مدیرکل سازمان بهزیستی استان اصفهان از افتتاح پروژههای مختلف این سازمان به میمنت میلاد باسعادت امیرالمؤمنین(ع) و روز مددکاری خبر داد.
ناصر چاووشی در نشستی با خبرنگاران با گرامیداشت روز مددکار و تبریک به مناسبت فرا رسیدن میلاد باسعادت حضرت امیرالمؤمنین(ع)، بیان کرد: سازمان بهزیستی از نوزادی تا سالمندی در خدمت جامعه است و برای بهتر شدن شرایط سیکل حیاتی انسانها تلاش میکند. در واقع، مددکاری حوزه عمل بهزیستی و عمده فعالیتهای صورت گرفته در این سازمان از جنس مددکاری است.
به گزارش خبرنگار اقتصاد بازار، او به تشریح پروژههای آماده بهرهبرداری بهزیستی استان اصفهان همزمان با میلاد حضرت علی(ع) پرداخت و توضیح داد: یکی از مهمترین پروژههای ما، توسعه صددرصدی مرکز مشاوره تلفنی 1480 است که به صورت رایگان در همه موضوعات به جز پزشکی و حقوقی به مردم مشاوره میدهد؛ سال گذشته در این مرکز حدود 45 هزار تماس داشتیم با این حال محدود بودن زیرساختهای مرکز باعث میشد که تماسهای زیادی را از دست بدهیم و در این زمینه طرح توسعه صددرصدی این مرکز را در دستور کار قرار دادیم که فردا به بهرهبرداری میرسد.
افتتاح 5 نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 1/5مگاوات در اصفهان
مدیرکل بهزیستی استان از آغاز عملیات اجرایی 5 نیروگاه تخورشیدی جمیعی در سطح استان خبر داد و گفت: هر کدام از این نیروگاهها ظرفیتی معادل 250 کیلووات دارند و زمینه اشتغال 50 نفر از مددجویان را فراهم میکند؛ این نیروگاهها در ظرفیتهای خود بهزیستی در شهرستانهای کاشان، نایین، سمیرم، لنجان و فلاورجان احداث میشود و ظرف سه ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید و حداقل یک و نیم مگاوات به ظرفیت تولید برق خورشیدی استان اضافه میکند.
او افزود: این نیروگاهها با هدف اشتغالزایی مددجویان بهزیستی در دستور کار قرار گرفته و بخشی از درآمد حاصل به مددجویان و بخش دیگری به پرداخت اقساط نیروگاه تعلق خواهد گرفت. سازمان بهزیستی مکلف شده که 2 مگاوات برق خورشیدی به همین شیوه تولید کند و اگر تسهیلات فراهم شود، میتوانیم این عدد را سال آینده محقق کنیم.
واگذاری 110 سری جهیزیه به میمنت میلاد حضرت علی(ع)
چاووشی از تهیه و واگذاری 110 جهیزیه ویژه مددجویان به مناسبت میلاد باسعادت امیرالمؤمنین(ع) خبر داد و گفت: این جهیزیهها بدون هیچگونه حمایت سازمانی اما با مشارکت خیران تهیه شده و شامل 14 قلم اساسی است که ملزومات آغاز زندگی زوجین را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی استان اصفهان برای نگهداری و بازپروری معتادان متجاهر 3 کمپ ماده 17 دارد که 2 کمپ ویژه آقایان و یک کمپ ویژه معتادین متجاهر خانم است، تصریح کرد: دوره درمان معتادان متجاهر بین 3 تا 6 ماه است؛ برخی خانوادههای معتادان متجاهر به دلیل آسیبی که فرد دیگر اعتیاد دیده، حاضر به نگهداری آنها نیستند و فرد درگیر اعتیاد نیز خانهای ندارد و با وجود درمان بیسرپناه خواهند بود و در این راستا به خانههای صیانت و توانمندسازی نیاز داریم.
افتتاح 4 مرکز صیانت و توانمندسازی معتادان متجاهر
مدیرکل سازمان بهزیستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: ما تا سال گذشته 2 مرکز صیانت و توانمندسازی داشتیم و خرداد ماه گذشته 2 مرکز دیگر اضافه کردیم و قرار است که از روز 13 رجب تا نیمه شعبان که 4 مرکز صیانت و توانمندسازی دیگر احداث و به بهرهبرداری برسد. ظرفیت هر کدام از این مراکز حدود 20 نفر است و در حال حاضر حدود 80 نفر ظرفیت داریم و با افتتاح مراکز جدید این ظرفیت 100 درصد افزایش خواهد یافت.
به گفته این مقام مسئول 4 مرکز صیانت فعلی در شهر اصفهان واقع شده و از مجموع 4 مرکز دیگر که قرار است افتتاح شود، 2 مرکز در اصفهان و 2 مرکز دیگر در شهرستانهای فلاورجان و شهرضا به بهرهبرداری خواهد رسید.
چاووشی گفت: علاوه بر این درحال ساخت و افتتاح سه کمپ ماده 15 ویژه آقایان در کلانشهر اصفهان هستیم؛ این کمپها ویژه معتادین خود معرف است که در طول 21 ماه به صورت داوطلبانه درمان میشوند.
افتتاح مرکز نگهداری موقت کودکان آسیب دیده پسر 6 تا 12 سال
او در بخش دیگری از سخنانش از افتتاح مرکز نگهداری موقت ویژه پسران آسیب دیده 6 تا 12 سال خبر داد و گفت: آسیبهای اجتماعی همه طیفهای سنی جامعه را در بر میگیرد که کودکان حساسترین بخش آن هستند؛ پیش از این در سطح استان هیچ مرکزی برای پذیرش اولیه و غربالگری ویژه کودکان پسر آسیب دیده نداشتیم و مجبور بودیم از ظرفیتهای غیر تخصصی استفاده کنیم. برای جبران این کمبود با پیگیریهای که انجام دادیم، مجوز تخصیص یک مکان با ظرفیت پذیرش 10 کودک پسر 6 تا 12 سال را دریافت کردیم و مکان آن مشخص و تجهیز شده و هفته آینده به بهرهبرداری میرسد.
او یادآور شد: پایگاههای اورژانس اجتماعی در کل استان اصفهان فعال است و به صورت شبانهروزی درحال خدمترسانی است و مددکاران ما از طریق شماره 123 پاسخگوی موارد اورژانس اجتماعی هستند.
به گفته مدیرکل سازمان بهزیستی استان علاوه بر موارد فوق، قرار است که 2 خانه کودک و نوجوان دیگر در شهرستانهای کاشان و شهرضا به بهرهبرداری برسد و به این ترتیب تعداد این مراکز در سطح استان به 44 خانه افزایش خواهد یافت. بر اساس گفتههای چاووشی در حال حاضر حدود 452 کودک دختر و پسر در سنین مختلف در مراکز تحت نظارت بهزیستی استان اصفهان نگهداری میشوند.
فعالیت بیش از هزار مرکز غیردولتی تحت نظارت بهزیستی
چاووشی با بیان اینکه ما در سطح استان اصفهان هزار و 33 مرکز و موسسه غیردولتی داریم، اظهار داشت: خانههای موقت، شیرخوارگاه، خوابگاه دختران و خانه سلامت و تلاش دولتی هستند و همه این بخشها به صورت مستمر تحت نظارت قرار میگیرند و کارشناسان ستادی به طور مستمر و سرزده از این مراکز بازدید میکنند. علاوه بر این مسئول فنی این مراکز نماینده سازمان بهزیستی هستند و در حد توان اجازه وقوع هیچ گونه تخلفی را نمیدهیم.
او یادآور شد: در مقطع زمانی خاصی طبق سیاستهای سازمانی بهزیستی، کلینیکهای مددکاری از اولویت خارج و برخی از آنها راکد شدند اما مابقی مراکز در حال فعالیت هستند و فعالیت آنها به واسطه دریافت یارانه و کمکهای خیرین و سایر منابع تحت اختیارشان، علاوه بر خدمترسانی، یک فعالیت اقتصادی هم به حساب میآید و به همین خاطر متقاضیان دریافت مجوز از سازمان بهزیستی باید از طریق درگاه ملی مجوزهای کسب و کار درخواست خود را ثبت کنند.
ساختمان شیرخوارگاه اصفهان الگوی ملی است
مدیرکل سازمان بهزیستی استان اصفهان در ادامه از ساختمان شیرخوارگاه نرجس به عنوان الگوی ملی نام برد و بیان کرد: شیرخوارگاه نرجس از سه بخش نوزادان، شیرخوار 6 ماه تا یک سال و بخش نوپا تشکیل شده؛ در حال حاضر 3 هزار خانواده متقاضی فرزندخواندگی داریم و به همین دلیل تعداد نوزادان شیرخوارگاه به طور معمول بالا نیست اما در دو بخش دیگر عمدتا ویژه کودکانی است که دچار معلولیت هستند و خانوادهها تمایل چندانی برای فرزندخواندگی این کودکان ندارند و باید در این زمینه فرهنگسازی شود.
او با اشاره به اینکه، این دو بخش ظرفیت زیادی از مددکاران را درگیر کرده است، افزود: در این راستا قرار است که یک خانه حمایتی کودکان معلول زیر 6 سال در استان اصفهان افتتاح شود و در حال حاضر مجوز بهرهبرداری آن را دریافت کردهایم و قرار است که این مرکز در نزدیکی بیمارستان امام حسین(ع) افتتاح شود.
چاووشی در بخش دیگری از سخنانش از افتتاح یک مرکز نگهداری سالمندان در استان خبر داد و گفت: این مرکز یکی از مجهزترین مراکز نگهداری سالمندان در کشور است و ظرفیت نگهداری 180 نفر را دارد و هفته آینده قرار در شهرستان خمینیشهر افتتاح میشود.
به گفته مدیرکل سازمان بهزیستی استان اصفهان در حال حاضر 400 سالمند در مرکز صادقیه مستقر هستند که از این تعداد 100 نفر از آنها با حکم قضایی در این مرکز مستقر شده و کلیه هزینههای آنها توسط سازمان بهزیستی پرداخت میشود.
رفع تصرف از ملک اهدایی خیران به بهزیستی استان اصفهان
مدیرکل سازمان بهزیستی استان اصفهان به ماجرای تصاحب ملک اهدا شده به سازمان بهزیستی توسط دادگستری و موفقیت این سازمان در حفظ آن اشاره کرد و گفت: همراهی رسانهها باعث شد تا مسئولان متوجه شوند که بهزیستی به این ملک احتیاج دارد و قطعا اگر همراهی رسانهها نبود، شرایط باز پس گیری این ملک سختتر میشد و از همین رو از رسانهها تشکر میکنم.
او ادامه داد: در حال حاضر این ملک بازسازی شده و قرار است که هفته آینده بخش اول آن با کاربری اختصاصی آموزشهای تخصصی مورد نیاز بهزیستی به بهرهبرداری میرسد.
چاووشی توضیح داد: در شهریور ماه گذشته رسانهها خبر دادند یک ملک 5 هزار متری بسیار ارزشمند واقع در خیابان جی اصفهان که سالها پیش توسط خیرین برای انجام امور مربوط به جامعه هدف بهزیستی اهدا شده بود، با دستور استاندار اصفهان به دادگستری واگذار شده است.
بنا به گفتههای بهروز مروتی؛ مدیر کمپین معلولان در آن زمان، این ملک حدود 60 سال پیش توسط خیرین برای انجام امور شیرخوارگان، معلولان، سالمندان، درماندگان و آسیبدیدگان اجتماعی اختصاص داده شده بود و از آن زمان تاکنون، خدماتی از جمله خدمات توانبخشی، اجتماعی، پیشگیری و آموزشی مرتبط با حوزههای بهزیستی در این مکان ارائه میشد، اما دادگستری برای تصاحب ملک ورود کرد و این اقدام در رسانهها بازتاب گستردهای داشت که با انتقاد شدید افکار عمومی مواجه شد و در نهایت با پیگیریهای به عمل آمده این ملک دوباره تحت اختیار سازمان بهزیستی استان اصفهان قرار گرفت.