برابر بررسیهای بعمل آمده در چارچوب اهداف توسعه پایدار، حوزه شرق آفریقا سریعترین منطقه در حال رشد در آفریقا تلقی گردیده و چشم انداز اقتصادی آن مثبت میباشد.
اوضاع اقتصادی آفریقا در میانه کندی اقتصاد جهانی، بحرانهای داخلی آفریقا و تأثیرات طولانی مدت سقوط قیمت کالاها همچنان چالش برانگیز است این در حالی میباشد که شرایط اقتصادی حوزه شرق آفریقا تا حدود زیادی ثابت، در شمال آفریقا رو به بهبودی، و در غرب، مرکز و جنوب آفریقا نیز تا حدودی ناامید کننده تلقی میگردند.
برابر بررسیهای بعمل آمده در چارچوب اهداف توسعه پایدار، حوزه شرق آفریقا سریعترین منطقه در حال رشد در آفریقا تلقی گردیده و چشم انداز اقتصادی آن مثبت میباشد. تقاضاهای داخلی بالا، و سرمایه گذاریهای عمومی در زیرساخت ها همچنان در حال افزایش بوده ، کاهش تنش های مرزی راه را برای سرمایه گذاری، تجارت و فرصت های جدید تجاری در این منطقه باز کرده است.
پیش بینیها حاکی از آن است که رشد اقتصادی تانزانیا، کمی از 5.8 درصد سال 2019 کاهش یافته و در سال 2020 با 5.5 درصد نسبتاً ثابت باقی بماند. ضمن اینکه فعالیت اقتصادی با تقاضای داخلی و سرمایه گذاریهای قوی در بخش زیرساخت ها توسط سرمایه گذاران خارجی پشتیبانی میگردد. در اتیوپی نیز پیش بینی میشود که رشد اقتصادی بیش از 7 درصد در سال های 2020 و 2021 باشد که این امر ناشی از افزایش سرمایه گذاری خصوصی، سرمایه گذاری عمومی قوی و افزایش اعتماد در نتیجه اصلاحات اقتصادی است.
چشم انداز اقتصادی در کنیا نیز نسبتاً مثبت و رشد تولید ناخالص داخلی آن 5.5 درصد در سال 2020 در میان مشارکت قوی بخش خصوصی ، رشد اعتبار بالاتر و افزایش سرمایه گذاریهای دولتی و خصوصی پیش بینی شده است. با این وجود ، کنیا باید موانع ساختاری ، از جمله شکاف های زیرساختی ، کمبود مهارت و تنوع در صادرات را برطرف کند.
در این میان تنها استثنای منطقه، کشور مالاوی است که پیش بینی میشود در سال های 2020 و 2021 تنها 4 درصد توسعه یابد. بدیهی است فعالیت های اقتصادی این کشور با بهبود وضعیت کسب و کار، دسترسی بهتر به اعتبارات مالی و بازسازی زیرساخت های تخریب شده، تقویت خواهد شد.