معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به سفر رئیسجمهور به قطر گفت: این سفر با دو هدف اصلی شرکت در جلسات اوپک گازی و دیدارهای دوجانبه بین مقامات دو کشور در راستای توسعه همکاریهای صنعتی، تجاری، ترانزیتی و گردشگری صورت میگیرد.
به گزارش سازمان توسعه تجارت ایران، علیرضا پیمانپاک با اشاره به ظرفیتها و فرصتهای همکاری ایران و قطر اظهار کرد: در این سفر علاوه بر مباحث مربوط به نفت که از سوی مسوولان وزارت نفت پیگیری میشود، وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز حضور دارند تا رایزنیهای لازم برای توسعه همکاریهای تجاری و گردشگری صورت بگیرد.
وی با اشاره به مناسبات تجاری ایران و قطر افزود: تجارت ایران و قطر در حال حاضر رقم ناچیزی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰میلیون دلار است که ظرفیت افزایش به میزان یکمیلیارد دلار در سال آینده را دارد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به فرصت و ظرفیت قطر برای سرمایهگذاری و مشارکتهای بینالمللی ادامه داد: قطر در مقایسه با کشورهای خلیج فارس از منابع مالی غنیتری برخوردار است و یکی از رویکردهایی که این کشور دنبال میکند، سرمایهگذاری در منطقه و کشورهای دوردست است.
پیمانپاک با اشاره به برگزاری مسابقات جامجهانی فوتبال در سال آینده و فرصتهای بیشماری که در این زمینه وجود دارد، بیان کرد: برگزاری این مسابقات دو فرصت ناب را برای کشور در زمینه تامین اقلام مصرفی موردنیاز این کشور و افزایش همکاری در زمینه گردشگری فراهم میکند.
وی گفت: قطر محدودیت تولید و نیروی انسانی دارد و به دلیل چالش با کشورهای اطراف به سمت تامین اقلام غذایی از محدوده خارج از کشورهای عربی اطراف پیش میرود که این موضوع، فرصت مناسبی برای ایران به وجود آورده تا اقلام مصرفی موردنیاز این کشور را تامین و زمینه مشارکت و سرمایهگذاری مشترک را فراهم کنیم.
رئیسکل سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: همکاری در زمینه توسعه صنعتی برای صادرات به کشورهای ثالث و استفاده از ظرفیتهای قطر برای توسعه زنجیره ارزش و ترانزیت از دیگر موارد مرتبط در خصوص توسعه روابط تجاری ایران و قطر است.
وی در مورد انتقال هوایی اقلام غذایی به قطر گفت: شیوهنامه و اقدامات لازم در این زمینه از سوی وزیر صمت صورت گرفته و به محض تامین اعتبار موردنیاز از سوی سازمان برنامه و بودجه، عملیاتی خواهد شد.
پیمانپاک با اشاره به فرصت تجارت آزاد با اوراسیا در سال آینده و بازار ۵۰۰میلیارد دلاری موجود افزود: ضروری است زنجیره تامین در کشور به موازات توسعه بازارها فعال شود تا تامین محصولات موردنیاز کشورهای طرف تجاری استمرار داشته باشد و کالاها با ثبات نسبی قیمت و در زمانبندی مشخص به کشورهای هدف برسند.
رئیسکل سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص برگزاری کمیسیون مشترک قزاقستان و ازبکستان و سفر مقامات بلندپایه ازبکستانی از جمله معاون نخستوزیر و سه وزیر این کشور برای شرکت در این کمیسیون به ایران گفت: مباحث مهمی همچون توسعه همکاریهای دوجانبه، توسعه تجارت، توسعه گردشگری، توریسم سلامت و توسعه ترانزیت در این کمیسیون مشترک دنبال میشود.پیمانپاک با اشاره به موضوع مهم توسعه ترانزیت با ازبکستان، افزود: ازبکستان صنعتیترین کشور CIS است و فرصتهای همکاری زیادی در ارتباط با این کشور وجود دارد. وی اضافه کرد: استفاده از ظرفیت ایران برای توسعه ترانزیت کالاهای ازبکستان و کشورهای CIS به سمت خلیجفارس و دریای عمان و کشورهای منطقه و بالعکس از جمله موضوعات مهم مورد بحث در کمیسیون مشترک دو کشور است.