• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: یکشنبه 15 تیر 1404, 10 محرم 1447, Sunday 6 July 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 23630
منتشر شده در دوشنبه, 02 بهمن 1402 08:07
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
افت شاخص‌کل برای پنجمین روز پیاپی

نزول ادامه‌دار بورس

توضیحات

برای پنجمین روز متوالی ریزش جدی قیمت‌ها در تالار شیشه‌ای ادامه‌دار بود و بازار سهام همچنان در مسیر نزولی به حرکت خود ادامه‌ داد. در جریان معاملات روز گذشته بورس تهران شاخص‌کل ۰.۶۳‌‌درصد از ارتفاع خود را از دست داد و نهایتا در سطح ۲‌میلیون و ۱۵۳‌هزار‌واحدی کار خود را به اتمام رساند. نماگر هم‌وزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نمادهای معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نمایش می‌دهد، با افت ۱.۴۳‌درصدی همراه شد.  

علی عبدالمحمدی : گفتنی است که شتاب افت این شاخص نسبت به‌روز شنبه بیشتر شده‌است و این موضوع رسوخ عمیق فضای منفی را به گردونه معاملات سهام مخابره می‌کند. شاخص‌کل فرابورس نسبت به دو شاخص مذکور وضعیت بدتری را تجربه کرد و این شاخص نیز ۱.۴۳‌درصد کاهش را در مقیاس روزانه به‌ثبت رساند.

مرور آنچه در سال‌های اخیر گذشت

شاخص‌کل بورس تهران در مرداد سال‌‌۹۹ در ادامه تاخت‌‌‌‌‌‌وتاز قیمتی پنج‌ماهه نخست سال‌‌ توانست برای اولین‌بار در تاریخ خود، سطح ۲‌‌میلیون‌‌واحدی را فتح کند، اما اتراق نماگر اصلی بازار سهام در بالای سطح دو‌‌میلیون‌‌واحدی، چند صباحی بیشتر دوام نداشت و در ۲۰مرداد آن سال ‌‌سقوط تاریخی قیمت‌ها در تالار شیشه‌ای آغاز شد. در روز ۲۱مرداد سال‌‌۹۹، شاخص‌کل بورس تهران، مرز روانی و مهم ۲‌‌میلیون‌واحدی را از دست داد و تلاش‌های شاخص مذکور برای بازپس‌‌‌‌‌‌گیری سطح مذکور، ۶۲۷ روز معاملاتی به طول انجامید و نهایتا در ششمین روز از فروردین سال‌جاری و پس از ۳۱ماه، نماگر اصلی بازار سهام توانست مجددا محدوده دو‌‌میلیون‌‌واحدی را باز پس ‌بگیرد. پیشروی نماگر اصلی بازار سهام در بالای سطح دو‌میلیون‌واحدی، ادامه‌دار بود و شاخص‌کل توانست خود را تا سطح ۲‌‌میلیون و ۵۳۵‌‌هزار‌واحدی در ۱۶ اردیبهشت بالا بکشد. ریزش قیمت‌ها در تالار شیشه‌ای سبب شد تا شاخص‌کل در اواخر تیر سال‌جاری، مجددا در آستانه از دست‌دادن سطح مذکور قرار بگیرد. شاخص‌کل در ۲۶ تیر، یک‌بار سطح ۲‌‌میلیون‌واحدی را از دست داد، اما‌ بار دیگر، به بالای این سطح بازگشت و در ۳۱ تیر برای دومین‌بار در سال‌جاری سطح دو‌میلیون‌‌واحدی را از دست داد. سریال تکراری رفت و برگشت نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در دو کانال دو‌میلیون‌واحدی و یک‌میلیون و ۹۰۰‌‌هزار‌واحدی همچنان ادامه‌دار بود و شاخص‌کل برای سومین‌بار در سال‌جاری و در ۷مرداد سطح مذکور را از دست داد. اتراق شاخص‌کل در کانال یک‌میلیون و ۹۰۰‌‌هزار واحد دیری نپایید و شاخص مجددا کانال دو‌میلیون‌‌واحدی را پس گرفت، اما در ۲۱ مرداد و برای چهارمین‌بار در سال‌جاری، محدوده یادشده برای شاخص‌کل بورس از دست رفت، اما به مانند دفعات قبلی، هجوم خریداران به صحنه معاملات سبب شد تا‌ بار دیگر، در پنجم شهریور، شاخص محدوده دو‌‌میلیون‌واحدی را پس‌بگیرد.

ماندگاری شاخص‌کل در بالای سطح ۲‌میلیون واحد تا اوایل آبان ادامه‌دار بود، اما مجددا در اوایل آبان شاخص مذکور سطح ۲‌میلیون‌واحدی را از دست داد و در کمال تعجب، مجددا هجوم خریداران به صحنه معاملات سبب شد تا شاخص مذکور دوباره به بالای سطح ۲‌میلیون‌واحدی برسد. از آن زمان تا به حال شاخص‌کل در حد فاصل کانال ۲‌میلیون تا ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار‌واحدی در حال نوسان بوده‌است و نه محرکی وجود داشته که بازار را به سمت ارتفاعات بالاتر سوق دهد و نه عامل منفی خاصی وجود داشته که قیمت‌ها را با کاهش آنچنانی همراه کند.  در بورس تهران ضربه واردشده به افکار عمومی در اثر آغاز سقوط از مرداد ۹۹، به‌ویژه با توجه به آنکه بخش عمده‌ای از افراد در سیکل پایانی رونق وارد شده‌بودند، باعث نوعی از رویگردانی و سوء‌ظن عمومی نسبت به امکان ایجاد دوباره رونق پایدار در این بازار شده که احتمالا تبعات آن در کوتاه‌‌‌‌‌‌‌مدت دست از سر بورس و سرمایه‌گذاران حرفه‌‌‌‌‌‌‌ای آن برنخواهد داشت. به هر روی می‌توان این‌چنین استنباط کرد که بازار سهام بعد از فعل و انفعالات حادث‌‌‌‌‌‌‌شده در سال‌‌۹۹ و همچنین ماجرای ریزش قیمت‌های تالار شیشه‌ای در اردیبهشت سال‌جاری، از موضوع عدم‌‌اعتماد رنج می‌برد و سرمایه‌های حقیقی از اعتماد به جریان معاملات سهام خودداری می‌کنند.

 

منبع: دنیای اقتصاد

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

جو‌سازی برای حمله به آثار تاریخی؟
براي همه يا خواص؟
لطفا «لاتاری» بورس را متوقف کنید
برگرد به آفریقای جنوبی
انجمن دانش‌بنیان اصفهان؛ موتور محرکه‌ نوآوری و توسعه
تداوم اقتدار شبکه‌ی تعاون در خدمت‌رسانی به مردم؛ از دوران دفاع مقدس تا امروز
صعود چین به جمع بزرگ‌ترین تاجران اسلحه
حراست بندر از اقتصاد
بازارها روی دور تند
نیاز به آتش‌بس فوری در بورس!
اقتصاد در تله نااطمینانی
ترکش به بورس
خاورمیانه جدید؛ از رویا تا واقعیت
ترکش جنگ به بورس
«خودرو» در سایه جنگ
تورم در مرز ۴۰درصد
چراغ سبز ترامپ به صادرات نفت نخواستن يا نتوانستن؟
۳۰ همت نقدینگی ناقابل!
هوش‌مصنوعی در عرصه نبرد
۲۵ دستورکار برای اقتصاد جنگی
اقتصاد ایران پس از ۱۲ روز
افزایش ۵۳ درصدی واردات کالاهای اساسی
آتش‌بس در بازارها
رصد اقدامات حمایتی
موقعیت کدالی- جنگی!
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا