اقتصادبازار: تصویب 58 طرح صنعتی، کشاورزی و خدماتی، ضرورت رسیدن به باروری 2.1 استان در برنامه ششم توسعه، خروج صنایع رده یک، دو و سه استان برای دریافت مجوز زیست محیطی، خروج معضل آلودگی اصفهان از اولویت نخست استان، آماده کردن 129 طرح برای سرمایه گذاری خارجی ها در اصفهان، تاکید بر سرعت بخشی اجرای پروژه سد بهشت آباد از جمله موضوعاتی بود که استاندار اصفهان در حاشیه جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان اصفهان در خصوص آنها توضیحاتی ارائه داد.
رسول زرگرپور در حاشیه این جلسه و در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت برگزاری جلسات این شورا، گفت: مسئولیت بررسی و تصویب برنامه ششم استان اصفهان بر عهده این شوراست و این شورا 6 کارگروه دارد.
وی با بیان اینکه در کارگروه زیربنایی درخواستهای مربوط به تغییر کاربری و احداث واحدهای صنعتی، کشاورزی و دامپروری متوسط و کوچک بررسی و مجوزهای لازم داده می شود، افزود: در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان 58 طرح صنعتی، کشاورزی و خدماتی که نیاز به تغییر کاربری و مجوز داشت بررسی و تصویب شد و امیدواریم بخش غیردولتی سرمایه گذاری های لازم را انجام دهند.
استاندار اصفهان یادآور شد: این طرح ها عمدتا در بخش های تولید مرغ، دامپروری و گلخانه ای هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه استان اصفهان بیشترین تعداد شهر را در کشور دارد، گفت: در این جلسه حریم 6 شهر از جمله گلپایگان، شهرضا، بافران، شاپورآباد و ... تصویب شد تا زمین های آنها برای 20 سال آینده برای توسعه شهری فریز شود همچنین از ساخت و سازهای غیرمجاز در آن جلوگیری میشود.
زرگرپور همچنین با اشاره به اینکه در گزارش دیگر این جلسه موضوع جمعیت استان در برنامه ششم توسعه مطرح شد، بیان داشت: در حال حاضر نرخ باروری کشور 2.1 بوده در حالیکه این نرخ در استان اصفهان کمتر از متوسط کشوری و معادل 1.53 است.
وی با اشاره به اینکه نرخ باروری استان باید در یک برنامه 10 ساله به 2.1 برسد، گفت: قرار شد در جلسه بعدی این شورا الزامات و ایده های لازم برای رسیدن به نرخ باروری مناسب در برنامه ششم توسعه ارائه شود.
استاندار اصفهان همچنین با اشاره به اینکه 8 شهرستان واقع در محدوده شهر اصفهان در منطقه آلوده ای قرار دارند، گفت: براین اساس ما طرح کاهش آلودگی منطقه اصفهان را در پایان سال 92 تصویب کردیم که یکی از نتایج آن تبدیل 100 روز ناسالم به 100 روز سالم بود تا جایی که معضل آلودگی اصفهان تا حدودی از اولویت نخست استان خارج شده است.
وی با تاکید بر اینکه این برنامه با قوت خود باید اجرا شود و پیش بینی شده هر گونه توسعه، تغییر و تجهیز خطوط تولید صنایع در محدوده طرح کاهش آلودگی هوا ممنوع است، افزود: این طرح در شروع تصمیمی درست بود اما در ادامه منجر به قائل شدن برخی استثناها برای توسعه و احداث صنایعی که آلودگی ندارند، شدیم.
زرگرپور گفت: امروز بعد از کار کارشناسی شرکت شهرک های صنعتی، سازمان محیط زیست و سازمان صنعت معدن و تجارت به این جمع بندی رسیدیم که تمام شهرک های صنعتی واقع در شعاع 50 کیلومتری که ممنوعیت صنایع در آن وجود دارد، اگر در رده یک، دو و سه باشند نیازی به مجوز سازمان محیط زیست ندارد.
وی افزود: اما صنایع واقع در رده 4، 5 و 6 باید از سازمان محیط زیست مجوز داشته باشند تا به دنبال آن بتوانیم صنایع آلاینده را در شعاع 50 کیلومتری کنترل کنیم.
استاندار اصفهان در ادامه در خصوص خبر امیدوار کننده ای که بعد از برجام، 14 میلیارد یورو سرمایه گذاری در استان انجام خواهد شد، گفت: طی 6 ماه گذشته بیش از 46 هیات بازرگانی، اقتصادی با جمعیتی بین 50 تا 100 نفر به اصفهان آمدند و سرمایه گذاری در استان ما را ارزیابی کردند که در هیچ یک از استان های کشور چنین استقبالی صورت نگرفته است.
وی افزود: طی 6 ماه گذشته با انجام کار فشرده ای در بخش دولتی و غیردولتی، 129 طرح سرمایه گذاری را با اعتباری بالغ بر 14.14 میلیارد یورو را آماده کردیم.
زرگرپور گفت: این طرح ها یا تکنولوژیبَر، یا نیازمند تکنولوژی های نو برای بازسازی در راستای کاهش آلودگی هوا و یا طرح های زیربنایی شهری مثل سد بهشت آباد و قطار سریع السیر هستند که نیازمند منابع خارجی بوده چرا که با منابع داخلی زمان اجرای آنها طولانی خواهد بود.
وی با اشاره به صنعتی و یا فراصنعتی بودن استان اصفهان، بیان داشت: بیشتر سرمایه گذاری هایی که قرار است صورت گیرد باید با شرایط استان هماهنگی داشته باشد.
زرگرپور افزود: در حال حاضر این طرح ها آماده شده و در اجلاس مشترک استانداران و سفرا که هفته گذشته در تهران برگزار شد، اصفهان تنها استانی بود که طرح های قابل سرمایه گذاری خود را آماده کرده بود و تقریبا کلیه سفرا از ما خواستند تا نسخه ای از طرح های استان را برای بررسی به آنها بدهند.
وی با تاکید بر اینکه طرح های که می خواهد سرمایه گذاری خارجی شود باید دارای استانداردهای بین المللی باشد، افزود: متاسفانه برخی از شرکت های این دانش را ندارند بنابراین توسط اتاق بازرگانی با گرفتن مشاوری بین المللی، تمام 129 طرح موجود را با مدارک استاندارد برای ارائه به سرمایه گذار خارجی آماده کرده است.
استاندار اصفهان همچنین در خصوص مراحل اجرای سد بهشت آباد، گفت: برخلاف نظر ما از سوی وزارت نیرو اجرای طرح سد بهشت آباد از آب منطقه ای اصفهان گرفته و به شرکت آب نیرو واگذار شد.
وی با بیان اینکه شرکت آب نیرو یکی از شرکت های بزرگ در زمینه پیاده سازی سدها و طرح های بزرگ در کشور است، افزود: ما معتقد بودیم آب منطقه ای اصفهان همانند شرکت آب نیرو، ظرفیت احداث این طرح را دارد.
زرگرپور با اشاره به اینکه شرکت آب نیرو ابتدا مطالعات این طرح را تکمیل کرد، بیان داشت: متاسفانه طی 12 سال گذشته مطالعات زیست محیطی این سد آماده نشده بود اما اکنون طبق آخرین گزارش مدیرعامل شرکت آب نیرو، کار تجهیز کارگاه آماده شده و به دنبال بررسی های زمین شناسی به عنوان اقدامات اولیه و پایه احداث سد، هستند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر آب نیرو در حال مذاکره با چند سرمایه گذاری خارجی از جمله شرکت دایلیم کره برای تامین منابع مالی این طرح است چرا که اگر سد بهشت آباد با منابع مالی دولتی انجام شود، زمانبر خواهد بود.
به گفته استاندار اصفهان، ما از روند آغاز و فعالیت این پروژه خوشحالیم اما از سرعت اجرای آن راضی نیستیم و هفته گذشته در مذاکره با وزیر نیرو از وی خواستم این طرح با سرعت بیشتری ادامه یابد همچنین پنجشنبه این هفته نیز معاون آب وزارت نیرو را دعوت کردیم تا در محل، مسائل را پیگیری کنیم.
وی در خصوص نوع اجرای این طرح به صورت تونل یا لوله، بیان داشت: از دو سال پیش معتقد بودم که فعلا وارد مسائل اجرای این طرح به صورت لوله و یا تونل نباشیم و اجرای سد بهشت آباد را که مسیر بحرانی آن است، آغاز کنیم و سپس با بحث کارشناسی در خصوص نوع اجرای انتقال آب تصمیم گیری کنیم.
رزگرپور تاکید کرد: زمانی که معاون امور آب در وزارت نیرو بودم در حقیقت اجرای طرح بهشت آباد را به صورت تونل تایید و ابلاغ کردم اما معتقدم اکنون لازم نیست به این مسائل ورود پیدا کنیم و باید برای جا گیر کردن طرح، اجرای سد بهشت آباد آغاز شود.
وی گفت: ما به وزیر نیرو و معاون اول رئیس جمهور پیشنهاد کردیم تا یک پنل بین المللی ایجاد شود و در آن برای نوع روش اجرای طرح بهشت آباد در قالب تونل و یا لوله تصمیم گیری شود با این وجود بنده به عنوان یک کارشناس آب می گویم حتما تونل برای اجرای بهشت آباد از لحاظ اقتصادی و فنی مناسب تر است./