اقتصاد بازار: رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان با تاکید بر اینکه صنف طلا با اصل قانون مالیات بر ارزش افزوده هیچ مخالفتی ندارد، گفت: اخذ مالیات بر ارزش افزوده از ارزش ذاتی طلا موجب کاهش تولید و صادرات و در نهایت به ضرر مصرف کننده نهایی است.
هوشنگ شیشه بران با تاکید بر اینکه اختلاف صنف طلا با سازمان امور مالیاتی بر سر اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده است، تصریح کرد: بدون شک مالیات بر ارزش افزوده باید از اجرت ساخت طلا، گرفته شود اما دریافت مالیات از ارزش ذاتی طلا غیر ممکن است چرا که کشورهای همجوار مالیات بر ارزش افزوده را از اصل طلا دریافت نمی کنند و این موجب ورود کالاهای قاچاق از دیگر کشورها به ایران می شود.
وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان طلا به صورت امانت و حق العمل کاری، فعالیت می کنند و طلا برای رسیدن به مصرف کننده از مسیرهای مختلفی همچون سازنده، بنکدار، کیفی، جعبه دار و یا ویترین دار را طی می کند، افزود: بنا بر اصل قانون در نهایت مالیات بر ارزش افزوده باید از مصرف کننده نهایی اخذ شود.
نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور با تاکید بر اینکه با شفاف سازی در صنف طلا موافقیم، بیان داشت: هر فرد در هر شکل و رسته ای باید مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند اما مشکل جایی پیش می آید که در چرخه ساخت طلا با گرفتن ارزش افزوده در هر بخش در نهایت کل ارزش ذاتی طلا از بین می رود.
وی با بیان اینکه صنف طلا برای حل مشکلات خود پیرامون ارزش افزوده جلسات متعددی را با نمایندگان مجلس، مدیرکل امور مالیاتی، معاونت ارزش افزوده و ... برگزار کرده است، تاکید کرد: در نهایت تمام اقشار این صنف پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را وظیفه ذاتی خود می دانند.
شیشه بران ادامه داد: اگر در پروسه تولید طلا، ثبت در رایانه، اعلام مالیات مکرر 169، داشتن دفاتر پلمب و فاکتور انجام شود، تولیدکننده، بنکدار و کیفی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده بر مُبرا می شوند منتها تحقق این موضوع نیازمند زمان است.
وی تاکید کرد: ما تمام اقشار مختلف صنف طلا را مجبور و متقاعد کرده ایم تا سر موعد مقرر نسبت به ثبت نام مالیات خود اقدام و اظهارنامه های مالیاتی خود را به صورت سالیانه و فصلی ارائه دهند و دفاتر پلمب و فاکتور خود را به صورت کامل داشته باشند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان قانون مالیات بر ارزش افزوده را قانونی نوپا عنوان دانست و تصریح کرد: باید پیرامون این مساله کار شود که در نهایت امر ما با ممانعت خریدار در پرداخت مالیات بر ارزش افزوده مواجه می شویم.
وی تاکید کرد: اگر بتوان بر روی اجرت ساخت طلا مالیات بر ارزش افزوده را اخذ کرد در نهایت قیمت نهایی طلا برای مصرف کننده نیز کاهش می یابد.
به گفته شیشه بران، اجرت ساخت، 7 درصد سود مغازه دار و 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده تقریبا 30 درصد قیمت طلا را تعیین می کند که این موضوع با ممانعت و تقابل مشتری و مغازه دار مواجه می شود اما امیدواریم با تصحیح روش اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده این صنف به خواسته خود برسد.
وی معتقد است: با همکاری اداره مالیاتی با صنف طلا به مرور شاهد کاهش قیمت این فلز گرانبها و افزایش تولید و صادرات آن خواهیم بود.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان با اشاره به اینکه صنف طلا برای بهبود اجرای این قانون پیشنهادات خود را به دوایر مختلف ارائه کرده است، ابراز امیدواری کرد صنف طلا با صحبت ها و جلسات مختلف بتواند در راستای بهبود روند اجرای این قانون در کنار دولت به عنوان یک همکار تلاش کند چرا که اقشار مختلف این صنف در ارتباط با پرداخت مالیات بر ارزش افزوده قانون گریز نیستند و تنها خواستار تغییراتی در نوع اجرای آن هستند.
منبع: خبرگزاری ایمنا