اقتصاد بازار: نشست بررسی فرصت های تجاری و سرمایه گذاری اصفهان و هنگ کنگ چین با حضور هیات 19 نفره هنگ کنگی در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست گفت: حضور هیات های تجاری در ایران می تواند فضای صلح و آرامش و همراه با کار و فعالیت را به سایر شرکت های تجاری و سرمایه گذاری بین المللی منتقل کنند.
سید عبدالوهاب سهل آبادی با اشاره به تبلیغات منفی علیه ایران در رسانه های غربی، بیان کرد: وجود امنیت در ایران نسبت به سایر کشورها قابل توجه است و شرکت های تجاری می توانند با آرامش خاطر به تجارت و سرمایه گذاری مشترک با شرکت های ایرانی بپردازند.
وی با اشاره به تحریم های اقتصادی ایران و فعالیت واحدهای صنعتی در آن شرایط، افزود: نخبگان ایرانی با همکاری تولیدکنندگان تلاش کردند تا تحریم های اقتصادی تاثیر چندانی بر فعالیت های اقتصادی ایران نگذارند.
وی از آمادگی استان اصفهان در توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری با هنگ کنگ خبر داد و گفت:اتاق های بازرگانی می توانند نقش موثری در شناسایی فرصت های اقتصادی بین یکدیگر داشته باشند و اتاق اصفهان آماده روابط برقراری روابط مسقیم با اتاق هنگ کنگ در زمینه توسعه روابط اقتصادی است.
رئیس کمیسیون آسیاپاسفیک اتاق بازرگانی هنگ کنگ در این نشست با اشاره به برداشتن تحریم های اقتصادی علیه ایران، گفت: برجام هسته ای بین ایران و کشورهای 5+1 فرصت جدید برای تعاملات تجاری بین هنگ کنگ و ایران فراهم ساخته است.
اندرو والز، ترس از تحریم را عامل اصلی کاهش روابط تجاری بین هنگ کنگ و ایران در سال های گذشته برشمرد و افزود:امضای برجام و برداشتن تحریم می تواند حجم مبادلات تجاری و سرمایه گذاری مشترک را افزایش دهد.
وی روابط بانکی و اطلاع نداشتن از ظرفیت های اقتصادی را مهمترین مانع پیش روی روابط اقتصادی هنگ و کنگ و ایران دانست و تاکید کرد: توسعه صنعت گردشگری بین دو شهر و اعزام تورهای گردشگری می تواند فرصت های اقتصادی دو طرف را برای یکدیگر تبیین کند.
وی از آمادگی هنگ کنگ و چین در بازسازی روابط تجاری جاده ابریشم خبر داد و گفت:اغلب شرکت های سرمایه گذاری بین المللی در هنگ کنگ نمایندگی دارند و می توان از این ظرفیت برای سرمایه گذاری در ایران به ویژه استان اصفهان استفاده کرد.
والز همچنین از توسعه صنعتی ایران در شرایط تحریم های اقتصادی اظهار تعجب کرد و افزود:ایران با وجود تحریم ها توانسته توانمندی صنعتی و اقتصادی خود را حفظ و توسعه دهد و نمونه آن در سفر چند روز ه به ایران مشاهده کردیم.
وی با اشاره به حضور 19 شرکت هنگ کنگی در سفر به اصفهان، گفت: در این هیات تجاری نمایندگان شرکت های بزرگ مالی،هتل سازی، صنایع غذایی و بسته بندی حضور دارند تا از نزدیک فرصت های سرمایه گذاری و تجاری با ایران را مورد بررسی قرار دهند.
عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني اصفهان امروز شنبه در نشست هيات اقتصادي اتاق بازرگاني هنگ كنگ و اصفهان، گفت: صنايع متفاوتي از جمله فولاد، داروسازي، سيمان و نساجي در اصفهان فعاليت مي كنند.
قاسم علي جباري از اين استان به عنوان قطب صنعت، توليد و تجارت كشور نام برد، گفت: دراستان اصفهان بيش 8500 واحد صنعتي خصوصي و 160 موسسه آموزش عالي و دانشگاهي وجود دارد .
وی با بيان اينكه استان اصفهان در زمينه توليد فولاد، صنايع شيميايي، پتروشيمي، سنگ هاي ساختماني، طلا و جواهر، صنايع كشاورزي و لبنيات و صنايع دامي از توانمندي هاي قابل توجهي برخوردار است، افزود: فعاليت هاي قابل توجهي در بخش نساجي، صنايع دستي و خدمات مهندسي انجام مي گيرد.
جباري همچنين به ظرفيت هاي سرمايه گذاري اصفهان اشاره كرد و افزود: ظرفيت هاي مناسبي در اصفهان وجود دارد كه مي تواند فرصتي براي سرمايه گذاري كشورهاي ديگر از جمله هنگ كنگ باشد.
وي افزود: فضاي بسيار مناسبي براي سرمايه گذاران در بخش گردشگري و صنايع دستي در اصفهان وجود دارد.
در پایان این نشست فعالان اقتصادی استان اصفهان با همتایان هنگ گنگی در 19 میز با موضوع مشاور املاک و توسعه دارایی، نساجی، مواد غذایی و نوشیدنی، ساخت و ساز گردشکری، محصولات غذایی، سرمایه و سرمایه گذاری، مدیریت صنعت توریسم، تجارت الکترونیک، لباس و مد، ساخت و ساز پروژه های ذخیره انرژی، سیستم فاضلاب، بسته بندی و بانکداری به گفتگو پرداختند.