اقتصادبازار: در پنجمین رویداد طرح امید چهار محصول و کسب و کار نوآورانه در زمینه هنر در اتاق بازرگانی اصفهان رونمایی شدند.
مشاور عالی اتاق بازرگانی اصفهان در مراسم رونمایی این طرح ها، تاکید کرد: آنچه امروز اقتصاد ایران را نجات می دهد بخش صادرات است و موجب حرکت و توسعه کشور می شود. علی صفرنورالله با اشاره به اینکه یکی از پایه های اقتصاد، هنر است، بیان کرد: اقتصاد تنها در تولید خلاصه نمی شود بلکه برای رشد این بخش نیاز به توسعه اجتماعی و افراد خوش فکر هستیم.
به گفته وی، یکی از سلیقه های برتر و مورد پذیرش همه جوامع، بخش هنر است و اگر بتوانیم از کارآفرینان این حوزه استفاده کنیم در درون و خارج از کشور حرفی برای گفتن خواهیم داشت.
مشاور عالی اتاق بازرگانی اصفهان به تشکیل ITPO یا دفتر توسعه سرمایه گذاری و فناوری در اتاق بازرگانی اصفهان اشاره کرد و گفت: یکی از بحث هایی که تاکنون به آن نپرداخته ایم موضوع هنر و کسب و کار روستایی است. وی تاکید کرد: از جمله مباحثی که می تواند نجات دهنده اقتصاد اصفهان باشد، بخش هنری و صنایع دستی است که متاسفانه تاکنون مورد بی مهری قرار گرفته است.
مسئول دفتر توسعه سرمایه گذاری و فناوری ITPO اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این مراسم، گفت: این رویداد برای محصولات متفاوت در حوزه های مختلف است و پنجمین رویداد امید به کسب و کارهای هنری پرداخته چرا که بزرگترین مزیت استان، بخش صنایع دستی است.
به گفته پویان رحیمی، یکی از پتانسیل های سرمایه گذاری و صادرات استان، در حوزه صنایع دستی است. وی با بیان اینکه ITPO براساس یک مدل از یونیدو برنامه ریزی شده است، گفت: این مدل برای ایجاد ارتباط بین صاحبان طرح و سرمایه، مشاوره و راهنمایی در تدوین توجیهی طرح ها، شناسایی نخبگان حوزه های مختلف طرح، ارزیابی و امکان سنجی و در نهایت ایجاد سینرژی در بین تمام نهادهای کارآفرین است.
مسئول دفتر توسعه سرمایه گذاری و فناوری ITPO اتاق بازرگانی اصفهان افزود: اتاق بازرگانی براساس رسالت خود در حوزه توسعه کسب و کار و رونق اقتصاد گام برداشته است.
در ادامه این صحبت ها از چهار طرح و کسب و کار نوآورانه بخش هنر رونمایی شد.
نخستین نوآورانه این رویداد، مربوط به معرفی یک موسسه صنایع دستی بود که فعالیت هایی همچون نقاشی رنگ روغن، سیاه قلم، طراحی تخصصی لباس، کیف های چرمی دست دوز، مجسمه های گلی و سنتی، ساخت مجسمه های انسان های اولیه، دوخت سنتی و تزئینی بر روی لباس و ... دارد. طرحی که در این برنامه از سوی این موسسه رونمایی شد مربوط به تلفیق هنرها با یکدیگر بود به گونه ای که تصاویر تابلوها و نقاشی های اصیل ایرانی بر روی کیف های چرم دست دوز به نمایش درآمده بود. همچنین دیگر نوآورانه این موسسه، نقاشی سه بعدی بر روی ظروف است که مراحل ثبت آن در وزارت ارشاد در حال انجام بوده و تلفیقی از چند تکنیک نقاشی است. در این سبک هنر از جنبه ترئینی به سمت کاربردی پیش می رود.
دومین طرح نوآورانه که در رویداد امید رونمایی شد مربوط به برند تولیدات چرم دست دور توسط معلولان ذهنی است. در این کارگاه های دوخت چرم 95 نفر فعال بوده که 65 نفر آنها معلول ذهنی هستند. براین اساس طرح های مورد نظر از بیرون طراحی و کارها براساس ضریب هوش آنها تقسیم می شود. در این کارگاه های چرم، کیفیت تولیدات دست دوز ثابت نگه داشته شده و در آن قابلیت تولید 30 هزار قطعه دست دوز چرمی در ماه وجود دارد همچنین محصولات تولیدی قابل رقابت با بسیاری از اجناس چینی است.
سومین طرح نوآورانه که در پنجمین رویداد امید رونمایی شد نگارگری بر روی سنگ مرمر است که برای نخستین بار در ایران و اولین بار به این شیوه در جهان انجام شده است. سنگ مرمر با داشتن خاصیت طبیعی انرژی مثبت و همچنین گذر نور مناسبی دارد. این کار دارای ثبت اختراع است و برش این کار و دستگاه آن از یک تا پنج میلیمتر است. در این سبک، نگارگری بر روی سنگ مرمر با کاربردهایی متنوع و با سایزهایی متفاوت شامل قلمدان، مضراب سنتور، جعبه دستمال کاغذی، جای کارت ویزیت و گل خشک، جای دستمال رومیزی، گلدان های ایستا و رومیزی، اجرای تندیس برخی برنامه ها و همچنین به صورت قاب با حذف شیشه است. این محصول نوآورانه در شهرهای مختلف ایران و همچنین کشورهای ترکیه، کویت، ایتالیا، روسیه، امارات و انگلیس مشتری دارد. در این برنامه از ساعت دیواری و رومیزی به عنوان محصول جدید این شیوه هنری رونمایی شد. گفته می شود این سبک کار هنری در فرجام برجام شاخص خوبی برای سرمایه گذاری و صادرات است.
چهارمین طرح نوآورانه در پنجمین رویداد امید، مربوط به احیاگران روستاهای ایران بود. مهاجرت یکی از مشکلات بزرگ روستائیان به شهرها است که دلایلی همچون عدم وجود منابع ملی، بی توجهی به بخش کشاورزی و تولیدات دامی، خشکسالی، عدم وجود بستر مناسب برای اشتغال زایی و درآمد بر مهاجرت روستاییان دامن می زند. از این رو برای جلوگیری از این اتفاق باید، روستاها را تقویت کنیم. روستاها مراکز تولید هستند بنابراین باید حمایت های لازم برای توانمندسازی اقتصاد روستایی در راستای توسعه اقتصاد کشور صورت گیرد. احیاگران روستاهای ایران ابتدای فعالیت خود را با کشاورزی و فعالیت های دامی آغاز کرد. اما امروز فعالیت های خود را به حوزه های مختلفی همچون موسیقی سنتی، ترسیم آداب و رسوم روستاها، پوشاک محلی، گردشگری، میراث فرهنگی و مراسم آیینی تسری داده است. گفته می شود از طریق صنایع دستی زمینه های اشتغال زایی روستائیان ایجاد شده و روستاییان در خانه های خود در حداقل زمان ممکن، بیشترین بهره وری را به دست می آوردند حتی با تولید صنایع دستی کاربردی همچون انواع فرش، گلیم، بافت ها، آیینه کاری، سوزن دوزی و ... زمینه های صادرات آن فراهم شده است همچنین سه فعالیت احیاگران روستاهای ایران شامل ایجاد فروشگاه در مراکز شهرها برای فروش محصولات روستایی، طرح جذب گردشگر و توریسم و بسته بندی صنایع دستی صادراتی است./