در نوامبر ۲۰۱۸ هشدار داده شده است که بدون انجام اقدامات جدی برای کاهش انتشار دی‌اکسید کربن، دمای جهانی ممکن است تا انتهای قرن ۵ درصد افزایش یابد. کارشناسان مجمع جهانی اقتصاد، شکست توافق‌های آب‌وهوایی را یکی از جدی‌ترین خطرهای پیش روی جهان دانسته‌اند. چرا که در سال گذشته به خاطرعدم پایبندی کشورها و مخالفت‌های علنی برخی مقامات مانند دونالد ترامپ، توافق پاریس رسماً با خطر جدی مواجه شد. یکی از جدی‌ترین خطرها در این حوزه، افزایش مهاجرت‌ها به خاطر مسائل آب‌وهوایی است. در سال ۲۰۱۸، طوفان، آتش سوزی و سیل‌های مختلفی به وقوع پیوست. این خطرهای مربوط به محیط زیست بیش از هرچیز نشان می‌دهد که جهان به سمت یک مصیبت جدی خوابگردی می‌کند.»
این نگرانی‌های جهانی و صحبت از مسائل آب و هوایی تا پیش از سیلاب‌های اخیر چندان در ایران قابل درک نبود. اما حالا مسأله‌ای ملموس و جدی است. بحران سیل در ایران، خود به عنوان مصداقی از این هشدارها درباره خطر گرم شدن کره زمین و تغییرات اقلیمی به حساب می‌آید.
مجمع جهانی اقتصاد در تقسیم بندی خطرات پیش روی کشور ایران در سال 2019 نیز مسأله «بحران آب» را در جایگاه اول جای داده و بعد از آن «تورم غیرقابل مدیریت» قرار گرفته است. بحران سیل در جهان طی یک سال گذشته دو کشور قدرتمند امریکا و ژاپن را درگیر خود کرده بود.
امریکا در روزهای اخیر درگیر سیل بوده و قیمت بعضی از کالاها به خصوص بنزین در آن تحت تأثیر قرار گرفته است.


سیل و افزایش قیمت بنزین در امریکا
«سیلاب‌های تاریخی ماه مارس ضربات سنگینی را به صنعت اتانول در امریکا با تقاضای بالای داخلی وارد کرد. کمبود اتانول، یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت بنزین در لس آنجلس و جنوب کالیفرنیاست. قیمت هر گالن بنزین در این ایالت‌ها برای اولین بار از سال 2014 تا کنون به 4 دلار رسیده است.» رویترز روز گذشته چنین از تبعات اقتصادی سیلاب‌های اخیر امریکا نوشت. بر اساس گزارش رویترز، این سیل‌ها میلیاردها دلار خرابی برای محصولات کشاورزی و خانه‌ها در غرب میانه امریکا به بار آورد و نزدیک به 13 درصد از ظرفیت اتانول را از بین برد.
همچنین بر اساس گزارش پایگاه تحلیلی اقتصادی بالانس، در سال 2017، 116 نفر از مردم امریکا بر اثر سیل کشته شدند. در سیل همین ماه در امریکا، 9 میلیون نفر در 14 ایالت امریکا از سیل آسیب دیدند و هزاران نفر خانه‌هایشان را تخلیه کردند. خسارت‌های چند روز اخیر سیل، یک میلیارد دلار برآورد می‌شود.  طی سال های 1980 تا 2013، امریکا به خاطر سیل 260 میلیارد دلار ضربه اقتصادی خورده است. عامل اصلی این سیل‌ها و آسیب‌های اقتصادی گسترده آن نیز «گرمای جهانی» شناخته شده است.

سیل و کاهش رشد اقتصادی ژاپن
ژاپن نیز کشور دیگری است که در ماه‌های اخیر اقتصادش با سیل درگیر بوده است. در جولای سال 2018، سیل در ژاپن 225 نفر را کشت و 8 میلیون نفر نیز خانه هایشان را تخلیه کردند. این مرگبارترین بلای طبیعی طی 36 سال اخیر در ژاپن بوده است. ابعاد اقتصادی این سیل آنقدر گسترده بود که سال گذشته اقتصاد ژاپن در اثر آن تضعیف شد.
پایگاه خبری نیکی ژاپن درباره اثرات اقتصادی این سیل می‌نویسد: «سیل و طوفان باعث شده است که دولت برای اولین بار از دو سال اخیر برآورد خود را از رشد صنعتی کاهش دهد. بلایای طبیعی باعث شد که کارخانه‌ها تولیدشان را متوقف کنند و شبکه‌های لجستیکی حمل و نقل مختل شود. فرودگاه بین‌المللی اوساکا نیز تعطیل شد.»  
همچنین بر اساس گزارش ها، بلایای مختلف طبیعی در تابستان سال گذشته ژاپن، سیل، زلزله و طوفان باعث شد که اقتصاد این کشور در پاییز و زمستان گذشته تضعیف شود. این بلایا نه تنها به تولید این کشور آسیب زده بود، بلکه صادرات را نیز مختلف کرد. تنها در دو ماه ژوئیه و سپتامبر گذشته، اقتصاد ژاپن 1.2 درصد کوچک شد.   صادرات این کشور نیز طی سه ماه نزدیک به 2 درصد کاهش یافت که بدترین عملکرد در دو سال اخیر بوده است. مجمع جهانی اقتصاد درباره علت وقوع این سیل‌ها در ژاپن می‌نویسد: «بارندگی‌های بی‌سابقه اخیر، به خاطر گرمای جهانی ایجاد شده است.
این بلایای طبیعی اثبات می‌کند که دولت‌ها برای کاهش گرمای جهانی باید اقدامات جدی انجام دهند.»