اقتصاد بازار: نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیشنهادات و نظر ات خود را برای جذب سرمایهگذاران خارجی بیان کردند.
پس از گذشت چندین روز از انجام توافقات بین ایران و گروه 1+5 هیاتی 100 نفره از کشور آلمان به ایران سفر کرده و به تازگی نیز خوسه مانوئل گارسیا مارگالو، وزیر خارجه اسپانیا اعلام کرده که قرار است در ماه سپتامبر به همراه خوسه مانوئل سوریا، وزیر صنعت، معدن و گردشگری و آنا پاستور، وزیر امور زیرساختهای این کشور به ایران سفر کند.
بر این اساس قرار است آنا پاستور، وزیر امور زیر ساختهای اسپانیا با هدف تجزیه و تحلیل فرصتها برای شرکت های اسپانیایی به ایران سفر خواهد کرد. به تازگی هیاتی از کشور آلمان با حضور معاونان وزیر اقتصاد و انرژی آلمان، مسئولان سیاسی اقتصادی این کشور، روسا و اعضای هیئت مدیره 20 شرکت بزرگ آلمانی به همراه خبرنگاران و سردبیران ارشد رسانههای بزرگ این کشور در سفری یک روزه در ایران حضور یافتند.
این هیات 100 نفره سیاسی اقتصادی آلمان به منظور گفتوگو و ارزیابی بازارهای اقتصادی ایران به ریاست زیگمار گابریل، معاون صدر اعظم آلمان اخیرا وارد تهران شد. زیگمار گابریل، معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد و انرژی آلمان در این سفر با رئیس جمهور و وزیران نفت، اقتصاد، امور خارجه و صنایع و معادن و همچنین رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گفتوگو کرد.
وی ادامه داد: در این کنفرانس فعالان اتاقهای بازرگانی ایران و ایتالیا، ایران و استرالیا، ایران و آلمان و ایران و اتریش حضور دارند.
حال با وجود همکاری مشترک ایران و اروپا در دوران پساتحریم، مجلسیها چه موضعی دارند و چه اقداماتی برای جذب سرمایهگذاران خارجی میکنند؟
در این مورد هادی قوامی، نائب رئیس اول کمیسیون برنامه و بودجه مجلس میگوید: ما در این مورد قوانینی برای کمک به حضور سرمایهگذاران خارجی داریم اما حضور سرمایهداران خارجی باید به گونهای انجام باشد که ما بتوانیم از فواید سرمایهگذاری آنها استفاده کنیم.
قوامی تصریح میکند: سرمایهگذاری خارجی باید زمانی انجام شود که سرمایهگذاریهای داخلی به حد کفایت نرسیده باشد یا به عنوان شریک سرمایهگذاری داخلی حضور پیدا کند. یا در رشته فعالیتهایی که در اولویتهای اصلی کشور باشد و بعد در رشته فعالیتهایی باشد که بتوان تکنولوژی را انتقال دهد. در مجموع ما با محدودیت سرمایه مواجه هستیم.
وی خاطر نشان کرد: از طریق وزارت اقتصاد حمایتی برای جذب سرمایهگذاران خارجی انجام شده است، و قطعا مجلس در شرایط پساتحریم اگر نیاز به قوانین جدید یا نقض قوانین قبلی در این خصوص داشته باشد ورود پیدا خواهد کرد.
در همین مورد محمد بیاتیان، دبیر کمیسیون صناییع و معادن مجلس میگوید: هیچ بخش و نهادی و هیچ قوهای در نظام نیست که با دولت و بخشهای اجرایی برای ورود سرمایهگذاران خارجی همکاری نکند.
او تصریح میکند: همه بخشهای نظام دنبال این هستند که سرمایهگذاران خارجی ورود پیدا کنند اما بارها این مسئله عنوان شده که در بحث اخذ قرارداد با شرکتهای خارجی مهم آن است که قرارداد کاملا دو طرفه باشد مانند زمانی نشود که با شرکتهای خودروساز خارجی قرارداد بستیم و وقتی که با تحریم مواجه شدیم و چون این شرکتهای خارجی خودشان را در ضررهای وارد شده شریک نمیدانستند، رفتند بدون آنکه ضرری به آنها برسد.
بیاتیان در پایان بیان میکند: ما باید تمام سعی خود را برای سرمایهگذاری و شراکت خوب و دوطرفه بگذاریم، تا به مرور زمان شاهد مشکلات گذشته در قراردادهایمان نشویم.
منبع: اقتصاد آنلاین