اقتصادبازار: عضو هیات علمی دانشگاه آزاد گفت: با تصمیمات جدید وزارت نیرو، مقصد اصلی بهشت آباد یزد و کرمان خواهد بود و با شیوه جدید این طرح برای اصفهان اهمیت بالایی نخواهد داشت.
محمد کوشافر در خصوص مصاحبه اخیر خبرگزاری ایلنا با حمید چیت چیان وزیر نیرو و اظهار نظرش مبنی بر اینکه "تونل بهشت آباد مطلقا اجرا نمی‌شود، کار متوقف شده و هیچ وقت هم اجرا نخواهد شد"، اظهار کرد: این موضوع جدیدی نیست و بنده یک سال و نیم پیش با استناد به مصوبات شورای عالی آب در دومین همایش مردم برای احیای زاینده رود، حذف تونل، کاهش حجم و تقسیم آب بین چند استان را عنوان کردم.
وی با تاکید بر اینکه در این مصوبه حدود دو سال پیش موضوع تونل بهشت آباد به طور کامل حذف شد و قرار شد آب از طریق خط لوله انتقال پیدا کند، بیان کرد: در این این تصمیمات حجم انتقالی آب تقریبا به نصف کاهش یافت.
به گفته عضو هیات علمی دانشگاه آزاد و فعال محیط زیست، پیش از این تصمیمات، قرار بود یک میلیارد و 100 میلیون متر مکعب آب از طریق تونل بهشت آباد به زاینده رود منتقل شود که به 580 میلیون متر مکعب کاهش یافت.
وی افزود: براساس این تصمیم از 580 میلیون متر مکعب آب انتقالی از طرح بهشت آباد 180 میلیون مترمکعب به کرمان، 250 میلیون مترمکعب به یزد و 152 میلیون متر مکعب به اصفهان انتقال می یابد.
کوشافر تصریح کرد: با این تصمیمات مقصد اصلی بهشت آباد یزد و کرمان خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه پیش از این مصوبه حذف تونل مطرح شده اما این بار وزیر نیرو اجرایی نشدن تونل بهشت آباد را با قاطعیت اعلام کرد، گفت: در مصوبات سیزدهم جلسه شورای عالی آب در بند هشتم تاکید بر حذف تونل آبرسانی از طریق لوله و پمپاژ بود.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد، با این تصمیمات کرمان و یزد مقصد اصلی پروژه اصلی بهشت آباد هستند و این طرح برای اصفهان اهمیت بالایی نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: اکنون نکته مهم، اعلام راهبردهای وزارت نیرو برای غلبه بر تنش های آبی زاینده رود و گاوخونی است، نکته ای که به نظر نمی رسد چندان هم راهکارهای مشخصی داشته باشد.
گفتنی است؛ طرح تونل بهشت‌آباد با هدف انتقال سالانه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب از چهار محال و بختیاری به اصفهان و فلات مرکزی برای توسعه کشاورزی این مناطق داده شد و در سال 1390 کلنگ زنی شد.
مطالعات و هزینه های زیادی برای کارشناسی این طرح طی سال های گذشته انجام شده و کارشناسان بسیاری بر اجرای این طرح تاکید دارند از سوی دیگر سازمان حفاظت محیط زیست، مرکز پژوهش‌های مجلس و سازمان مدیریت منابع آب ایران به عنوان مخالفان این طرح اشکالاتی پروژه تونل بهشت آباد وارد کرده و آن تأیید نکردند.
وزارت نیرو نیز از ابتدای فعالیت دولت یازدهم احداث تونل‌های بهشت آباد را غیرقانونی اعلام کرد و دستور توقف فوری آن را داده بود. اما از آنجا که کارگاه این تونل در روستای چرمهین اصفهان جمع آوری نشده است، شائبه‌هایی مبنی بر ادامه طرح به وجود آورده بود که وزیر نیرو این موضوع را در خبرگزاری ایلنا تکذیب کرد.
به طور قطع شاید اظهار نظر وزیر نیرو مبنی بر اینکه تونل بهشت آباد مطلقا اجرا نمی‌شود و کار متوقف شده و هیچ وقت هم اجرا نخواهد شد از نظر اجتماعی برای آرام کردن افرادی باشد که به اجرای این طرح اعتراض داشتند.