رییس کانون کارآفرینان استان اصفهان تصریح کرد: اعتماد به بخش خصوصی تصمیم درستی است و امیدواریم این موضوع در کشور به صورت ریشه ای دنبال شود. وی گفت: هدف کانون کارآفرینی استان هدایت کل جامعه به سمت کارآفرینی است و این مهم باید از مدرسه به پوسته شهر و جامعه وارد شود تا نسبت اقتصاد کشور از دولتی به خصوصی به ویژه در اصفهان تغییر کند. به گفته شیخ سجادیه، برنامه های کانون کارآفرینی اصفهان شامل برنامه های ساختاری، توسعه ای، مالی و آموزشی و مطالعاتی است. وی با انتقاد بر اینکه در دستگاه ها و بخش های مختلف استان، اقدامات موازی در حوزه کارآفرینی در حال انجام است، گفت: این کارها چیزی به جز اسراف و از بین بردن اموال دولتی نیست.
اشاعه تفکر کارآفرینی
رییس کانون کارآفرینان استان اصفهان تصریح کرد: همواره ایده در بخش دولتی رشد نمی کند و بخش دولتی تنها می تواند خریدار این ایده ها باشد. وی با بیان اینکه در مباحث توسعه ای هدف ما معرفی کانون کارفرمایان است، گفت: در قدم بعدی چندین کمیته در بخش های تخصصی همچون گردشگری و … شکل گرفته است. شیخ سجادیه همچنین تاکید کرد: انتقال تفکر کارآفرینی به سطح عمومی جامعه یکی دیگر از اهداف توسعه ای این کانون است. وی گفت: امروز بزرگترین چالش کارآفرینان، ناامیدی به آینده است، اما اگر سرزندگی را در آنها تقویت کنیم، رفع موانع برای آنها راحتتر خواهد بود، بنابراین در کانون کارآفرینان استان می خواهیم برای فردی که دارای ایده است بستری را جهت تسهیل گری فراهم کنیم تا کارآفرینان به پیش روند.
دولت ها جسارت واگذاری امور
به بخش خصوصی را ندارند
در ادامه این نشست دبیر کانون کارآفرینان استان اصفهان گفت: واژه کارآفرینی چند سالیست در کشور و تنها در گفتمان ها مطرح است و کمتر در حوزه عملی و حاکمیتی دیده می شود، درحالی که تمام تحولات عمده دنیا محصول تفکر و ایده های کارفرمایان است. فرهاد رحیمی افزود: شاید اگر دستاوردهای کارآفرینان در دوران کرونا نبود این بیماری تاثیرات منفی بسیاری بر زندگی ما بر جای می گذاشت. وی با بیان اینکه اگرچه در دنیا تغییرات در اقتصاد محصول کارآفرینی است، اما در ایران کمتر به حوزه کارآفرینی توجه شده است، تاکید کرد: متاسفانه امروز در سیستم دولتی بحث کنترل و نظارت تنها اهمیت دارد، اما خلاقیت و تفکر در اقتصاد کشور جایی ندارد. دبیر کانون کارآفرینان استان اصفهان با اشاره به اینکه هنوز اقتصاد دولتی در کشور جاری است گفت: دولت ها جسارت واگذاری امور به بخش خصوصی را ندارند، درحالیکه اکنون مدیریت دولتی نتیجه خود را در اقتصاد کشور نشان داده است. وی با تاکید بر اینکه تنها راهکار رهایی از وضع موجود واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی است، چراکه این بخش میتواند تحول و نوآوری ایجاد کند، تصریح کرد: ما در کانون کارآفرینی اصفهان به دنبال جدی گرفتن بخش خصوصی هستیم. رحیمی گفت: به همین منظور امسال برنامه ریزی مدونی برای هفته کارآفرینی در استان اصفهان انجام داده ایم و برنامه های این هفته از دوشنبه ۱۷ آبان آغاز می شود و با توجه به حجم آنها تا ۹ روز ادامه دارد. وی با اشاره به اینکه ریشه کارآفرینی از تعهد گرفته میشود، گفت: بزرگترین مانع تمام کسب و کارها در کشور بروکراسی اداری در دستگاه های دولتی است و به نوعی بخش عمده ای از انرژی کارآفرینان در دستگاه های دولتی گرفته می شود.
نسل امروز "آماده خور" شدهاند
دیگر عضو هیات مدیره کانون کارآفرینان استان اصفهان نیز گفت: نسل امروز "آمادهخور" شدهاند و کمتر زیر بار مسوولیت و تعهد کارآفرینی میروند. فرحناز علیزاده، کارآفرینی زنان و ایجاد فرهنگ کارآفرینی را ۲ مقوله پُراهمیت و قابل بحث دانست و گفت: فرهنگی که از شغل و کار وجود دارد دارای اشکال است زیرا همواره بدنبال این هستیم که فرد دیگری شغل ایجاد کند و ما بر سر آن کار حاضر شویم. وی: فرهنگ حاکم بر کار امروز "دلالی" است و اقتصاد دلالی حکمفرماست.
شایان ذکر است، هفته جهانی کارآفرینی(GEW) بزرگترین رویداد هماهنگ برای ترویج و ترفیع کارآفرینی در جهان است که هر سال از ۸ تا ۱۴ نوامبر برابر با ۱۷ آبان تا۲۳ آبان برگزار میشود. در این رویداد هماهنگ، با تشویق افراد تلاش میشود تا نسل جدیدی از کارآفرینان به راهاندازی کسب و کار، فکر و کسب و کار شخصی خود را آغاز کنند. عقیده بسیاری بر این است که این کمپین عظیم جهانی میتواند باعث ترفیع جایگاه کارآفرینی در افکار شده و مُشوقی برای راهاندازی کسب و کار توسط احاد جامعه شود. این رویداد، مراسمی برای ارج نهادن به نوآوران و خالقان اشتغال است، کسانی که ایدههای خود را حیات بخشیدند و کسب و کاری را پایهگذاری کرده و باعث رشد اقتصادی در کشور خود و توسعه رفاه انسانی شدند.