سیاوش سلیمی رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان شیر خشک ایران در واکنش به مشکلات صادرات شیر خشک گفت:
این روز ها تولیدکنندگان شیر و کارخانه های شیر خشک با مشکلات متعددی روبرو شده اند، واقعا فکر نمیکنم که کسی پیدا شود در کشور که وضع تاسف بار جذب شیر گاو را قبول نداشته باشد. شما به هر کارخانه شیرخشکی سر بزنید صف انتظار طولانی حداقل ۳۶ ساعته دامدار را درب کارخانه ملاحظه می کنید.
این تولید کننده با اشاره به وضعیت تولید کنندگان پس از شیوع کرونا گفت: با این وضعیتی که بعد از شیوع ویروس کرونا بوجود آمده و همچنین جریان عجیبی که در صداوسیما بابت آفلاتوکسین در شیر به وجود آمد، وضعیت جذب شیر خام با مشکلات زیادی روبرو شد. متاسفانه علیرغم همه این مشکلات امروز ۲۰ اسفند است و ما هنوز نتوانسته ایم نامه سهمیه تعیین شده ۱۰ هزار تنی را به گمرکات کشور بفرستیم.
وی در ادامه افزود: وزارت صمت ضرب الاجلی تعیین کرده است که تا آخر فروردین باید این صادرات انجام شود درحالی که عملا میدانیم تا پایان این هفته کشور تعطیل میشود. این تعطیلی هم به دلیل شیوع کرونا احتمالا تا آخر فروردین ادامه خواهد داشت.انجمن واحدهای شیرخشک چطور می توانند این میزان شیرخشک را از کشور خارج کنند؟
سلیمی به فرصت بسیار کم صادر کنندگان شیر خشک اشاره کرد و گفت: روزانه حداقل ۹ هزار تن شیرخام در این کارخانجات تبدیل به شیرخشک می شوند که این تولیدات نیز به دپوهای قبلی اضافه می شوند که یک مساله عجیب را در کشور به وجود آورده که راه حل بسیار سادهای دارد.
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان شیر خشک ایران تاکید کرد: به نظر ما فرصت ۴۰ روزه ی مجوز که به پایان سال و تعطیلات نوروز و تشدید وضعیت کرونا خورده است، چندان قابلیت اجرایی ندارد. ما با مقامات ارشد دولت و قرارگاه اقتصاد مقاومتی و ستاد رونق تولید در حال رایزنی هستیم که مشکل را به صورت اساسی حل کنیم و ضرب الاجل تعیین شده توسط وزارت صمت حداقل تا پایان تابستان باز باشد تا حجم انبوه شیرخشک های تولید شده را صادر کنیم.
براساس گزارش ها بیش از ۳۰ کارخانه تولید شیر خشک صنعتی در کشور وجود دارد و بالغ بر ۵ هزار نفر پرسنل مستقیم در این کارخانهها مشغول کار هستند. ظرفیت تولید شیرخشک کشور بیش از ۲۰۰ هزار تن در سال است، که هم اکنون عملا ۱۰۰ هزار تن در سال تولید میشود. درحالی که مصرف کشور ۶۵ تا ۷۰ هزار تن در سال است دولت جلوی صادرات ۳۰ هزار تن مازاد تولید را گرفته است.