اقتصاد بازار:این روزها خبر ها و گزارش های زیادی منتشر می شود مبنی بر اینکه که پس از امضای احتمالی توافق ایران و غرب پس از طی مراحل قانونی در شورای امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد و مردم در زندگی یا اقتصادشان تحولی را احساس کنند، مطالبی که عکس ادعاها و مطالب قبل از توافق وین است.
تا همین چند ماه پیش، یکی از مشاجرات اصلی بین دولت و منتقدان و مخالفان در فضای سیاسی ایران در مورد کارآمدی و ناکارآمدی تحریم ها بود. بدین ترتیب که دولتی ها تحریم را مانع عمده رشد و شکوفایی اقتصاد کشور و مانعی در راه تحول در رفاه مردم می دانستند. این ادعاهای دولتی به حدی پیش رفت که حتی رئیس جمهور محترم کشورمان در یک سخنرانی از ضرورت برداشته شدن تحریم ها برای حل مشکل آب خوردن مردم سخن گفت.
همه این دعواها و مشاجرات ادامه داشت تا ایران و غرب حول یک متن برای ایجاد حداکثر شفافیت در برنامه هسته ای و در مقابل برداشته شدن تحریم ها به یک توافق اولیه دست یافت. در این مرحله البته لحن دولتی ها هم تغییر یافت. دولتی هایی که تا دیروز مردم را به برداشته شدن تحریم ها امید می دادند و از گشایش ها در زندگی آنان خبر می دادند، اینک دیگر از امید سخن نمی گویند و در تریبون های مختلف تکرار می کنند پس از توافق قرار نیست اتفاق خاصی در زندگی مردم رخ دهد.
اگر چه در همان زمان هم دلسوزان به برخی از دولتی ها تذکر می دادند که همه مسائل کشور را به تحریم ها پیوند نزنید و به آنان گوشزد می کردند که راه حل مسائل ایران برداشته شدن تحریم ها نیست و تکیه بر توان داخلی است که معضلات کشور را حل خواهد کرد. اما خیلی ها امید مردم را به تحریم پیوند زدند و امروز که گاه برداشته شدن تحریم هاست امید ها را از مردم می گیرند که هیچ اتفاقی قرار نیست بیفتد.
ممکن است در این میان دولتی ها به تاثیر کوتاه مدت برداشته شدن تحریم ها اشاره داشته باشند که ممکن است سحن درستی باشد، اما متاسفانه در این چند روز هم حتی دولتی ها از دادن این امید به مردم که در میان مدت هم ممکن است قولی که به مردم برای حل مشکلات شان در صورت برداشت شدن تحریم ها هم داده بودند،وفادار نبوده اند و در این باره به مردم چیزی نگفته اند.
شاید مهم ترین ویژگی یک سیاستمدار در نظام معنایی جمهوری اسلامی ایران عمل به وعده ها وقولهايي باشد كه به مردم مي دهند .
منبع: تابنک