در کنار خسارت ها و هزینههای سنگینی که شیوع ویروس کرونا بر سلامت و بخشهای مختلف اقتصادی جهان و از جمله مالزی داشته است، به نظر می رسد برخی بخشهای اقتصادی از بروز چنین شرایطی نه تنها متضرر نشده بلکه منتفع نیز بوده اند.
در کنار خسارت ها و هزینههای سنگینی که شیوع ویروس کرونا بر سلامت و بخشهای مختلف اقتصادی جهان و از جمله مالزی داشته است، به نظر می رسد برخی بخشهای اقتصادی از بروز چنین شرایطی نه تنها متضرر نشده بلکه منتفع نیز بوده اند.
یکی از این بخش ها، صنعت تولید دستکش های طبی در مالزی میباشند. به گفته انجمن تولیدکنندگان دستکش های پزشکی مالزی( Malaysian Rubber Glove Manufacturers Association (MARGMA پیش بینی میشود که تولید دستکش طبی در مالزی در سالجاری به میزان 16٪ رشد داشته و به رقم 345 میلیارد دستکش برسد. به این ترتیب سهم بازار مالزی با دو درصد افزایش به 65٪ از کل تولید دستکش طبی در جهان می رسد و تایلند با حدود 18٪ و چین با 9٪ پس از مالزی قرار دارند.
شرکت Top Glove بعنوان بزرگترین شرکت تولید کننده دستکش های طبی درمالزی اعلام کرده که سفارشات شرکت در فوریه دو برابر شده است. ارزش سهام این شرکت حدود 3.5 میلیارد دلار (2.9 میلیارد پوند) تخمین زده میشود. از دیگر شرکت های مهم تولید دستکش در مالزی میتوان به Kossan Bhd و Careplus Group Bhd اشاره کرد.
شرکت Top Glove Corp Bhd که بزرگترین تولید کننده دستکش های پزشکی در جهان ظرفیت تولید 200 میلیون دستکش در روز را دارد و البته به دلیل محدودیت های قرنطینه ای اعمال شده از طرف دولت مالزی، در حال حاضر تولیداتش به نصف کاهش یافته است. دولت مالزی به شرکت های تولید کننده دستکش و سایر محصولات ضروری اجازه داده که به صورت پاره وقت و با رعایت شرایط سخت بهداشتی فعالیت داشته باشند.
مدیر اجرایی شرکت مذکور اعلام کرده به دلیل عدم فعالیت شرکتهای تولیدی کارتن، این شرکت برای بسته بندی و ارسال دستکش ها برای مصرف کنندگان از جمله برای بیمارستانها با مشکل مواجه شده است. شرکت Top Glove خود 50 درصد از کارتنهای مورد نیاز برای بسته بندی را تأمین میکند.
مدیر عامل شرکت شرکت بسته بندی Etheos Imprint Technology اعلام نموده با وجود معافیتی که برای آن شرکت در نظر گرفته شده ولی شرکت عملا تعطیل است، چون هنوز تأییدیه فعالیت صادر نشده است!
شایان ذکر است سازمان غذا و داروی ایالات متحده که برخی از شرکتهای مالزیایی را به اتهام بکارگیری نیروی کار اجباری تحریم و واردات محصولات آنها را به آمریکا ممنوع اعلام کرده بود، با توجه به کمبود دستکش های طبی و نیاز فوری به آن، استانداردهای خود را نادیده گرفته و اعلام نموده میتوان از دستکش های پزشکی فراتر از عمر مفید تعیین شده، استفاده کرد و ایالات متحده ممنوعیت واردات از شرکت تولیدی دستکش طبی در مالزی از جمله از شرکت WRP Asia Pacific را که قبلاً متهم به استفاده از نیروی کار اجباری بود، را برداشته است.
وزارت بهداشت و درمان انگلیس نیز از مقامات مالزی درخواست نموده تولید و حمل دستکش های طبی را که از "اهمیت بسیار بالایی برای مبارزه با COVID-19" برخوردار است ، در اولویت قرار دهند.
لازم به ذکر است تا کنون در مالزی مالزی حدود 1800 نفر به ویروس کرونا مبتلا و 17 نفر فوت کرده اند و دولت مالزی برای جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس از تاریخ 18 مارس تا 14 آوریل 2020 محدودیت های سخت قرنطینه ای درکشور اعمال کرده است.