• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: سه شنبه 7 بهمن 1404, 8 شعبان 1447, Tuesday 27 January 2026
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 23773
منتشر شده در چهارشنبه, 02 اسفند 1402 08:38
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
مودی فرشته نجات پوتین شده است

سیل پول در روسیه

توضیحات

روسیه با حجم بی‌سابقه‌ای از پول در خزانه دولت وارد سومین سال جنگ خود در اوکراین می‌شود؛ البته این روند با فروش بی‌سابقه ۳۷میلیارد دلاری نفت‌خام به هند در سال گذشته تقویت شده است. بر اساس تجزیه و تحلیل «مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک» این جریان پرداخت‌ها (در نهایت به نفع مسکو) ناشی از افزایش خرید نفت‌خام روسیه توسط هند به میزان ۱۳برابر مقدار قبل از جنگ است. این حجم عظیم ناشی از«ناوگان سایه‌ای» نفتکش‌های نفت‌خام است.  

بر اساس یک تحلیل جدید، روسیه با حجم بی‌سابقه‌ای از پول در خزانه دولت وارد سومین سال جنگ خود در اوکراین می‌شود که البته با فروش بی سابقه ۳۷میلیارد دلاری نفت‌خام به هند در سال گذشته تقویت شده است. این نفت از سوی هند بازفرآوری شده و سپس به ایالات متحده صادر شد. «نیک پاتون والش» و «فلورانس دِیوی آتللی» در گزارش ۱۹فوریه در سی‌ان‌ان نوشتند، بر اساس تجزیه و تحلیل «مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک» (CREA) که به‌طور خاص با سی‌ان‌ان به اشتراک گذاشته شده است، این جریان پرداخت‌ها (در نهایت به نفع مسکو) ناشی از افزایش خرید نفت‌خام روسیه توسط هند به میزان ۱۳برابر مقدار قبل از جنگ است. این تحلیل نشان می‌دهد که شریک استراتژیک ایالات متحده یعنی دهلی نو برای جایگزینی خرید نفت‌خام توسط خریداران غربی که با تحریم‌ها به‌دلیل حمله روسیه به اوکراین کاهش یافته، وارد عمل شده است.

درحالی‌که فروش نفت‌خام روسیه به هند مشمول تحریم نیست و کاملا قانونی است، بررسی مسیرهای کشتیرانی توسط کارشناسان نشان می‌دهد که این حجم عظیم محموله‌ها ممکن است شامل «ناوگان سایه‌ای» نفتکش‌های نفت‌خام باشد که به‌ویژه توسط مسکو ایجاد شده است که می‌کوشد این مساله را پنهان کند که با چه کسی و چگونه معامله می‌کند و سود کرملین را به حداکثر برساند. سی‌ان‌ان در اوایل این ماه شاهد بخشی از تجارت پیچیده در بندر یونانی «گیتیو» (Gythio) بود. دو تانکر نفت - یکی عظیم و دیگری کوچک‌تر - برای انتقال از کشتی به کشتی در کنار یکدیگر قرار گرفتند که شامل انتقال نفت‌خام بین کشتی‌ها می‌شود، گاهی اوقات با هدف پنهان کردن مبدأ و مقصد نهایی.

این دو نفتکش تاریخچه‌های رنگارنگی دارند. هر دو هفته‌ها قبل از روسیه مسیر را آغاز کرده بودند. به گفته شرکت نظارت بر کشتیرانی «Pole Star Global» یکی از این کشتی‌ها متعلق به یک شرکت مستقر در هند است که متهم به دست داشتن در نقض تحریم‌ها است و دیگری پیش‌تر متعلق به فردی بود که تحت تحریم‌های جداگانه ایالات متحده قرار گرفته بود. «دیوید تاننبام» در « Pole Star Global» گفت: «نقل و انتقالات (گاهی) به‌صورت قانونی انجام می‌شود؛ اما از آنها به‌عنوان یک تاکتیک غیرقانونی برای دور زدن تحریم‌ها نیز استفاده می‌شود. شما در حال اضافه کردن چندین لایه به بازی کشتی‌ها هستید؛ زیرا آنها سعی می‌کنند مقامات را درباره اینکه این نفت از کجا می‌آید و در پایان روز چه کسی آن را خریداری می‌کند، گیج کنند.» تحلیلگران می‌گویند که ده‌ها انتقال مشابه هر هفته در خلیج لاکونی یونان انجام می‌شود که یک ایستگاه راهی مناسب در مسیر کانال سوئز و بازارهای آسیایی است.

اوایل ماه فوریه، خزانه‌داری آمریکا بسته جدیدی از تحریم‌ها را علیه کشتی‌ها و شرکت‌هایی که مظنون به کمک به انتقال نفت‌خام روسیه بر خلاف تحریم‌های آمریکا بودند (در تلاشی برای ممانعت از عملکرد ناوگان سایه روسیه) وضع کرد. ایالات متحده ائتلافی از کشورها را در اواخر سال۲۰۲۲ رهبری کرد که با «سقف قیمت» موافقت کردند و متعهد شدند که نفت روسیه را بالای ۶۰ دلار در هر بشکه نخرند. این کشورها همچنین شرکت‌های کشتیرانی و شرکت‌های بیمه -بازیگران کلیدی کشتیرانی جهانی- را از تسهیل تجارت نفت‌خام روسیه بالاتر از این قیمت منع کردند. میزانی از تجارت نفت بین روسیه و هند آزاد و مستقیم است.

«ویندوارد» یک شرکت هوش مصنوعی دریایی، تحرکات کشتیرانی جهانی را برای سی‌ان‌ان تجزیه و تحلیل کرد و سال گذشته ۵۸۸سفر مستقیم نفتکش‌ها از روسیه به هند را شناسایی کرد؛ اما همانطور که سی‌ان‌ان در سواحل یونان شاهد بود ترافیک بین دو کشور پیچیده‌تر است. «پول استار گلوبال» (Pole Star Global) همین مسیر را بررسی کرد و سال گذشته بیش از ۲۰۰سفر توسط کشتی‌هایی از روسیه پیدا کرد که در خلیج لاکونی به کشتی دیگری منتقل شدند و به هند رفتند.

 آمی دانیل، مدیر عامل وینوارد می‌گوید: «این کارها بخشی از تلاش روشمند و سیستماتیک روسیه برای پیچیده‌تر کردن همه چیز است.» وی انگیزه روسیه و تجار نفت برای دور زدن تحریم‌ها را «بس عظیم» توصیف کرد و گفت: «شما واقعا باید دلیلی برای انتقال بیش از ۶۰میلیون بشکه نفت در وسط اقیانوس و صادرات آنها به هند داشته باشید.»

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

تورم دو موتوره شد
رکورد وزنی صادرات زمان برجام شکست
دلارهاي آبي تقلبي جدی است؟
زورآزمایی در جهش قیمت‌ها
برندگان و بازندگان مالیاتی
ضرورت حمایت دولت و اجرای تعهدات طبق قانون
1320 تن کود یارانه‌ای بین کشاورزان کاشان توزیع شد
کمبود 500 ردیف خالی و ضرورت جذب نیرو در بخش درمان
گامی پولادین در امتدادِ ایران؛ تجلی ۳۳ سال همزیستی مسئولانه
بنگاه‌های بزرگ؛ پیشرانان توسعه ملی
برگزاری جلسه تعیین تکلیف نهایی هدهای الکترواستاتیک موجود در انبار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اصفهان
دانش سازمانی در تار و پود شهر ثبت می‌شود
بازدید معاونت فنی و تولیدی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اصفهان از گروه تولیدی تکنو زرع
توزیع بیش از4528 تن کود کشاورزی کمک به تولید اقتصادی کشاورزان شهرستان سمیرم
ما را از ورشکستگی نجات دهید
تحرک کالاها با تنش جهانی
قمار روی اخبار
فولاد مبارکه الگوی ملی تاب‌آوری
چالش‌های بخش خصوصی در صنعت نفت‌وگاز
بازنمايي سوخت موتور اعتراض
جراحي ديرهنگام يا تصميمي شجاعانه؟
۱۰ تابلو از کالابرگ
شوک تازه به ‌صنعت گردشگری ایران
فرجام سرمایه‌ها در ونزوئلا؟
ذوب‌آهن اصفهان و رسانه‌ها، هم افزایی برای توسعه صنعتی پایدار
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا