اقتصاد بازار: معاون تشکل های اتاق بازرگانی ایران گفت: اتاق اصفهان پایلوت طرح توانمند سازی تشکل ها در کشور قرار می گیرد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد بازار هومن حاجی پور در سومین نشست کمیسیون تشکلهای اتاق اصفهان که با حضور اعضای این کمیسیون در اتاق اصفهان برگزار شد،گفت: استان اصفهان استانی پیشرو در تنوع و تعدد تشکل های اقتصادی است و هم افزایی و همکاری تشکل های استان اصفهان نسبت به سایر استان ها قابل تمایز است.
وی تشکیل کمیسیون تشکل های اتاق اصفهان را گامی مهم در حمایت از تشکل گرایی در استان اصفهان برشمرد و گفت: استان اصفهان همواره نقش مهمی در اقتصاد و تولید ناخالص داخلی کشور دارد.
حاجی پور رابطه توسعه یافتگی کشورها را با تعداد تشکل های اقتصادی مستقیم برشمرد و گفت: استان اصفهان از استان های توسعه یافته در بخش فعالیت های تشکلی است .
وی فعالیت تشکل های اقتصادی را نشان از مسوولیت اجتماعی آنان و توجه به محیط پیرامون دانست و گفت: امروز در نقطه عطف تاریخ قرار داریم زیرا مسوولیت اجتماعی بنگاه های بخش خصوصی تاثیرگذارترین و نقش آفرین در فضای کسب و کار کشور است.
معاون تشکل های اتاق ایران تاکید کرد: تشکل ها در فضای کسب وکار امروز باید فعالانه وارد عرصه اقتصادی شوند و ماموریت ملی آنان این است در راستای اصلاح سیاست‌های نادرست اقتصادی گام بردارند.
حاچی پور با اشاره به مواد قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار گفت: اتاق بر اساس این قانون مکلف به حمایت و تقویت تشکلها در بخش های مختلف شده است و این وظیفه در دو بخش مورد تاکید قرار گرفته یکی ایجاد تشکلهایی که تا کنون وجود نداشته و دوم شبکه سازی تشکل های متعدد بخشهاست.
وی فعالان اقتصادی را رهبران تغییر در فضای اقتصادی کشور معرفی کرد و گفت:برای تغییر نیاز به سازمان دهی و توانمندسازی در تشکل ها داریم تا آنان بتوانند به تاثیرگذاری در اقتصاد بپردازند.
حاجی پور نقش تشکلها را در حل مسایل و مشکلات اقتصادی مهم و اثرگذار دانست و خاطر نشان کرد:نباید مشکلات و مسایل را از این طرف به آن طرف منتقل کنیم بلکه با ارایه راه حل بایستی مسوولین دولتی را همیاری کرد.
معاون تشکل‌های اتاق ایران در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت معاونت تشکلهای اتاق بازرگانی ایران پرداخت و گفت: سیاست گذاری، نظارت و اجرای تصمیمات سه ماموریت این معاونت است .
حاجی پور با اشاره به عضویت تشکلهای اقتصادی دارای مجوز در هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: از بین 456 عضو اتاق ایران 130 نماینده تشکل وجود دارد که فرصت خوبی برای انعکاس دیدگاه تشکل های اقتصادی در صحن علنی پارلمان بخش خصوصی است.
وی مهمترین دستور کار کمیسیون تشکلهای اتاق بازرگانی را اجماع آفرینی در بین فعالان اقتصادی ،سازمان دهی تشکلها و فراگیر کردن تشکلها برشمرد و گفت:عضویت تشکلها در اتاق بازرگانی ایران و ایجاد شرایط مناسب برای عضویت در اتاق می تواند از فعالیت این کمیسیون باشد.
دولت از سازمان دهی بخش خصوصی دست بردارد
حاچی پور در بخش دیگری از سخنان خود استقلال بخش خصوصی را مهمترین رکن وجودی این بخش برشمرد و گفت:سازمان دهی بخش خصوصی باید به دست خودش انجام شود.
وی تاکید کرد:دولت از سازمان دهی بخش خصوصی دست بردارد و نقشی در تعیین اعضای هیات مدیره و رییس تشکلها داشته باشد زیرا رکن اصلی بخش خصوصی یا تشکلها استقلال است و این تجربه در تمام کشورهای توسعه یافته وجود دارد .
حاچی پور با اشاره به صدور مجوز تشکلها از سوی وزارت کشور و وزارت کار گفت:تمهیداتی اندیشیده شده تا تشکلها از سوی اتاق ایران سازمان دهی شوند و مجوز تشکلها از یک بخش صادر شود.
معاون تشکل های اتاق ایران خواستار برنامه ریزی تشکلها برای درامدزایی و خوداتکایی به منابع داخلی خود شد و گفت: تشکلها می توانند با برنامه ریزی 20 درصد هزینه های خود از بخش حق عضویت و 80 درصد را از محل فروش خدمات از جمله برپایی نمایشگاه ها،نشریه و غیره تامین کنند.
معاون تشکلهای اتاق ایران تاکید کرد: هر چه قدر تعداد تشکلها افزایش یابد همگرایی و هم افزایی در بین فعالان اقتصادی برای رسیدن به توسعه افزایش می یابد و نقش تشکلها در این مهم ایجاد همدلی بین اعضایان است .
استان اصفهان از نظر تنوع ساختاری تشکلها جایگاه نخست کشور قرار دارد
رییس اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه گفت: استان اصفهان از نظر تنوع و هماهنگی ساختاری تشکلها در جایگاه نخست کشور قرار دارد.
سید عبدالوهاب سهل آبادی افزود: اغلب بخش‌های اقتصادی استان از جمله درمانگاها، سردخانه داران و مدیران مالی دارای تشکل اند.
وی تاکید کرد:اتاق های بازرگانی، اصناف و تعاون استان اصفهان در قالب نشست های مشترک به دنبال هم افزایی و تاثیرگذاری در فضای اقتصادی استان اند.
سهل آبادی هم افزایی تشکلهای اقتصادی مانند خانه صنعت،سازمان نظام مهندسی با اتاق بازرگانی را نمونه موفق در سطح کشور برشمرد و گفت:فعالیت 100 اتحادیه صنفی و سازمان دهی 120 هزار واحد صنفی در اصفهان را نشان از پیشرو بودن در فعالیت تشکلی است.
رییس کمیسیون تشکل های اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه افزود: کمیسیون تشکلهای اتاق اصفهان با حضور روسای تشکلهای استان در بخش های مختلف تشکیل شده است.
محسن پورسینا پایلوت شدن اتاق اصفهان در توانمندسازی تشکلهای اقتصادی را گامی موثر در تاثیرگذاری تشکلها در عرصه اقتصادی استان و کشور برشمرد.
دولت به تشکلها خدمات ویژه بازرگانی ارایه دهد
مدیر شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان در این جلسه خواستار ارایه خدمات ویژه بازرگانی به تشکلها و اعضای آنان شد و گفت: ترکیه در ارایه این خدمات برای فعالان اقتصادی عضو تشکلها پیشروست و می توان از این تجربه استفاده کرد.
رسول محققیان خواستار متوقف شدن صدور مجوز وزارت خانه های دولت جهت ایجاد تشکل شد و گفت: اتاق بازرگانی بر اساس قانن بهبود مستمر محیط کسب و کار می تواند نقش مهمی در سازمان دهی تشکلها داشته باشد.