اقتصاد بازار: در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان به ازای هر سهم 58 تومان به تصویب رسید.
لطفعلی چاوشی در مجمع عمومی سالیانه پالایشگاه اصفهان با اشاره به اینکه شرکت ملی پالایش نفت اصفهان در سال 58 به بهره برداری رسید، اظهار داشت: این شرکت نخستین پالایشگاه بود که پس از پیروزی انقلاب توسط نیروی ایرانی تکمیل شد.
وی با بیان اینکه پالایشگاه اصفهان با توجه به وضعیت خاصی که در میان پالایشگاهها داشت به عنوان پالایشگاه طلایی مطرح بود، افزود: در شروع خصوصی سازی پالایشگاه ها نیز به علت اینکه حرکت خصوصی سازی موفق و سودآور باشد و با توجه به صورت های مالی خوب آن در مقایسه پالایشگاه های کشور به عنوان نخستین پالایشگاه برای خصوصی سازی انتخاب شد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان ادامه داد: در حال حاضر پالایشگاه با مشکلاتی مواجه است که اگر بتوانیم بر این مشکلات فائق آییم، بار دیگر این پالایشگاه به عنوان پالایشگاه طلایی مطرح میشود، اما متاسفانه در سال های اخیر حرکت مناسبی در این باره انجام نشده است.
23 درصد فراورده های نفتی کشور در اصفهان تولید می شود
وی اضافه کرد: الگوی مصرف انرژی در کشور و بحث های زیست محیطی در سال های اخیر برای پروژه ها تعریف شد هرچند در این زمینه حدود 20 سال از دنیا عقب هستیم.
چاووشی ادامه داد: زمانی که پالایشگاه اصفهان خصوصی نبود، حدود 3 میلیارد یورو پروژه برای این شرکت تعریف شد که پروژه های بهینه سازی برای استانداردسازی بنزین، واحد تبخیر جدید، اصلاح واحدهای موجود، تصفیه نفت سفید و تبدیل نفت کوره به بنزین و سایر فرآورده ها از جمله آنها به شمار می آمدند.
وی با اشاره به جایگاه این شرکت در صنعت نفت، اظهار داشت: پالایشگاه اصفهان ظرفیت 23 درصد از فرآورده های نفتی مورد نیاز کشور را تولید و تامین می کند.
چاره ای جز صادرات نفت کوره نداریم
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان اینکه نفت کوره این شرکت باید صادرات شود، تصریح کرد: این فرآورده تا سال 92 در نیروگاه شهید منتظری اصفهان استفاده می شد اما به دلایل زیست محیطی، استفاده از این ماده ممنوع شد بنابراین چاره ای جز صادرات آن وجود ندارد.
وی ادامه داد: انتقال محصولات برای این شرکت به دلیل موقعیت استان اصفهان هزینه بر است که باید برای این مشکل پروژه های حمل و نقل تعریف شود.
چاووشی با اشاره به اینکه قیمت نفت خام تحویلی به پالایشگاههای داخلی برابر 95 درصد متوسط بهای محمولههای صادراتی است، بیان داشت: طبق قانون برنامه پنجم توسعه، این شرکت باید با یک پروسه تدریجی، شاخص های کیفی در قیمت محصولات اعمال می کرد و اگر اجرای پروژه ها به استانداردهای روز دنیا رسید این محصولات با قیمت روز خریداری شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه این پروژه ها به دلیل تامین نشدن منابع مالی و مشکلات زیست محیطی اجرا نشده و اعمال کردن شاخص های کیفی باعث ضرر رسیدن به این شرکت می شود، افزود: با پیگیری های صورت گرفته، قرار شد فرصت پنج ساله دیگری به پالایشگاه اصفهان برای تکمیل پروژه ها داده شود و قول می دهیم تا پایان سال 98 مجموعه محصولات این شرکت را مطابق با استاندارد یورو تحویل دهیم.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان اضافه کرد: در صورتیکه حداقل 30 درصد از سود حاصل از هر سال در مجمع برای پروژه ها کنار گذاشته شود و شاخص کیفی نیز تا پنج سال دیگر اعمال نشود و محصولات را با قیمت صادراتی یا فوب به فروش برسانیم، شرکت به سوددهی خواهد رسید.
تولید روزانه 2.5 لیتر بنزین یورو4 در پالایشگاه اصفهان
وی با اشاره به اینکه در سال 92 از میان پروژه ها، دو واحد بهینه سازی بنزین در جریان کار قرار گرفت، اضافه کرد: توانستیم به وسیله آن استانداردها را بالا ببریم و بنزین نزدیک به یورو چهار به میزان روزانه 2.5 لیتر تولید کنیم که اکنون این میزان افزایش یافته است.
چاوشی افزود: واحد سوم بهینه سازی بنزین نیز در سال 92 تکمیل شده بود، اما به علت اینکه این واحد تحت لیسانس آمریکا بود، نتوانستیم این کاتالیست را تامین کنیم و به همین دلیل به سمت ساخت داخل حرکت کردیم.
وی با بیان اینکه های تک ترین کاتالیست در صنعت پالایشگاه در حال بومی سازی است و برای پروسه ساخت این کاتالیست حدود دو سال کار پژوهشی انجام شد، خاطرنشان کرد: در نهایت تستهای آزمایشگاهی جواب داد و به سمت ساخت این کاتالیست حرکت کردیم و در حال حاضر 100 تن کاتالیست نیاز داریم که 70 تن آن تولید شده و در داخل پالایشگاه قرار دارد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: با راه اندازی این واحد و تکمیل سیکل مجتمع بهینه سازی تمام بنزین تولیدی، بنزین یورو خواهد شد که این قضیه دو سود در بحث های قیمتی و بحث های زیست محیطی و کاهش آلودگی برای شرکت ایجاد میکند.
سود 700 میلیارد تومانی پالایشگاه اصفهان در سالجاری
وی با بیان اینکه 10 تا 12 میلیون لیتر در روز نفت کوره تولید میکنیم، اضافه کرد: با اجرای پروژه ها، نفت کوره به گازوییل و بنزین تبدیل میشود.
چاووشی با بیان اینکه امسال حدود 860 میلیون یورو پروژه و حدود 500 میلیارد تومان خرید برای سال 94 تعریف شده است، ادامه داد: سود امسال 700 میلیارد تومان بوده است.
وی تصریح کرد: با تامین سرمایه برای انجام پروژه های شرکت، در بلند مدت سهام سودآور و ارزشمندی خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان اینکه سرمایه گذاران عمده شرکت تغییری نسبت به سال گذشته نداشتهاند، اضافه کرد: شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت با 30 درصد سهم، کانون شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت با 10 درصد سهم، شرکت سرمایه گذاری صبا تأمین با 11.8سهم، شرکت آوای پردیس سلامت با13.56 سهم از جمله سهامداران شرکت پالایش نفت اصفهان محسوب میشوند.
گفتنی است در پایان جلسه سود تقسیمی هر سهم پالایشگاه اصفهان در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان 58 تومان تصویب شد. همچنین سهامداران شرکت با افزایش 100 درصدی سرمایه شرکت از محل سود سهامداران عمده و سود انباشته موافقت کردند. بدین ترتیب سرمایه پالایشگاه اصفهان از یک هزار میلیارد تومان به دو هزار میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
منبع: خبرگزاری ایمنا