اقتصادبازار: هر مدیری که مشغول به فعالیت می شود سیاست خود را در قالب یک راهبرد مشخص خواهد کرد. راهبرد شهرداری اصفهان برای توسعه پایدار شهر از زمانی که مهدی جمالی نژاد سکان هدایت آن را در دست گرفت استفاده از سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای مشارکت و سرمایه گذاری در پروژه های کلان شهر است. جایی که وی به صراحت در جلسه سرمایه گذاران و انبوه اعلام کرد که «افزایش مشارکت ها و جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی محور حرکت شهرداري اصفهان است و شهرداران مناطق نوك پیکان ورود و حضور سرمایه گذاران خواهند بود».
اقتصادبازار قصد دارد پیکان سرمايه گذاري و مشاركت هاي بخش خصوصی را به سمت مناطق 15 گانه شهرداری های اصفهان نشانه رفته و هر بار یکی از این مناطق شهری اصفهان را از منظر فرصت های سرمایه گذاری و میزان مشارکت بخش خصوصی مورد بررسی قرار دهد. عبدالرسول امامي شهردار منطقه 10 اصفهان نخستین کسی است که با او به گفتگو نشستیم.

 emami

اقتصادبازار: اخیرا دکتر جمالی نژاد شهرداران مناطق را به جلب و جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی برای مشارکت در پروژه های شهری دعوت کردند. به نظر شما ورود بخش خصوصی می تواند درآمد پایداری را برای شهرداری فراهم کند؟
شهرداری در کل یک سازمان خدمات رسان به مردم شهر است و باید هزینه هایی را بابت این خدمت رسانی متقبل شود. با توجه به سیاست دولت، شهرداریها مدتی هزینه های خود را از طریق فروش تراکم شهر به دست می آوردند و چون این فروش تراکم در حد اشباع است اکنون بهترین شرایط برای کسب درآمد پایدار، ورود بخش خصوصی و مشارکت آنها در طرح های شهرداری است. شاید برخی از شهرداریهای 15 گانه شهر اصفهان از پتانسیل کمتری جهت شرکت در انجام پروژه های مشارکتی برخوردار باشند اما خوشبختانه در منطقه 10 ظرفیت و بستر بسیار مناسبی در این زمینه وجود دارد چرا که منطقه ای در حال توسعه ای است که از زمینها و موقعیتهای بسیار خوبی بهره مند می باشد.

اقتصادبازار: چه تعداد پروژه مشارکتی در منطقه 10 در حال انجام است و شاخص ترین پروژه هایی را که در این منطقه در حال انجام هستند چیست؟
تعداد پروژه های مشارکتی در منطقه 10 حدود 17 مورد است که یا به انجام رسیده یا در حال انجام است و 45 هزار و 500 متر مربع مساحت زیر بنایی این پروژه ها می باشد که سهم شهرداری در آن 44 درصد است.
یکی از پروژه های مهم مشارکتی در حال انجام در منطقه 10 شهرک سلامت با 32 هزار متر مربع است که سهم زمین و پروانه آن آورده شهرداری و ساخت و ساز با متد روز و پیشرفته نیز به بخش خصوصی و مشارکتی سپرده شده است. این پروژه تا کنون روند رو به جلویی داشته و درصد پیشرفت در سازه و سفت کاری آن 100 درصد است و حدود 30 درصد از نازک کاری نیز انجام شده و قرار است این شهرک در فازهای مختلف مورد بهره برداری قرار گیرد و فاز نخست آن تا آخر امسال افتتاح می شود.
به دنبال راه اندازی شهرک سلامت به قطع تراکنش سفر در استان بالا خواهد رفت و بحث توریسم درمانی شکل جدی به خود می گیرد چرا که در استان یک مرکز درمانی متمرکز با دسترسی آسان در یک نقطه از شهر ایجاد خواهد شد. لازم است که از اکنون به فکر ایجاد زیرساختهای لازم جهت حمل و نقل و جا به جایی مردم و مسافرین از این قطب گردشگری که جنبه درمانی دارد از سوی شهرداری و مشارکت کننده باشیم.
اقتصادبازار: راه اندازی شهرک سلامت به خودی خود توریسم و گردشگر را از لحاظ درمانی به این نقطه از شهر هدایت می کند، شهرداری چه شرایط دیگری را برای جذب گردشگر بیشتر در بازار داغ ورود گردشگران داخلی و خارجی به اصفهان فراهم آورده است؟
شاید در این منطقه از شهر نماد یا بنای خاص تاریخی برای بازدید گردشگر وجود نداشته باشد اما به قطع می توانیم در دسترسی آسان گردشگر به نقاط مختلف شهر دخیل باشیم و ایمن سازی یکسری از رینگهای ترافیکی که در منطقه 10 واقع شده را مد نظر داشته و بر روی آنها کار کنیم.
نکته بسیار مهم و قابل تامل زیباسازی و ایجاد یکسری المانهای زیبا یا فضاهای تفریحی و سکونتهای آمیخته از سنت و مدرنیته از مسیر فرودگاه تا اولین ورودی شهر که در منطقه 10 واقع شده، می باشد چرا که متاسفانه از نظر ایمنی و زیبایی سیمای شهر در این نقطه، از شرایط خوبی برخوردار نبوده و گردشگران و مسافرانی که از فرودگاه شهید بهشتی وارد اصفهان می شوند در نخستین ورودی شهر به منظره نازیبایی برخورد می کنند که این خود تاثیر نامناسبی در تصویر ذهنی این افراد از شهر اصفهان به جا می گذارد. این یکی از چالشها و مشکلات منطقه 10 شهرداری اصفهان است که تمرکز مدیریت کلان استان و کلان شهر و سازمان راه و شهرسازی را می طلبد تا به آن توجه بیشتری شود.

اقتصادبازار: برای زیباسازی این مسیر فکری هم کرده اید؟
زمانی می توان سرمایه گذار را فراخوان و دعوت کرد که حداقل زیرساختهای آن آماده شده باشد، اما موقعی که طرح جامع حریم تهیه نشده است و یا برای مسیر فرودگاه طرح و برنامه ای در نظر نگرفته شده چگونه می توان سرمایه گذار را دعوت به همکاری کرد. این معظل حساسیت مدیران کلان شهر و استان را نیاز دارد تا با دید یک گردشگر و توریسم این مسیر را طی کنند و به آن نگاه جدی تر داشته باشند.

اقتصادبازار: یکی از معضلات منطقه 10 بافت فرسوده آن است که باتوجه به ساخت شهرک سلامت و گسترش شهر به این منطقه باید مورد توجه قرار بگیرد. برنامه شهرداری در این خصوص چیست ؟
ما در منطقه 10 با وجودی که از نظر وسعت بافت فرسوده سومین منطقه در استان هستیم اما بافت فرسوده ای چندانی که نیازمند مرمت و بازسازی باشد نداریم. بیشتر باید تخریب و بازسازی روی آن انجام گیرد. در کل این منطقه ای است که خیلی در بازسازی بافت فرسوده وارد نشده و شاید بستر آن نیز خیلی نیاز نمی باشد. اما با توجه به ساخت و سازهای خوبی که در این منطقه درحال انجام است و پروژه خوبی مانند شهرک سلامت این نیاز واقعا احساس می شود. باید سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری در مورد آن برنامه ریزی کند.

اقتصادبازار: برای جذب بهتر سرمایه گذاران و مشارکت بخش خصوصی نیاز است که شهرداری چه اقداماتی را انجام دهد و با چه سازمانها و ارگانهای دیگری همکاری داشته باشد؟
برای مشارکتها در خانواده شهرداری، ساز و کار مشخصی تعیین شده هر چند که روند آسانتری را نیاز دارد تا سرمایه گذار درگیر بروکراسی اداری نشود و با ذهن آزادتری به فکر ارتقا سرمایه خود با شرایط برد-برد باشد. به قطع سازمانهای دیگر نیز می توانند با پول و سرمایه خارج از گردش خود، با یک چارت تعریف شده به عنوان یک سرمایه گذار با شهرداری مشارکت کنند و پروژه های خود را به سرانجام برسانند تا هم شهرداری، سازمان مربوطه و هم شهر و مردم از آن سود ببرند.