اقتصادبازار: رییس اتاق اصفهان گفت: برخی از فعالان اقتصادی سراسر کشور در سال های گذشته دچار مشکلات زیاد حقوقی در مجامع بین الملل بوده اند که این نهاد می تواند باعث ایجاد امنیت و انضباط در عقد قراردادها و جایگاهی برای دفاع و حکمیتی برای فصل الختام قرار دادن موضوعات باشد.
سید عبدالوهاب سهل آبادی در نشست تخصصی مراکز داوری اتاق های بازرگانی کشور در اتاق اصفهان تصریح کرد:مراکز داوری اتاق ها، مرکزی است که قانون گذار مشخص کرده و اعتمادی که قوه قضاییه به اتاق های کشور کرده و از افتخارت است .
وی افزود:بر اساس بند «ح» ماده 5 قانون اتاق بازرگانی صنایع ،معادن و کشاورزی ایران یکی از وظایف اتاق بازرگانی حل و فصل اختلافات بازرگانی داخلی و خارجی است و مرکز داوری در همین راستا و به موجب قانون مستقلی به نام قانون اساسنامه مرکز داوری اتاق ایران مصوب بهمن 1380 تاسیس شده و از حمایت قانونی برخودار است.
وی خاطر نشان کرد: این نشست با حضور نمایندگان اتاق های چندین استان در اصفهان تشکیل شده و باعث خوشحالی و امنیت بیشتری برای اصحاب کار و تولید و جامعه اقتصادی کشور شده و امید است با توجه به حضور مسوولان داوری شهرستان ها که همگی از کارشناسان ارشد حقوق هستند در این نشست به نتیجه مطلوبی دست یابد که نیازمند جامعه اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی سراسر کشور است .
وی افزود:مسوولان اتاق ها نیز باید ترتیبی اتخاذ کنند که وجود این نهاد را در اتاق ها اطلاع رسانی کند و این مرکز را به اعضا معرفی کنند که از اطلاعات و اختیاراتی که وجود دارد به نفع جامع اقتصادی استفاده شود.
رییس اتاق اصفهان یاداور شد:مرکز داوری در اتاق ایران از سال 1380 شکل گرفت و اصفهان اولین شهری است که این مرکز را تاسیس کرد و در این مدت فعالیت بسیار خوب و چشمگیری داشته است .
وی خاطر نشان کرد:پس از آن اتاق های دیگر هم به تبعیت از اصفهان بر اساس قانون جهت راه اندای این مراکز در اتاق های خود اقدام کردند .
قوه قضاییه به جایگاه اتاق بازرگانی پی برده است
حمیدرضا اصلانی قائم مقام هیات داوری اتاق ایران در این نشست گفت: داوری به معنای کدخدا منشی از قدیم در فرهنگ ما بوده است و امروز مفهوم داوری مدرن شکل گرفته است .
وی خاطر نشان کرد: برای نخستین بار قانون گذار قانونی را تصویب کرد که مستقیما اتاق داوری در اتاق بازرگانی شکل بگیرد و این نشان از اعتماد مجلس به اتاق است و تاکنون اجازه تاسیس چنین مرکزی به هیچ نهاد دیگری داده نشده است و قرار است در این مرکز مشکلات بازرگانان در سطح ملی بین المللی حل شود .
اصلانی در ادامه گفت:در ایران اقتصاد یا دولتی است و یا اینکه به بخش دولتی گره خورده است و با این شرایط تعامل بین اتاق ها به عنوان یک نهاد صنفی اهمیت بسیاری دارد و به علاوه اینکه اتاق بازرگانی با دولت نیز می بایست تعامل خوبی داشته باشد .
وی تصریح کرد:دولت سه ضلع دارد و تا حد امکان اتاق های بازرگانی به دو ضلع مقننه و اجرایی متصل شده اند اما در این چند سال اتاق های بازرگانی هنوز نتوانسته اند با ضلع دیگر دولت که قضاییه است ارتباط چندان مطلوبی برقرار کنند.
وی خاطر نشان کرد:البته اخیرا اتاق بازرگانی نشان داده که قادر به تعامل مثبت با قوه قضاییه هم می باشد و قوه قضاییه نیز به جایگاه این مراکز پی برده است.
معرفی مرکز داوری اتاق بازرگانی نیازمند فرهنگ سازی است
کامران پورجوهری رییس مرکز داوری اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست گفت:یکی از مهمترین وظایف اتاق بازرگانی حل و فصل اختلافات است .وی افزود:این مرکز با هدف رسیدگی به پرونده های اختلافی ایجاد شده و نیازمند فرهنگ سازی و معرفی آن به مردم است .وی افزود:با توجه به مصوبه هیات رییسه مرکز داوری اتای ایران در خصوص تشکیل مرکز داوری در اتاق شهرستان ها به منظور کاهش مراجعات به مراجع قضایی و حل اختلافات بین اعضا و اشخاص در روابط تجاری داخلی و بین المللی دفتر مرکز داوری اتاق بازرگانی اصفهان در سال 1389 افتاح شد . وی افزود:فعالیت این مرکز برای کاستن از بار دستگاه قضایی در رسیدگی به پرونده هاست و افرادی که توافق کرده پس از گذر سیر اداری به یکی از داورهای مرکز معرفی می شوند در فرایند کوتاهی حکمشان صادر می شود که ارزش ویژه ای دارد.رییس مرکز داوری اتاق اصفهان پتانسیل های زیادی وجود دارد که هنوز استفاده نشده اند ولی با توجه به فرهنگ سازی که انجام داده ایم نسبت به بقیه اتاق ها موفق بوده ایم .وی افزود:تمام اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از اینکه عضو اتاق بازرگانی باشند یا نباشند می تواند حل و فصل اختلافات و دعاوی بازرگانی خود را با توفق به مرکز داوری ارجاع دهند و در همه قراردادها شرط حل اختلاف توسط مرکز داوری را درج کنند .