اقتصاد بازار: رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: اینگونه نیست که فقط هیاتهای تجاری خارجی به ایران بیایند و از ابتدای مهر ماه سفر هیاتهای بازرگانی ایرانی به کشورهای اروپایی برای افزایش سطح مبادلات تجاری آغاز میشود.
محسن جلالپور گفت: از زمان انتخابات دوره هشتم اتاق ایران پسا تحریم اصلیترین بحث روز اتاق بازرگانی بوده است و به تبع آن در همه اتاقهای کشور ستاد استانی پسا تحریم تشکیل شده است تا تمام ظرفیتهای اقتصادی بنگاهها در هر استان احصا کنند.
وی ادامه داد: با توجه به نیاز سرمایهگذاری جدید برای توسعه کشور باید بتوانیم سرمایهگذار خارجی را که به کشور ورود میکنند به نیازها وصل کنیم و آنهایی که در سالهای سخت تحریم در کشور ما سرمایهگذاری کردهاند ارجح هستند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران به برنامهریزی اتاق برای زمانبندی منظم برای رویارویی تجار ایرانی با هیاتهای خارجی که به ایران سفر میکنند اشاره کرد و گفت: از آنجایی که هیاتهای تجاری زمان محدودی را در کشور حضور خواهند داشت تمام شرکتهای معتبر ایرانی روبروی طرف تجاری خود قرار میگیرند همانطور که 230 نفر از تجار اتریشی با یک هزار نفر از روسای شرکتهای ایرانی دیدار داشتند که به اذعان رئیس جمهور این کشور برنامهریزیها منظم بود.
هیاتهای اعزامی به شکل تخصصی و دستهبندی
وی گفت: نخستین هیاتهای تجاری ایران به سایر کشورها از مهرماه آغاز میشود و سعی کردیم که هیاتهای اعزامی به شکل تخصصی و دستهبندی باشد.
جلال پور افزود: البته در طول سالهای گذشته اعزام هیاتهای تجاری به بلوک شرق، آمریکای لاتین و عربی انجام میشد اما اکنون با هیات تجاری چک، اسپانیا، اتریش هماهنگیهای لازم انجام شده و اعلام آمادگی کردهاند تا هیات تجاری به این کشورها اعزام شود.
به گفته وی، همچنین با ایتالیاییها قرار گذاشتهایم تا بازرگانان ما برای مساله SME (بنگاههای کوچک و متوسط) به ایتالیا بروند و با فرانسه هم همین قرار را داریم.
جلالپور با اشاره به شرایط سخت تحریم در سالهای گذشته و تاثیر آن بر حجم مبادلات تجاری با کشورهای اروپایی گفت: در همین راستا حجم مبادلات ما با کشورها اروپایی به حداقل رسید اما اکنون این کشورها با به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و 1+5 با حضور رئیس جمهور و دو سه وزیر در هر هیات برای حضور در ایران مسابقه گذاشتهاند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران به تاثیر تسهیلات بانکی بر رونق در بازار و حل مشکلات بخش تولیدی کشور گفت: طبق آمار سال گذشته 380 میلیارد تومان تسهیلات داده شده که شاید کمتر از یک پنجم آن تسهیلات جدید بوده است و بقیه تسهیلات معوقی است که دوباره تمدید شده است.
بنگاههای ما از کمبود نقدینگی رنج میبرند
جلالپور خاطر نشان کرد: همچنین در طی دو دهه گذشته ما همواره دچار تورم دو رقمی بودهایم اما در کشور حسابداری تورمی اعمال نشده است در حالی که تولید کننده هم به سهامداران سود داده است و هم پرداختهای مالیاتی داشته در حالی که این پولها سود حاصل از تورم بوده است و نتیجه آن میشود که با وجود 700 - 800 هزار میلیارد تومان نقدینگی بنگاههای ما از کمبود نقدینگی رنج میبرند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران از پیشنهاد جدید اتاق ایران در شورای پول و اعتبار برای حل مشکل بنگاههای کوچک و متوسط خبر داد و گفت: پیشنهاد کردهایم از یک و نیم تا 3 درصد ذخایر سپرده بانکها نزد بانک مرکزی کم شود تا آن را به عنوان تسهیلات جدید به بنگاههای کوچک و متوسط بدهند که رقمی حدود 60 هزار میلیارد تومان پول به بنگاهها تزریق خواهد شد.
وی با اشاره به سیاست انقباضی دولت در سالهای اخیر برای کنترل تورم گفت: معتقدیم خروج از رکود حتی به قیمت اینکه تورم به دو سه درصد اضافه شود ضروری است اگر چه دولت یازدهم در سال اول فعالیت با کنترل نقدینگی و سیاستهای انقباضی تورم را به شدت کاهش داد اما در سال 94 کنترل تورم منجر به تشدید رکود شده است.
جلالپور در مورد پیشرفتهای مورد سرمایهگذار خارجی در کشور نیز به سه شرط شفافیت، امنیت سرمایهگذاری و فضای رقابتی اشاره کرد و گفت: سرمایهگذار خارجی میخواهد در فضایی سرمایهگذاری کند که شفافیت وجود داشته باشد و از آن جایی که یک زمانی قوانین و مصوبات دولت بیش از روزهای هفته بود سرمایهگذار خارجی میخواهد از این شرایط مطمئن شود.
منبع: خبرگزاری فارس