برای بیتکوین، میانگین متحرک ۵۰روزه، از میانگین متحرک ۲۰۰ روزانه عبور کرده که نشاندهنده یک تلاقی مرگ است. اکنون ظاهر شدن تقاطع مرگ، نشاندهنده تغییر آشکار از مسیر صعودی است که در اول سال شروع شده بود و بیتکوین را در ۲۰ژانویه، به بالاترین رقم خود یعنی ۱۰۹هزار و ۱۱۴دلار رسانده بود. تقاطع مرگ، طی یکی از بزرگترین فروشهای بازار در سال۲۰۲۵ نمایان شد. طی روز دوشنبه، داراییهایی به ارزش 4/1میلیارد دلار در صرافیهای رمزارزها نقد شد و قراردادهای خرید که 22/1میلیارد دلار از این داراییها بودند را از بین برد. فروش در بازار رمزارزها در ساعات صبح روز دوشنبه در اروپا تشدید شد و بیتکوین به ۷۴هزار و ۴۲۰دلار سقوط کرد و ضرر توکنهای اصلی را حدود ۲۰درصد افزایش داد.
از طرفی شرکت استراتژی (که پیشتر با نام مایکرواستراتژی شناخته میشد)، برای اولینبار پس از مدتها، هفته گذشته هیچ بیتکوینی خریداری نکرد و سهام خود را نیز نفروخت. این شرکت در حال حاضر 91/5میلیارد دلار ضرر تحققنیافته از کاهش ارزش بیتکوین دارد. بهگفته کارشناسان بازار، دو احتمال در این زمینه مطرح است: نخست، ممکن است استراتژی در انتظار شرایط بهتر بازار باشد، یا به دلیل ضررهای سنگین، مجبور به توقف خرید شده است. این موضوع میتواند نشانهای از نگرانی سرمایهگذاران نهادی باشد. تحت مدیریت مایکل سیلور، شرکت استراتژی به یکی از بزرگترین دارندگان بیتکوین تبدیل شده و تنها در سال۲۰۲۵ حدود ۲میلیارد دلار بیتکوین خریداری کرده است. با این حال، طبق آخرین گزارش فرم «-8K»، خریدهای هفتگی این شرکت متوقف شده است. این اولین توقف خرید در سالجاری نیست اما تفاوت اصلی این بار، افزایش نگرانیها درباره رکود اقتصادی آمریکاست. برخی تحلیلگران نیز بر این باورند که استراتژی منتظر رسیدن قیمت بیتکوین به کف جدید است. در این میان، نگرانیهایی هم درباره بدهیهای سنگین و وضعیت مالی این شرکت وجود دارد. ادوارد فارینا، تحلیلگر، هشدار داده که اگر قیمت بیتکوین ۱۵درصد دیگر کاهش یابد، استراتژی ممکن است با بحران جدی مواجه شود. همچنین اگر استراتژی شروع به فروش بیتکوین کند، تاثیر منفی قابلتوجهی بر بازار خواهد گذاشت. در حال حاضر، مایکل سیلور در این باره سکوت کرده و مشخص نیست که آیا استراتژی منتظر فرصت جدیدی برای خرید است یا بهدلیل مشکلات مالی قادر به ادامه روند خرید نیست. به هر حال، این توقف میتواند نشانهای از احتیاط بیشتر سرمایهگذاران بزرگ باشد.
خرید سنگین در سایه سقوط
از سویی دیگر نهنگهای کریپتو در حال انجام حرکاتی آرام اما قابلتوجه در بازارهای اتریوم و اپتیمیسم هستند، درحالیکه انباشت سرمایه در بیشتر رمزارزهای اصلی همچنان راکد یا حتی منفی باقی مانده است. براساس دادههای بازار، بین ۴ تا ۶آوریل، تعداد کیفپولهای بزرگ اتریوم و اپتیمیسم افزایش چشمگیری داشت، آنهم در شرایطی که بازار کلی با اصلاحی شدید مواجه شده بود. ردگیری رفتار این کیفپولهای بزرگ اهمیت زیادی دارد چراکه حرکات آنها اغلب پیش از تغییرات بزرگ بازار رخ میدهد. رفتار اخیر آنها نیز معمولا نشاندهنده اعتماد زودهنگام سرمایهگذاران سازمانی است و میتواند نشانهای از احتمال بازگشت روند صعودی باشد. طبق گزارشها، بین ۵ تا ۶ آوریل، تعداد کیفپولهایی که بین یکهزار تا ۱۰هزار واحد اتریوم در اختیار دارند، از 5340 به 5388 افزایش یافته که حاکی از یک فاز انباشت آرام در میانه اصلاح گسترده بازار است. اگر قیمت اتریوم بتواند سطح 1748 دلار را پس بگیرد، امکان صعود تا محدوده 1938 دلار وجود دارد و در صورت وقوع یک رالی قدرتمند، حتی ممکن است مجددا سطح روانی ۲هزار دلار را لمس کند. علاوهبر این، تعداد کیفپولهای دارای ۱۰هزار تا یکمیلیون واحد اپتیمیسم از 4138آدرس در ۴آوریل به 4151آدرس در ۶ آوریل افزایش یافته است. این رشد نشان میدهد که سرمایهگذاران بزرگ در حال خرید هستند، حتی در شرایطی که بازار بهطور کلی دچار بیثباتی شده است. با توجه به انباشت اخیر نهنگها، قیمت اپتیمیسم میتواند بهسمت مقاومت 65/0 دلاری بازگردد. در صورت شکست این مقاومت، مسیر برای رسیدن به 77/0دلار هموار میشود و در صورت تداوم بهبود بازار، این ارز دیجیتال حتی ممکن است مجددا سطح 84/0 دلار را آزمایش کند.
وضعیت «شیبا اینو» وخیمتر از همیشه
در جریان افت اخیر بازار، رمزارز شیبا اینو شرایط بسیار نامساعدی را تجربه کرده است. در حال حاضر، قیمت شیبا اینو به حدود 0000107/0 دلار رسیده و تنها ۵درصد از دارندگان این توکن در سود هستند. تمایل کلی بازار بهشدت منفی شده و نمودارها نیز نشاندهنده عدم وجود فرصت کوتاهمدت برای بازگشت قیمت هستند. علاوه بر این، بهدلیل عبور از سطوح حمایتی مهم، عملکرد قیمتی شیبا روزبهروز ضعیفتر میشود. براساس دادههای بازار، قیمت شیبا از سطح حمایتی 000012/0 دلار پایینتر رفته و به سطح بعدی در 000010/0 دلار نزدیک شده است. دادههای درونزنجیرهای نیز نشان میدهند که وضعیت دارندگان این رمزارز بسیار بحرانی است. بیش از ۹۰درصد آدرسها در ضرر قرار دارند، تنها 7/5درصد از دارندگان در سود بوده و 12/4درصد نیز در وضعیت سر به سر قرار دارند. این میزان از ضررهای گسترده باعث ایجاد فشار روانی زیادی بر سرمایهگذاران شده است. آمار مربوط به ورود و خروج آدرس سرمایهگذاران بزرگ نیز نشاندهنده کاهش شدید فعالیت نهنگهاست. در هفته گذشته، جریان خروجی این آدرسها تا ۸۰درصد کاهش یافته و جریان ورودی نیز بیش از ۶۳درصد افت کرده است. این موضوع نشان میدهد که نهنگها یا بازار را ترک کردهاند یا تمایلی به خرید در کف قیمت ندارند. این وضعیت، قدرت بازیابی شیبا را محدود میکند. همچنین ارتباط شدید قیمت شیبا با احساسات منفی بازار رمزارز، بر فشار نزولی افزوده است. اکنون پرسش اصلی این است که آیا شیبا میتواند سطح 000012/0دلار را دوباره بهدست آورد؛ سطحی که بازگشت قدرت تکنیکال را به همراه دارد و میتواند به ۹۰درصد از دارندگان زیاندیده امید دهد. با این حال، تا آن زمان، وضعیت شیبا همچنان بیثبات باقی خواهد ماند.
ریزش «تتر» در پی خبر مذاکرات ایران و آمریکا
پس از انتشار خبرهایی مبنیبر آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا، قیمت تتر در صرافیهای داخلی وارد فاز نزولی شد و تنها طی یکساعت بیش از ۳هزار تومان کاهش یافت. براساس دادههای موجود، قیمت تتر در محدوده ۱۰۶هزار تومان قرار داشت. با این حال، پس از انتشار خبر آغاز مذاکرات، روند قیمت بهسمت نزول تغییر کرد و تنها طی شش ساعت به محدوده ۱۰۳هزار تومان رسید. این روند کاهشی ادامه یافت و قیمت تتر به ۹۸هزار تومان رسید. البته در زمان نگارش این گزارش، قیمت تتر بخشی از این کاهش را جبران کرده و در کانال ۹۹هزار تومان قرار دارد.
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال
در زمان نگارش این گزارش مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر، 53/2 تریلیون دلار برآورد میشود که این رقم نسبتبه روز قبل، 65/3درصد بیشتر شده است. در حال حاضر، 62/62درصد کل بازار ارزهای دیجیتال، در اختیار بیتکوین است که 06/0درصد کاهش روزانه نشان میدهد. حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ساعت گذشته، به 64/191میلیارد دلار رسید که 28/56درصد افزایش داشته است. ارزش حجم کل در امور مالی غیرمتمرکز، در حال حاضر، 05/12میلیارد دلار است که 29/6درصد از کل حجم بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ساعت گذشته بوده و حجم تمام سکههای پایدار، اکنون 72/180میلیارد دلار است که 30/94درصد از کل حجم بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته را تشکیل میدهد.