، عدم آمادگی روحی روانی و کافی بودن تعداد فرزندان از جمله دلایل اقدام برای سقط عنوان شدهاند.