اقتصادبازار: رییس اتحادیه ابزارفروشان ساختمانی اصفهان با بیان اینکه در شرایط رکود، واحدهای صنفی مجبورند کالاها را با ضرر و زیان به فروش برسانند، گفت: افزایش مالیات باعث تعطیلی چند واحد صنفی ابزارفروشی ساختمانی در اصفهان شده است.
محمود هدایت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، با بیان اینکه بازار فروش ابزارفروشان، در حال حاضر با رکود مواجه است، اظهار کرد: این رکود به دلیل شروع ماه مبارک رمضان تشدید شده است. همچنین کاهش میزان فلزات و ورقها در این رکود موثر بوده است.
وی، بیشتر محصولات موجود در صنف ابزارفروشان را تولید داخل ذکر کرد و افزود: در زمان حاکم شدن رکود و انجام نشدن داد و ستد، قیمتها نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
رییس اتحادیه ابزارفروشان ساختمانی اصفهان ادامه داد: هر کسی در هر واحد صنفی که نیاز به پول دارد، مجبور است که کالای خود را ارزانتر و با ضرر و زیان به فروش برساند.
هدایت به بازار مسکن و تاثیر آن بر روی میزان رونق در ابزارفروش ساختمانی اشاره و خاطر نشان کرد: وام 80 میلیونی مسکن نیز تاکنون نتواسنته در رونق بازار مسکن موثر باشد و با این حساب این موضوع نیز نتوانسته باعث رونق در بازار ابزارفروشی شود.
وی با اشاره گره خوردن سیاست با اقتصاد، اضافه کرد: در حال حاضر بازار خرید و فروش به طور کلی در انتظار آینده توافق هستهای است. هر خریداری زمانی که قصد خرید جنسی را دارد، کمتر از میزان مورد نیاز خود را خریداری میکند چراکه ترس این موضوع را دارد که در آینده ممکن است قیمت آن جنس به نصف قیمت فعلی کاهش یابد و خریدار ضرر کند.
رییس اتحادیه ابزارفروشان ساختمانی اصفهان تاکید کرد: به عنوان نمونه سیمهای آرماتوربندی که همواره در حال داد و ستد بود، در حال حاضر بسیار اندک به فروش میرسد. در ساختمان سازی از سیمهای آرماتوربندی به میزان یک تن و دو تن استفاده میکنند، اما اکنون خریدار تنها یک یا دو کیلو از این سیمها را از واحدهای صنفی خریداری میکند که جای تاسف و نگرانی است.
هدایت با بیان اینکه مالیات در تمام اصناف افزایش قابل توجهی پیدا کرده، گفت: افزایش مالیات باعث تعطیلی چند واحد صنفی ابزارفروشی ساختمانی شده است، این موضوع بیشتر برای واحدهای صنفی است که به تازگی شروع به کار کرده بودند.
وی با بیان اینکه واحد صنفی فاقد پروانه در صنف بسیار اندک است، تصریح کرد: به دلیل فعال بودن بازرسیهای اتحادیه ابزارفروشان ساختمانی، کمتر واحدصنفی بدون پروانه مشاهده شده است. زمانی که یک واحد صنفی افتتاح میشود، بازرسان اتحادیه بلافاصله در واحد صنفی حضور پیدا میکنند و از وجود یا عدم وجود پروانه کسب اطمینان حاصل میکنند.
رییس اتحادیه ابزارفروشان ساختمانی اصفهان با اعتقاد بر اینکه حدود 700-800 واحد صنفی دارای پروانه در اصفهان وجود دارد، اظهار کرد: تعداد قابل توجهی پرونده در دست اقدام نیز در اتحادیه وجود دارد که در حال بررسی است.