جدیدترین تقویم انتخاباتی اتاق بازرگانی منتشر شد. انجمن نظارت بر انتخابات، زمانبندی جدیدی اعلام کرد که شامل دوره بعد از برگزاری تا زمان صدور اعتبارنامهها میشود. در این تقویم، زمانی برای رسیدگی به اعتراضات نیز دیده شده است و در نهایت ۲۰اردیبهشت۱۴۰۲ اعضای اصلی هیات نمایندگان مشخص خواهند شد.
چهارمین آگهی انجمن نظارت بر انتخابات منتشر شد که حاوی اعلام جدول زمانبندی تا آخرین روز انتخابات و اعلام اعتبارنامهها است.پیرو آگهیهای چاپ و منتشرشده در شمارههای۵۶۵۲، ۵۶۵۶، ۵۶۶۰ و ۵۶۷۲ شنبه ۱/ ۱۱/ ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۰/ ۱۱/ ۱۴۰۱ و چهارشنبه ۲۶/ ۱۱/ ۱۴۰۱ روزنامه «دنیایاقتصاد» درخصوص برگزاری دهمین دوره انتخابات اتاقهای بازرگانی سراسر کشور در روز شنبه مورخ ۲۰/ ۱۲/ ۱۴۰۱ و با استناد به بند۵/ ۶ ماده۵ آییننامه تشکیل و نحوه فعالیت اتاق ایران و اتاقهای شهرستان، مصوب شورایعالی نظارت و اصلاحات جلسه ۲۰/ ۱۰/ ۱۴۰۱ شورای مذکور، موارد زیر جهت اطلاع انتخابشوندگان و رایدهندگان عزیز اعلام میشود.
۱) فرصت رای دهندگان اشخاص حقیقی تا ساعت ۲۳:۵۹روز یکشنبه ۱۴/ ۱۲/ ۱۴۰۱ تمدید میشود. نامزدان با مراجعه به آدرس اینترنتی و تکمیل فرمهای مربوطه و درج توضیحات لازم و بارگذاری اسناد مرتبط، نسبت به ثبتنام جهت احراز اهلیت رایدادن اقدام کنند.
۲) اشخاص حقوقی به شرط «دارابودن حداقل دو سال سابقه عضویت پیوسته یا ناپیوسته و معتبربودن کارت عضویت تا روز رایگیری (۲۰/ ۱۲/ ۱۴۰۱) بدون هیچگونه ثبتنام مجاز به رایدادن هستند.
۴) در اتاقی که گروههای چهارگانه به حدنصاب لازم نرسیدهاند داوطلبان در اجرای مقررات بند۳/ ۴ ماده۳ اصلاحی آییننامه و بند۲۶ پاسخ به استفساریه شورایعالی نظارت مجازند بر اساس انتشار این آگهی منطبق با اطلاعیه هیات نظارت مربوطه تا مورخ ۱۰/ ۱۲/ ۱۴۰۱ نسبت به تغییر گروهها اقدام کنند.
۶) نامزدهای انتخاباتی صرفا در چارچوب شیوهنامه تبلیغات انتخابات مصوب جلسه ۳/ ۱۲/ ۱۴۰۱ انجمن که در سامانه اطلاعرسانی انجمن بارگذاری شدهاست مجاز به انجام امور تبلیغاتی هستند.
۷) بر اساس مصوبه مورخ ۲۴/ ۱۱/ ۱۴۰۱ انجمن نظارت بر انتخابات مقرر است، انتخابات بهصورت الکترونیک و با استفاده از پایانههای ثابت و مشخص رایگیری مستقر در ایستگاههای رایگیری بهصورت رایانهای برگزار شود، لذا لازم است رایدهندگان حقیقی ثبتنام و احراز اهلیت شده و دارندگان کارت عضویت شخص حقوقی شخصا با همراه داشتن کارت ملی و اصل کارت عضویت به محلهای اخذ رای که متعاقبا از طریق سامانه انجمن و اطلاعیههای هیاتها به اطلاع میرسد حضور بههم رسانند. هیچگونه وکالتنامه از اشخاص حقیقی و حقوقی پذیرفته نخواهد شد.
۸) تقویم فرآیند انتخابات تا مرحله صدور اعتبارنامه به این شرح است: روز انتخابات، به تاریخ ۲۰/ ۱۲ ۱۴۰۱، شمارش آرا و اعلام نتایج انتخابات، بلافاصله پس از پایان مهلت اخذ رای و پس از اخذ صورتجلسه و تایید انجمن، به تاریخ ۲۱/ ۱۲/ ۱۴۰۱، اعتراض به سوءجریان یا نحوه انتخابات، ظرف ۳ روز از تاریخ اعلام نتایج، به تاریخ ۲۴/ ۱۱/ ۱۴۰۱، رسیدگی و اعلام نظر هیات به معترضین، حداکثر ظرف ۳ روز از وصول اعتراض به تاریخ ۲۸/ ۱۱/ ۱۴۰۱، مهلت اعتراض به تصمیم هیات نظارت، ظرف ۳ روز اداری از وصول رای هیات به تاریخ ۱۶/ ۱/ ۱۴۰۲، اعتراض به رای انجمن در دبیرخانه شورایعالی نظارت، ظرف ۳ روز اداری به تاریخ ۲۸/ ۱/ ۱۴۰۲، رسیدگی دبیرخانه شورا به اعتراض، حداکثر ظرف ۳ روز اداری از زمان وصول اعتراض به تاریخ ۴/ ۲/ ۱۴۰۲، اعلام نظر قطعی و لازمالاتباع شورایعالی نظارت، ظرف مدت ۴ روز اداری به تاریخ۱۰/ ۲/ ۱۴۰۲، انتشار اسامی قطعی نتایج انتخابات در وبگاه اتاق ایران و روزنامه «دنیایاقتصاد»، ظرف مدت یک روز اداری به تاریخ ۱۱/ ۲/ ۱۴۰۲ و صدور اعتبارنامه ظرف مدت یک هفته به تاریخ ۲۰/ ۲/ ۱۴۰۲.
فعالیتهای انتخاباتی گروههای حاضر کمابیش در حال شکلگیری است و گروهها گوشههایی از فعالیت خود را نمایان میکنند؛ از جمله پیشگامان تحول، جریان اپوزیسیون اتاق فعلی با نهاییکردن نامی که با آن در انتخابات شرکت میکنند از لوگوی خود نیز به شکل غیررسمی رونمایی کردند.
تماس خبرنگار «دنیایاقتصاد» با اعضای این جریان ناموفق بود. در روزهای گذشته دو اتفاق حاشیهای رخ داد. نخست حمله جریان منتقد در رسانهها به رئیس یکی از اتاقهای شهرستان که در چند رسانه مطرح شد.
نخست آنکه این رئیس اتاق در یک جلسه اعتراض شدیدی علیه هیاترئیسه درباره چرایی امضاکردن متن آییننامه کنونی صورت داد. خبری که البته تازگی ندارد و مخالفت این عضو اتاق با این آییننامه در حدی است که به شکایت او در دیوان عدالت اداری منجر شدهاست. او در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» در اینباره خبر میدهد: شکایت مطرحشده اکنون در دیوان عدالت اداری پذیرفتهشده و با اخذ اجازه طرح دعوا اکنون به شعبه میرود. این رئیس اتاق همچنین درباره مسائل حاشیهای که درباره اتاق این شهرستان مطرح میشود توضیح میدهد: این مسائل حاشیهای همواره وجود داشته و در دورههای قبل حتی شدیدتر هم بودهاست، اما روال انتخابات در حال طیشدن است و مشکلی وجود ندارد.
شنیده دیگر از ورود یک شرکت بزرگ خصولتی در انتخابات و احتمال ارائه لیست مستقل از سوی این شرکت است؛ مدیرعامل یکی از شرکتهای زیرمجموعه این نهاد اقتصادی بزرگ اکنون کاندیدای شرکت در انتخابات است. تشکلها نیز فعالیت خود را آغاز کردهاند و بر اساس متنی که نسخهای از آن برای «دنیایاقتصاد» ارسالشده، چهارمین جلسه کمیته تخصصی انتخاباتی آنها تشکیل شده و کلیات بیانیه پویش آنها در حال نهاییشدن است اما هنوز نامی ندارد. بر اساس این متن از ۱۲۷ تشکل عضو فراکسیون تشکلها ۹۰ تشکل تاکنون برای حضور در این جریان تشکلی اعلام آمادگی کردهاند و فهرست انتخاباتی آنها با رایگیری از میان نمایندگان تشکلها صورت میگیرد.
ائتلاف «اتاق نوین» نیز فعالیتهای خود را در قالب برگزاری جلسات ادامه میدهد. بر اساس آنچه گفته میشود، تاکنون ۳جلسه عمومی اعضا و دو جلسه شورای فراخوان و یک جلسه تنظیم شاخصهای ائتلاف اتاق نوین، در انجمنهای استصنا و انجمن ستصا و خانه صنعت و معدن برگزار شدهاست. جلسه چهارم عمومی برای نامزدهای علاقهمند به پیوستن یا اعضای همیار برای همفکری با ائتلاف روز جمعه برگزار شدهاست.
ائتلاف برای فردا هم همچنان در سکوت است.