اقتصادبازار: معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با اشاره به افزایش سرمایه صندوق سرمایه گذاری صنایع کوچک از 30 میلیارد به 120 میلیارد تومان، گفت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری مسیر اقتصاد کشور از منبع محور باید به سمت دانش محور تغییر کند.
غلامرضا سلیمانی شامگاه سه شنبه در پنجمین نشست سراسری فن بازارهای منطقه ای کشور در اصفهان، با اشاره به اینکه برنامه توسعه خوشه های کشور در سه فاز 15 ساله تعریف شده است، اظهار داشت: امسال در هشتمین سال برنامه توسعه خوشه های صنعتی قرار داریم که در بررسی های صورت گرفته، این خوشه ها اکنون در مرحله جنینی قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه در این راستا دستگاه های مختلف آموزش دیده اند، بیان داشت: در حال حاضر مسئولان و دستگاه های مختلف با ادبیات این موضوع در حال آشنایی هستند و امیدواریم با شرایط جدید بعد از تحریم و رقابت در عرضه بین المللی، بنگاه های اقتصادی را مجبور به برگرداندن ادبیات واقعی توسعه کنیم.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با انتقاد بر اینکه در گذر توسعه کشور هنوز سیاست های گذشته را ادامه می دهیم، افزود: حدود 5 قرنی است که همه کشورها بر بنگاه های کوچک و متوسط و بزرگ و زنجیره ای عمل کردن آنها تاکید دارند
وی تاکید کرد: متاسفانه در مدل توسعه خوشه ای که یکی از برنامه های توسعه کشور بوده این بخش، دست تنها مانده و سایر بخش ها آن را همراهی نکرده اند.
سلیمانی با بیان اینکه البته در حوزه فن بازار، فناوری و حوزه های دانش بنیان حرکت های خوبی اتفاق افتاده است، تاکید کرد: با توجه به سیاست های مقام معظم رهبری تاکید ایشان بر اقتصاد مقاومتی، باید فناوری های خود را بومی سازی کنیم تا بتوانیم در عرصه رقابت موفق باشیم.
وی با اشاره به شکل گیری آیین نامه شرکت های دانش بنیان از سال های قبل، گفت: خوشبختانه امروز تعداد زیادی از شرکت های ما دانش بنیان شده اند اما هنوز جای بهبود کار زیاد است و اکنون ابرازهای جدیدی همچون پارک های فناوری، فن بازارها، مراکر خدمات کسب و کار و ... در کشور ما برای اقتصاد دانش بنیان شکل گرفته است.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با بیان اینکه اقتصاد ایران منبع محور است، تاکید کرد: اکنون در نظر داریم با استفاده از این قابلیت ها و بنا بر سیاست های مقام معظم رهبری به سمت اقتصاد دانش محور حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه طی چند سال گذشته کشور در یک رکود تورمی، تحریم و عدم تبادل اطلاعات جهانی قرار داشته است، افزود: با وجود همه این محدودیت ها، کارهای خوبی صورت گرفته اما نباید از خطاها و کوتاهی های خود چشم پوشی کنیم.
سلیمانی با تاکید بر اینکه در بحث فن بازارها، ما با بانک فن آوری پردیس کار خود را آغاز کردیم، گفت: در این راستا موفق به شناساندن فن بازار به همه دستگاه های اجرایی شدیم و تا امسال فن بازار در 50 درصد استان های کشور شکل گرفته است.
وی با انتقاد بر اینکه در ایران در حوزه متولی گری کسب و کار هر ارگان و مجموعه ای یک گوشه کار را گرفته و متحد عمل نمی کنند، گفت: متاسفانه این مشکل نیز در حوزه فناوری وجود دارد.
سلیمانی تصریح کرد: عدم شبکه ای کار کردن و نبود هماهنگی، موجب از بین رفتن هم افزایی شده که برای رسیدن به این مهم، یکی از کارها فن بازار است.
به گفته وی، در این مسیر دولت باید مانند همه بازارها، تعادل را برقرار کند و از مداخله دوری کند.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با تاکید بر اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی موهبتی برای بخش فناوری کشور است، تصریح کرد: این صندوق مشکلات و نگاه بانک ها را ندارد چرا که در نظام بانکی نمی توانند فناوری را ارزیابی کنند.
وی در ادامه به بسته خروج از رکود دوبت اشاره کرد و گفت: کشور اکنون باید به سمت بسته هایی برود که عرضه و تقاضا را به طور همزمان رقم بزند و در این راه شهرک های صنعتی می توانند به خروج از رکود کمک کنند چرا که 40 درصد کسب و کار کشور در شهرک های صنعتی انجام می شود.
سلیمانی با بیان اینکه در حال حاضر 358 خوشه صنعتی در 15 آیتم در کشور شناسایی و دسته بندی شده است، گفت: 4020 بنگاه در این خوشه ها با مدل های داد و ستد استانی فعال هستند و به معنای دیگر 74 درصد بنگاه های تولیدی کشور را شامل می شوند.
وی تاکید کرد: صندوق های VC خوبی در کشور شکل گرفته اما به دلیل هماهنگ نبودن عرضه و تقاضا به مشکل برمی خوریم اما با توجه به امکانات خوب کشور، می توانیم دریایی از تقاضا را شکل دهیم.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با تاکید بر اینکه ما هنوز به ترویج جایگاه فن بازار در سطح استانی و ملی نیاز داریم، گفت: متاسفانه میزان عرضه و تقاضا در بخش کسب و کار در کشور به تعادل نرسیده در حالیکه باید میزان تقاضای ما بیشتر از عرضه باشد.
به گفته سلیمانی، سهم بنگاه های صنعتی در حوزه دانش بنیان بسیار کشور است.
وی با بیان اینکه یکی از علت های عدم رقابت پذیری کالاهای تولیدی کشور قیمت تمام شده بالای آنهاست، افزود: یکی از دلایل قیمت تمام شده بالای کالاهای ایرانی عدم ورود فناوری های IT و ITC در تولید آنهاست.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با تاکید بر اینکه برای حمایت از فن بازارها، سرمایه صندوق سرمایه گذاری صنایع کوچک با داشتن دو ضمانت نامه، از 30 میلیارد به 120 میلیارد تومان افزایش یافته است، تاکید کرد: با توجه به این امکانات در شرایط رکود تورمی کشور در حال حرکت از اقتصاد منبع محور به سمت اقتصاد دانش محور هستیم که این امر نیازمند حوصله است.