پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: یکشنبه 4 آذر 1403, 22 جمادی‌الاول 1446, Sunday 24 November 2024
کد خبر: 8183
منتشر شده در پنج شنبه, 20 تیر 1398 17:53
تعداد دیدگاه: 0
در نشست دومین سال ثبت جهانی شهر بادگیرها مطرح شد

در حالی جهانی شدن شهر تاریخی یزد دو ساله می‌شود که همچنان آن‌طور که باید این شهر در جهان معرفی نشده است. به‌طوری که در نشست دومین سال ثبت جهانی شهر یزد نیز مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان یزد اعلام کرد تعداد گردشگران ورودی از ۹۳۰۰ نفر به ۱۳۰ هزار نفر رسیده است. رقمی که البته در مقایسه با یکدیگر به ظاهر رقم قابل توجهی به نظر می‌رسد؛ اما در برابر پتانسیلی که این شهر جهانی دارد رقم قابل قبولی نبوده و نمی‌توان به این تعداد گردشگر ورودی که گفته می‌شود اکثرا اروپایی بوده و البته به آنها گردشگران چینی نیز اضافه شده است؛ نمره قبولی داد.  

 
تزریق 5/ 1 میلیون یورویی به یزد

با این وجود شهردار شهر یزد که به همراه مدیرکل میراث‌فرهنگی و مدیرکل دفتر حفظ و احیای بلاهای تاریخی در این نشست حضور داشت اظهار امیدواری کرد از یکسو تا ۱۰ سال آینده وضعیت معیشت مردم یزد بهبود یابد و از سوی دیگر شاهد افزایش گردشگران باشیم و به همین دلیل بر میزان اقامتگاه‌های یزد نیز افزوده شده است. ضمن اینکه به گفته جمال‌‌الدین عزیزی، شهردار یزد حفظ اصالت و یکپارچگی، سازگارسازی توسعه‌های جدید، بهبود کیفیت زندگی ساکنان بافت تاریخی نیز از جمله برنامه‌هایی است که در برنامه‌های آینده قرار خواهد گرفت. علاوه بر این مدیرکل دفتر بناها و بافت‌های تاریخی نیز از ۵/ ۱ میلیون یورویی گفت که قرار است اتحادیه اروپا برای تعیین برخی ضوابط با همکاری کرسی خشت یونسکو به‌صورت مرحله به مرحله به دانشگاه‌ها برای تدوین ضوابط و برنامه این میراث جهانی پرداخت شود.

مصطفی فاطمی در این نشست   به این نکته اشاره کرد  در حال برداشت تلاش‌هایی هستند تا از طریق جذب سرمایه‌گذار داخلی خارجی آن را به ثمر بنشانند: « هر دو روز یک بار تقریبا درخواست سرمایه‌گذاری در شهر یزد را داریم که با فاصله زیاد نسبت به استان‌های دیگر، در رتبه اول قرار گرفته‌ایم. سال گذشته ۱۲۷ پروژه سرمایه‌گذاری در یزد افتتاح شد.» اوگفت: «شاهد گسترش بوم‌گردی و ارتقا و افزایش تعداد اتاق هتل‌ها در شهر یزد بودیم چنانچه تعداد تخت از ۳۳۰۰ به ۷۵۰۰ رسید و طی سال گذشته ۱۲۷ پروژه سرمایه‌گذاری را افتتاح کردیم.» بازسازی حدود ۲۰۰۰ مکان و بنای تاریخی و افزایش هزار درصدی قیمت خانه‌ها در بافت تاریخی و... نیز از جمله اقدامات ۲ سال اخیر بود که فاطمی به آنها اشاره کرد و افزود: «سرعت در پایش بسیار پایین است و نتوانسته‌ایم روندی که متعهد شدیم را پیش ببریم. هنوز مدیریت یکپارچه در بافت ایجاد نشده.»

او درباره بودجه‌ای که به این شهر اختصاص داده شده گفت: «امسال ۶ میلیون اعتبار داشته‌ایم که ۵۰۰ میلیون تومان آن اختصاص پیدا کرده است و عمده کارها در بافت توسط بخش خصوصی انجام می‌شود.» البته احمدی، مدیرکل دفتر بناها و بافت‌های تاریخی درباره اعتبارات ابلاغی و اختصاصی نیز افزود: «اعتبارات ابلاغی و اختصاصی با هم متفاوت است. ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانبودجه استانی میراث‌فرهنگی بوده است. یونسکو نیز به کشورهای عقب‌افتاده کمک می‌کند ایران جزو این کشورها نیست و برای همین از نظر کارشناسی کمک می‌کند.» احمدی با اشاره به ۵/ ۱ میلیون یورویی که قرار است اتحادیه اروپا بپردازد ادامه داد: «امسال نیز ۵/ ۱ میلیون یورو از طریق اتحادیه اروپا باتوجه به توافقی که با دانشگاه یزد دارد برای تعیین برخی ضوابط با همکاری کرسی خشت یونسکو در نظر گرفته شد که مرحله به مرحله پرداخت می‌شود.»

با وجود آنکه یزد به‌عنوان بیست و دومین اثری که در یونسکو ثبت جهانی شده است و به‌عنوان یک شهر خشتی بی‌نظیر در دنیا مطرح است؛ اما این شهر همچنان قربانی ضعف در معرفی و بازاریابی قرار گرفته در صورتی که شهردار و مدیرکل این استان نیز پذیرفتند پتانسیلی که در این شهر کویری نهفته‌ است فراتر از این ۱۰۰ هزار نفر گردشگر بوده و توقع جذب گردشگر ورودی میلیونی برای این استان می‌رود. اتفاقی که البته به باور فعالان گردشگری نیاز به برنامه‌ریزی، بودجه‌، زیرساخت، آموزش، توجه دولت، جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی و ارائه تسهیلات به آنها و... خواهد داشت.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

آخرین اخبار