اطلاعات تکمیلی حکایت از آن دارد که مشکل حادتر بوده و مهدی تاج به ناچار مجبور شده مدیران فدراسیون را گردهم جمع کند تا تصمیمی برای آینده بگیرند. با وجود حضور حداقل ۳مدیر عالی‌رتبه فدراسیون در پرونده فساد، مهدی تاج همچنان بر ادامه فعالیت آنها تاکید دارد. نهادهای نظارتی به فدراسیون فشار آورده‌اند؛ همانطور که چهار ایجنت و دلال فوتبال را تا اطلاع ثانوی از فوتبال محروم کرده، سریعا مدیران درگیر در پرونده را کنار بگذارد و در اطلاعیه‌ای اعلام کند اگر ثابت شود نقشی در ماجرا نداشته‌اند، دوباره به محل کار خود برمی‌گردند.


اعتراف یک فوتبالی
پرونده فساد در باشگاه مس رفسنجان به سال ۱۴۰۰ بازمی‌گردد. منابع خبری در فدراسیون فوتبال فاش کرده‌اند که موضوع، ناپدید شدن مقداری دلار و تعداد زیادی سکه بهار آزادی است. پرونده به مرور اتفاقات این باشگاه در لیگ دسته اول و سپس صعود به لیگ برتر مربوط می‌شود. یکی از افراد مطلع در این پرونده گفت: «در این پرونده یکی از مسوولان فدراسیون فوتبال که پایش گیر است، منکر شده و گفته خبری نداشته و اگر هم زدوبندی صورت گرفته، از جانب او نبوده اما یکی دیگر از مسوولان به‌طور کامل پذیرفته که در جریان تخلفات و رشوه‌ها بوده است. به همین جهت دادگاه تا حدودی به یافته‌های خوبی رسیده است. یکی دیگر از مسوولان سازمان لیگ هم که درگیر ماجراست، نکته‌هایی را تایید کرده است…».
در این بین دو فعال معروف رسانه‌ای هم در دادگاه حاضر شده و توضیحاتی ارائه داده‌اند که اظهارات یکی از آنها به‌طور کامل رد شده است. این فرد اعلام کرده در جریان این ماجرا نبوده و پای افراد دیگری را وسط کشیده است. او اخیرا در یک باشگاه لیگ ‌برتری هم فعالیت می‌کرد اما برکنار شده و احتمالا دیگر حق ورود به فوتبال را ندارد، چراکه در دهه‌۸۰ نیز یک بار به دلیل ارتباط با دلالان فوتبال دستگیر و روانه زندان شده بود.


با وثیقه آزاد هستند
معاون سابق تیم مس رفسنجان عامل لو رفتن خیلی از اتفاقات پشت‌پرده بوده است. او اعتراف کرده رشوه زیادی پرداخت شده و پای آدم‌های زیادی وسط است. البته در لابه‌لای اعترافاتش به این نکته اشاره کرده که در بعضی باشگاه‌ها هم این اتفاقات انجام شده و باید به پرونده آنها نیز رسیدگی شود. این یعنی ماجرا گسترده‌تر از این حرف‌هاست و احتمال دارد با تکمیل اطلاعات، پای افراد، مدیران و چهره‌های رسانه‌ای دیگری به پرونده باز شود. در حال حاضر مدیرعامل و معاون سابق این باشگاه رفسنجانی با قید وثیقه آزاد هستند ولی دادگاه این پرونده در هفته جاری تشکیل شده و تمام آنها که درگیر بوده‌اند مقابل قاضی حاضر شده و توضیحات خود را داده‌اند.


دادگاه ویژه؟
در این میان بعضی نهادها برای پاکسازی هرچه زودتر فساد در فوتبال، خواهان برگزاری دادگاهی ویژه شده‌اند. یکی از ضعف‌ها این است که معمولا بررسی پرونده‌ها به درازا می‌کشد و در نهایت خیلی از اسناد و مدارک از بین می‌روند و بعضی گناهکاران هم می‌توانند از فرصت پیش آمده استفاده کرده و تبرئه شوند. درباره این پرونده ولی تاکید روی برگزاری دادگاه ویژه با فوریت سریع است تا بلافاصله به پرونده رسیدگی کرده و متهمان را معرفی کنند. فدراسیون فوتبال نیز در شک و تردید است که دستور موقت برای برکناری مدیران خود را صادر کند یا نه؟ اتفاقا یکی از مباحث مهم در جلسه تاج و بعضی از اعضای هیات رییسه همین بوده و هنوز به نتیجه مشخصی نرسیده‌اند. موضوع این است که مهدی تاج نیز پذیرفته که مشکلاتی وجود دارد و حتی قبول کرده در بحث داوری، بعضی اشتباهات نه سهوی که عمدی است! به همین دلیل حتی به مسوولان مربوطه گفته برای جلوگیری از فساد بیشتر باید هرچه زودتر زمینه را برای کاهش اشتباهات عمدی مهیا سازند.


جدیدترین خبر از پرونده فساد در فوتبال
یکی از معاونان سابق شرکت مس از جمله متهمان پرونده بزرگ فساد در فوتبال است که براساس اظهارات برخی دیگر از متخلفان این پرونده، تحت تعقیب قرار گرفته است. «میم.الف» معاون وقت شرکت مس یکی از حامیان جدی «م.ز» مدیرعامل اسبق باشگاه بوده و به همین دلیل اتهاماتی به وی نسبت داده شده و در روند تحقیقات از او بازجویی خواهد شد.
این معاون شرکت مس علاقه‌مند به مداخله در مسائل و فعالیت‌های ورزشی شرکت بوده و با سرمربی و مدیرعامل وقت تیم فوتبال نیز در زمان بروز تخلفات مورد ذکر شده ارتباط نزدیکی داشته است. مدیرعامل اسبق شرکت مس پس از مشاهده گزارش تخلفات در سال ۱۴۰۱ نسبت به برکناری مدیر مالی وقت این شرکت که همزمان مدیرعامل باشگاه مس رفسنجان بود، اقدام کرد و معاون یادشده نیز به همین دلیل از سمت خود کنار گذاشته شد. بر این اساس به نظر می‌رسد اخبار و گزارش‌هایی که تا امروز منتشر شده تنها بخشی از اطلاعات مرتبط با این پرونده است و روند تحقیقات در خصوص متخلفان فوتبالی و غیر‌فوتبالی که با شکایت شرکت مس از حدود یک‌سال پیش آغاز شده همچنان با جدیت از ناحیه نهادهای مربوطه دنبال می‌شود.


مبلغ فساد در فوتبال چقدر است؟
رییس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که تقریبا مبلغ فساد در فوتبال ۲۰۰میلیارد تومان است.
محمد مهدی فروردین درباره فساد در فوتبال اظهار کرد: در ابتدا باید گفت اگر فساد اثبات شود در آن صورت نباید در برخورد با فساد هیچ‌گونه ملاحظه کاری انجام شود. اینکه شما به یقین رسیدید که فساد صورت گرفته است، یقینا دستگاه‌های اجرایی با متخلفان برخورد می‌کنند. ما اگر حرفی می‌زنیم باید با واقعیت همراه باشد و نمی‌توانیم تهمتی بزنیم که بعد برخلاف آن ثابت شود. در آن زمان‌هایی که اشاره کردید من در فضای فوتبال بودم. شاید مجموعه قرارداد باشگاه ما با بازیکن تیمی که شما دارید درباره‌اش بحث می‌کنید، برابری می‌کرد، امروز این اتفاقات نمی‌افتاد. قطعا یک‌سری موضوعات هست که نمی‌شود از آنها فرار کرد.
او افزود: اگر فساد در فوتبال ثابت شود خیلی مهم است نوع برخوردها به صورتی باشد که فضای ورزش را اعتماد‌سازی. به‌طور مثال وقتی در لیگ ایتالیا، تخلف تیم یوونتوس اثبات شد به لیگ دسته‌یک سقوط کرد. اگر اینجا این اتفاق بیفتد و بخواهیم ملاحظه‌کاری کنیم، باعث بی‌اعتمادی مردم به تصمیم‌گیران حوزه ورزش به‌خصوص فوتبال می‌شود. این روزها مردم انتظار دارند، اگر تخلف یا فسادی اثبات می‌شود برخوردها علنی و آشکار باشد.
فروردین درباره اقدامات فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی در مورد فساد در فوتبال گفت: نقش نظارتی خود را ایفا کردیم و در اولین اقدام طرح سوال خود را از وزیر ورزش مطرح کردیم و مدیران مربوطه را در این مورد قطعا در زمان مشخص برای پاسخگویی دعوت می‌کنیم و این نقش ما در بعد نظارتی است. اینکه دستگاه قضایی هم به این مساله ورود کرده و به اطلاعاتی هم دست پیدا کرده است، یک گام از ما جلوتر هستند. دستگاه‌های نظارتی سال‌هاست که درباره این موضوع کار کرده‌اند. ما معتقدیم دستگاه‌های نظارتی و اطلاعاتی به خوبی همه ابعاد را بررسی کرده‌اند که این‌گونه در فضای رسانه مطرح شده است.
رییس فراکسیون ورزش در اینکه می‌دانند درباره چه مبلغی صحبت می‌شود، بیان کرد: من فقط همین را می‌توانم بگویم مبلغی که در موردش صحبت می‌شود با بودجه یک‌سال حوزه انتخابی خودم برابری می‌کند. در مورد سکه و مبلغی که مبادله شده باید مستنداتی باشد تا اظهارنظر کنیم. من‌حیث‌المجموع ابعاد پرونده فساد در فوتبال نشان می‌دهد که خیلی از عوامل در پرونده فساد نقش داشتند؛ از مدیران ورزشی گرفته تا افرادی که به اسم مدیر برنامه معرفی شدند و همچنین در بحث امروزی جادوگر هم در این پرونده نقش داشته است.
فروردین درباره رقم بودجه حوزه انتخابی‌اش گفت: رقم بودجه یک‌سال حوزه انتخابی‌ام ۱۸۰میلیارد تومان است. مبلغ فساد در فوتبال تقریبا ۲۰۰میلیارد تومان است، اما نمی‌توانم آن را تایید تا تکذیب کنم. ما هم در حد شنیده‌ها همین رقم را شنیده‌ایم. اصلا رقم مبادله‌شده یک‌میلیون تومان بوده باشد. وقتی نیت غیر ‌از مسائل فیرپلی بوده است، قطعا شدیدترین برخوردها و اشد مجازات‌ها باید در نظر گرفته شود. تعارفی هم در کار نیست و اعتماد‌سازی است. فوتبالی که می‌تواند فضای پاکی داشته باشد نباید به این صورت شود.

 

منبع: جهان صنعت