اقتصاد بازار: عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان با انتقاد از سهم هفت درصدی بخش خصوصی در صادرات استان، گفت: اصفهان در بخش هایی از صنعت اشباع شده و ما ظرفیت مصرف نداریم بنابراین باید به بازارهای منطقه ای دست پیدا کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصاد بازار، قاسمعلی جباری در پانزدهمین جلسه کمیته بررسی مزیت های سرمایه گذاری ذیل کمیسیون خدمات، تجارت و ارتباطات اتاق بازرگانی اصفهان، با تاکید بر اینکه صادرات استان افزایش یابد، اظهار داشت: در سال 94 از مجموع پنج گمرک کاشان، ذوب آهن، فولاد مبارکه، اصفهان و فرودگاه شهید بهشتی سهم صادراتی استان اصفهان یک میلیارد و 110 میلیون دلار بود.
وی افزود: از این میزان 68 درصد سهم صادرات نفت، گاز و پتروشیمی، 25 درصد سهم محصولات فولادی بود و تنها 7 درصد صادرات استان به بخش خصوصی اختصاص دارد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه اصفهان در بخش هایی از صنعت اشباع شده و ما ظرفیت مصرف نداریم، تصریح کرد: ما باید به بازارهای منطقه ای دست پیدا کنیم و خدمات مورد نیاز این کار در محل استقرار ما در بازارهای هدف خواهد بود.
به گفته وی، ما با حمایت مسئولان استان و صندوق توسعه صادرات و صندوق حمایت از اقتصاد مقاومتی باید محل هایی را در بازار هدف ایجاد و ارتباطات خود را گسترش دهیم.
جباری با بیان اینکه 16 درصد بیکاران تحصیل کرده ما بعد از مدتی سرخورده ناچار به مهاجرت می شوند، تاکید کرد: ما باید در بخش هایی سرمایه گذاری کنیم تا زمینه اشتغال این افراد را فراهم کنیم.
به گفته وی، برای دستیابی به بازارهای فنی و مهندسی و ... اقداماتی باید انجام شود و در این راستا همکاران ما از ظرفیت سازمان های بین المللی همچون SPX و ITPO استفاده می کنند.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان همچنین افزود: سازمان ملل به دنبال احیای اقتصادی و فرهنگی جاده ابریشم است و این طرح اصفهان را شامل می شود.

مسئول کمیته بررسی مزیت های سرمایه گذاری اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست با تاکید بر اینکه در تجارت بحث های مختلفی مطرح است، تاکید کرد: صنعتی برای کشور فایده دارد که به دنبال آن صادرات پایدار انجام شود.
مسعود جمالی تصریح کرد: در مباحث سرمایه گذاری دنیا تا سال 2020 باید به سمت صندوق های سرمایه گذاری و منابع نوین و صنایع دانش بنیان پیش رویم و کمتر وابسته به بانک ها باشیم.
وی با بیان اینکه در ایران تمام قوانین تنها به نفع بانک ها است، تاکید کرد: در قوانین بانکی دنیا علاوه بر بانک ها به مصرف کننده و یا همان وام گیرنده توجه می شود.
مسئول کمیته بررسی مزیت های سرمایه گذاری اتاق بازرگانی اصفهان گفت: ایران نیز باید دیر یا زود در قوانین بانکی خود به این سمت و سو حرکت کند.
مشاور اتاق بازرگانی در امور سرمایه گذاری و رئیس واحدهای SPX و ITDO در این نشست با طرح این سوال که با تمام زیرساخت های سخت افزاری همچون بانک توسعه صادرات، صندوق توسعه صادرات و فرودگاه آیا می توان صادرکننده خوبی باشیم و چرا تاکنون در این مسیر موفق نبودیم؟ تاکید کرد: متاسفانه زیرساخت های نرم افزاری کشور هنوز آماده نیست و آنچه نیاز داریم فرهنگ اجتماعی نرم افزاری است تا صادرکننده متوجه شود در چه مسیری گام بردارد.
علی صفرنوراله گفت: در این راستا اتاق بازرگانی اصفهان SPX و ITPO را برای اولین بار در ایران شکل داد و قرارداد همکاری با یونیدو امضا شد.
مشاور اتاق بازرگانی در امور سرمایه گذاری و رئیس واحدهای SPX و ITDO تاکید کرد: ما از یونیدو خواستیم که تجارت خود را به ما منتقل کند همچنین علاوه بر اتصال ما به بازارهای بین المللی، سرمایه گذاران و بازار بین المللی را به تجار ما متصل کند.
وی تصریح کرد: اتاق بازرگانی به دنبال ایجاد نرم افزاری برای آموزش دادن و گرفتن و همچنین اینکه چطور از لاک خود خارج شویم؛ است.
صفرنوراله افزود: در کشور سخت افزارهای خوبی برای صادرات وجود دارد اما نتوانستیم از بازارهای محدود خود خارج شویم.
وی گفت: ما از یونیدو می خواهیم منابع خود را به ما منتقل کند و از تجارب همتایان خود در دنیا استفاده کنیم.
مشاور اتاق بازرگانی در امور سرمایه گذاری و رئیس واحدهای SPX و ITDO افزود: با توجه به این شرایط ما به دنبال ایجاد نرم افزار صادرات و آموزش به افراد و ارتباط خوب با جامعه بین الملل هستیم.