اقتصاد بازار: معاون امور زنان ریاست جمهوری گفت: تنها راه پیش روی مسئولان همان مقصد اقتصاد دانش بنیان است که مراکز رشد و پارک های علم و فناوری رئیس جمهور به دنبال آن هستند.
شهین دخت ملاوردی در نشستی با اعضای شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان اظهار داشت: به میانه راه سند چشم انداز ۲۰ ساله نظام رسیدهایم با اهداف و آرمانهای پیش بینی شده در این سند باید در افق ۱۴۰۴ به رتبه نخست منطقه تبدیل و در اقتصاد حرف نخست را بزنیم.
وی افزود: با بررسی وضعیت فعلی با شرایطی که برای چشم انداز پیش بینی شده متوجه این نکته می شویم که هنوز راه زیادی در پیش است چرا که در این سالها مسائلی پیش آمد که کشور را از تحقق اهداف و آرمانها دور کرد .
معاون امور زنان ریاست جمهوری با بیان اینکه کشور برای دسترسی به آن نقطه هدف راهی جز تغییر رویکرد از اقتصاد سنتی به دانش بنیان را ندارد، بیان داشت: به نظر می رسد به این زودی ها نتوانیم خود را از چنبره اقتصاد نفتی خارج کنیم مگر اینکه عزم ملی در راستای تقویت اقتصاد دانش بنیان را در پیش بگیریم.
وی اقتصاد دانش بنیان را مبتنی بر توسعه اقتصاد بر مبانی دانایی توصیف کرد و گفت: در این راه خلاقیت، نوآوری و شایسته سالاری حرف اول را می زند.
ملاوردی با بیان اینکه ثروت های زیرزمینی فناپذیر هستند، ابراز داشت: در رویکرد به اقتصاد دانش بنیان باید توجه کنیم که علاوه بر نیروی انسانی ماهر، نیروی کارآفرین که با مهارت و نوآوری و خلاقیت حرف اول را بزنند نیاز داریم.
وی با بیان اینکه زمانی که اقتصاد و توسعه دانش محور است فرق و تفاوتی میان زن و مرد قائل نیستیم، ابراز داشت: این برنامه ها و پروژه های دانشمحور میتواند برای کشور ما که بخش زیادی از گروه هدف جامعه را دختران فارغ التحصیل تشکیل می دهد بسیار موثر باشد.
معاون امور زنان ریاست جمهوری با بیان اینکه معاونت زنان جایگاهی ستادی است و نمی تواند ایجاد شغل کند، تصریح کرد: وظیفه ما هماهنگی میان دستگاه ها و مدیریت زنان در حوزه مسایل مربوطه و ایجاد حساسیت در زمینه مطالبات آنهاست تا دستگاه هایی مانند وزارت کار که وظیفه ذاتی در این زمینه دارند به آن عمل کنند.
وی اضافه کرد: در شرایط کنونی که در بخش های دولتی جایی برای استخدام نداریم و اشتغال بخش خصوصی نیز الزامات خاصی را می طلبد تنها راه پیش روی مسئولان همان مقصد اقتصاد دانش بنیان است که مراکز رشد و پارک های علم و فناوری رئیس جمهور به دنبال آن هستند.
ملاوردی تصریح کرد: ما با معاونت علم و فناوری، ریاست جمهوری، وزارت علوم و غیره تفاهم نامه هایی امضا کردیم و هدف اصلی ما این است که برای دختران فارغ التحصیل دانشگاهی به اتکای ظرفیت وزارت علوم و معاونت علم و فناوری و سایر دستگاه های ذی ربط شرایطی را فراهم کنیم که پس از فارغ التحصیلی شاغل شوند.
وی اضافه کرد: این امر کمک می کند تا با تصحیح شرایط، فارغ التحصیلان خانم از اعتبارات و امکانات و حمایت های مختلف استفاده کنند تا شرایط درستی برای اشتغال خود اشتغالزایی دیگران فراهم شود.
معاون امور زنان ریاست جمهوری با بیان اینکه بخشهایی مهم وزارت علوم درگیر تدوین برنامه در این راستا هستند، ابراز داشت: در فصل تدوین برنامه ششم توسعه هستیم و به نظر می رسد دولت یازدهم با آسیب شناسایی مختلف، برنامه ای متفاوت از ۵ سال گذشته ارائه کند.
آرمان گرایی در برنامه های گذشته کمکی به اجرا نکرده است
وی با بیان اینکه کلیگرایی و آرمانگرایی در برنامههای توسعهای گذشته نتوانسته در اجرا کمک کننده باشد، تصریح کرد: ۲۰ تا ۳۰ درصد برنامه پنجم توسعه و دیگر برنامه ها در طول ۳۶ سال به اجرا درآمده است.
ملاوردی اظهار داشت: هدف دولت توسعه متوازن در برنامه است و با این نگاه تدوین برنامه ششم توسعه را آغاز کرده است.
وی اضافه کرد: در ۵ سال آینده ۴.۵ میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی جدید خواهیم داشت و بر این اساس باید از هم اکنون با پیش بینی صحیح درباره این موضوع بتوانیم برنامه درست و کاربردی برای پیشنهاد و ارائه شود.
منبع: خبرگزاری مهر