اقتصادبازار: آموزش رشته های تخصصی صنعت در دانشگاه های علمی کاربردی، معرفی دانشگاه به حوزه صنعت و تجارت و گسترش ارتباط دانشگاهها و صنایع، تاکید بر مهارت آموزی به جای مدرک گرایی، ارتباط ویترینی صنعت و دانشگاه و ... از جمله مواردی بودن که در نشست خبری برگزاری همایش صنعت و دانشگاه با عنوان "دانشجوی امروز کارآفرین فردا" مطرح شد.
ارتباط صنعت و دانشگاه ویترینی نباشد
محمد گوهریان با بیان اینکه قانون دانشگاه جامع علمی کاربردی 22 سال پیش در کشور تصویب شد،اظهار کرد: در این دانشگاه به دانشجویان آموزش داده می شود که چگونه می توان از طریق تبدیل دانش و علم به مهارت، ثروتمند شوند.
وی گفت: این همایش با همکاری شش مرکز بخش خصوصی عصر یکشنبه ششم دی در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار خواهد شد.
به گفته وی در همایش "دانشجوی امروز کارآفرین فردا" مرکز علمی کاربردی علم و صنعت، دانشگاه علم و صنعت شرکت تولیدی فرش ایران سپهر، مرکز علمی کاربردی گروه صنعتی انتخاب، مرکز علمی کاربردی ماهان، مرکز علمی کاربردی عتیق و مرکز علمی کاربردی سیتی سنتر حضور خواهند داشت.
دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان بیان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی باید به وسیله ای برای ورود در دل صنعت و کسب کارهای واقعی و ارتقای کسب و کارها فنی، مهندسی، اجتماعی و هنر تبدیل شود. وی با بیان اینکه در اصفهان 3 مرکز رشد مصوب آموزش عالی در دانشگاه های علمی و کاربردی وجود دارد، تصریح کرد: این مراکز قوانین خوبی از جمله معافیت های مالیاتی، ارتباط با صنعت و نفوذ در بازار را دارند.
گوهریان با اشاره به اینکه یکی از موارد ناموفق بودن دانشگاه علمی و کاربردی، جذب نخبگان یا متوسطین انگیزه دار است، گفت: هیچ دانشگاهی نمی تواند کارآفرین باشد اما دانشگاه علمی و کاربردی زمینه بهتری برای ایجاد کارآفرینان کوچک است.
وی افزود: دانشگاه های علمی و کاربردی نیازهای صنعت را از لحاظ رشته های تخصصی برآورده می کنند.
دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه صحبت از انحلال دانشگاه های علمی کاربردی دولتی است، اظهار کرد: ما نگران این موضوع هستیم و در همایش عصر یکشنبه دراین باره صحبت خواهد شد.
رئیس مرکز علمی کاربردی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اینکه دانشگاه علمی و کاربردی نیازهای صنعت را از لحاظ رشته های تخصصی برآورده می کند، بیان کرد: با وجودی که سطح اطلاعات نظری دانشجویان بالا می رود اما در مباحث تئوری دچار مشکل هستند و نیاز صنعت نیز جنبه عملی مسائل تئوری است که در کشور کمتر اتفاق افتاده است.
محسن بانک افزود: در این همایش به دنبال تقویت رشته های مورد نیاز صنعت هستیم تا بتوانیم نیازهای این بخش را مرتفع کنیم.
وی تاکید کرد: برای شناسایی کاربردی دانش مورد نیاز صنایع در گام نخست باید کارگروهی تشکیل شود که با حضور در محل این صنایع به درستی این موارد را شناسایی کند و سپس دورهای آموزشی بر این اساس شکل بگیرد.
رئیس مرکز علمی کاربردی دانشگاه صنعتی اصفهان بیان کرد: دانشگاه علمی و کاربردی سعی در برقراری ارتباط منسجم با صنایع کرده و مراکز علمی کاربردی اصفهان طی 10 سال گذشته به دنبال مهارت آموزی دانشجویان بوده است.
به گفته وی اهداف دانشگاه های علمی کاربردی تربیت افراد تکنسین در سطح کاردانی است و در حال حاضر 70 درصد دانشجویان در این مقطع، 30 درصد در مقطع کارشناسی و درصد بسیار پایینی به صورت پروژه محور در مقطع کارشناسی ارشد هستند.
بانک اضافه کرد: این همایش آغاز همکاری شش دانشگاه علمی کاربردی و صاحبان صنایع است و هدف اصلی آن معرفی دانشگاه به حوزه صنعت و تجارت و گسترش ارتباط دانشگاهها و صنایع است.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی علم و صنعت تصریح کرد: پس از برگزاری این همایش کمیتههای آموزشی تشکیل و نیازسنجی برای آموزش نیروهای انسانی انجام میشود تا با همافزایی در دانشگاه و ارتباط با صنعت تحول اساسی در راستای توسعه صنعت در جامعه داشته و صنعت را در این زمینه درگیر کنیم.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی فرش سپهر در ادامه این نشست با اشاره به اینکه حیطه آموختن دانش به دو بخش نظری و مهارتی تقسیم میشود، افزود: هدف اصلی دانشگاههای علمی کاربردی پرورش و آموزش مهارتها به افراد است.
سعید لندران اصفهانی با تاکید بر اینکه دانشگاه علمی و کاربردی به دنبال پرورش مهارت افراد است، تاکید کرد: دانشجویان به جای مدرکگرایی باید به دنبال آموختن مهارتهای سازنده باشند.
وی با بیان اینکه همایش صنعت و دانشگاه به دنبال نشان دادن جایگاه مهارت در سطح جامعه است، گفت: در دانشگاه جامع علمی کاربردی به دنبال این هستیم که بتوانیم سرمایه های انسانی، فکری و مدیریت دانش را در سازمان ها ایجاد کنیم.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی انتخاب در ادامه این نشست، با تاکید بر اینکه دانشگاه علمی کاربردی به دنبال راهکار عملی برای تحقق سیاست های علمی کشور و حل مشکلات صنعت از طریق آموزش و کارآفرینی است، تصریح کرد: نباید ارتباط بین صنعت و دانشگاه ویترینی باشد چرا که هماکنون با خیل نیروهای انسانی روبرو هستیم که یا بیکارند و یا از شغل خود ناراضی هستند.
محسن حاج کاظمیان با تاکید بر اینکه براساس این موضوع نیازمند دانشگاههای نسل سوم و کارآفرین هستیم، تصریح کرد: خصوصیات این دانشگاهها تغییر رفتار و مهارت است به این معنا که مهارتی که اشخاص به دست میآورند در ارتقای بهرهوری سازمان موثر است.
به گفته وی هدف دانشگاه های علمی کاربردی یادگیری بر اساس مهارت است به گونه ای که در این مراکز به دنبال تجاری سازی دانش و یا بازاریابی برای علم هستیم.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی انتخاب تصریح کرد: رشته های دانشگاه های علمی کاربردی شغل محور است و برای کارآفرینی در این دانشگاه ها سرمایه گذاری می کنیم.
وی با اشاره به ایجاد هم افزایی بین دانشگاه های علمی کاربردی به عنوان یکی از اهداف همایش عصر یکشنبه، بیان کرد: 6 دانشگاه حاضر در این همایش متعلق به وزارت صنعت، معدن و تجارت است و در گام بعدی به دنبال تشکیل کارگروه ها و نیازسنجی است.
وی در خصوص ارتباط صنعت و دانشگاه، گفت: متاسفانه این موضوع اصلا اتفاق نمی افتد و صنعت با بالابردن دیوار بی اعتمادی اش، تنها کار خود را می کند چرا که تکنولوژی های صنعت براساس دانش ما طراحی نشده اما دانشگاه های علمی کابردی در جوار صنایع به دنبال تربیت این نیرو هستند.
گفتنی است؛ نخستین همایش صنعت و دانشگاه با عنوان 'دانشجوی امروز کارآفرین فردا' ششم دی با همکاری مراکز علمی کاربردی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت و با همکاری دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان اصفهان و اتاق بازرگانی از ساعت 17 الی 19 در سالن همایش های اتاق بازرگانی اصفهان برگزار خواهد شد.