ساعت ۳ بعدازظهر سه‌شنبه، اسکناس آمریکایی ۲۷ هزار و ۸۵۰تومان قیمت خورد که ۲۰۰ تومان بیشتر از روز یکشنبه بود. به گفته فعالان، برخی از کشورها مدعی هستند که ایران توافق ۱۲ سپتامبر با آژانس را نقض کرده است و البته ایران پاسخ این ادعاها را داد. با این حال آنچه برای بازار ارز مهم بود، کاهش احتمال رسیدن به یک توافق هسته‌ای پس از بروز اختلاف‌های اخیر بود. معامله‌گران با جوسازی پیرامون احتمال طولانی شدن لغو تحریم‌ها توانستند خریداران بیشتری را به بازار وارد کنند و به دنبال این اتفاق، بیشترین قیمت اسکناس آمریکایی در یک ماه اخیر رقم خورد. آخرین بار در تاریخ ۶ شهریورماه، دلار توانسته بود سطح بالاتر قیمتی را تجربه کند. اسکناس آمریکایی در آن مقطع زمانی، ۲۸ هزار و ۱۰۰ تومان قیمت خورده بود. برخلاف رشد قیمت دلار، در چهارمین روز هفته، اوضاع در بازار سکه به کام فروشندگان بود. روز سه‌شنبه فلز گران‌بهای داخلی ۲۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۱ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان رسید. بر اساس صحبت‌های فعالان، دلیل اصلی نزول بهای فلز گران‌بهای داخلی، کاهش بهای اونس طلا در بازارهای جهانی بود. اونس طلا که در روز دوشنبه توانسته بود خود را در حوالی مرز هزار و ۷۵۰ دلاری حفظ کند، روز سه‌شنبه با فشار فروش مواجه شد و تا ساعت ۳ بعدازظهر حتی تا محدوده هزار و ۷۳۰ دلار عقب‌نشینی کرد. اگر در روز گذشته افت اونس طلا رخ نمی‌داد، فلز گران‌بهای داخلی توانایی برگشت به بالای مرز ۱۲ میلیون تومانی را داشت.

 

اخبار حساس در بازار ارز

معامله‌گران ارزی در روزهای اخیر به دقت اخبار را دنبال می‌کنند. آنها از اواخر روز یکشنبه به بیانیه آژانس بین‌المللی اتمی واکنش نشان دادند. آژانس ادعا کرده بود که «ایران به مفاد توافق دو هفته پیش به طور کامل عمل نمی‌کند». در مقابل سخنگوی سازمان انرژی اتمی عنوان کرد: آقای گروسی می‌داند که تفاهم صورت گرفته در قالب بیانیه مشترک، مشمول تجهیزات نظارتی (دوربین‌ها) مجتمع کرج به این دلیل که در نتیجه خرابکاری تیرماه این مجتمع همچنان تحت تحقیقات امنیتی قرار دارد، نمی‌‌شد. آمریکا و اروپایی‌ها پیرامون بیانیه آژانس موضع سخت‌گیرانه‌ای گرفتند و حتی وزیر امور خارجه فرانسه در سازمان ملل عنوان کرد که ایران نباید با عامل زمان در موضوع مذاکرات بازی کند. ادامه مذاکرات وین در سریع‌ترین وقت ممکن ضروری است. مجموع چنین اخباری و اظهارات فرانسوی‌ها موجب شد برخی افراد تصور کنند‌ سطح تنش‌ها در اندازه‌ای نیست که به زودی مذاکرات هسته‌ای در صورت شروع نیز به نتیجه خاصی برسد.

 

  نگاه تحلیل‌گران فنی به آینده دلار

تحلیل‌گران فنی عنوان می‌کنند در صورت تثبیت دلار بالای محدوده ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان، جسارت خریداران در بازار بیشتر خواهد شد و اسکناس آمریکایی به سوی کانال ۲۸ هزار تومانی خواهد رفت. دلار در سال ۱۴۰۰ تنها موفق به شکست کانال ۲۸ هزار و ۱۰۰ تومانی نشده است و در صورت شکست آن، راه برای صعودی‌های بازار ارز هموارتر نیز خواهد شد. در مقابل افزایشی‌ها که انتظار بالا رفتن تنش‌های هسته‌ای را دارند، دسته دیگری از فعالان باور دارند که ایران به زودی به یک توافق هسته‌ای با طرف آمریکایی و اروپایی‌ها خواهد رسید. از نگاه آنها طرفین در حال حاضر سعی می‌کنند بیشتر قدرت چانه‌زنی خود را بالا ببرند. آنچه مسلم است، به احتمال بسیار زیاد، معامله‌گران طی دو هفته آینده از وضعیت بلاتکلیفی خارج خواهند شد. آنها در شهریورماه حجم معاملات خود را بسیار پایین آوردند، چرا که اطمینانی از آینده مذاکرات هسته‌ای نداشتند. با این حال به نظر می‌رسد سطح اختلاف‌ها به اندازه‌ای رسیده است که به زودی سرنوشت مذاکرات هسته‌ای مشخص شود و معامله‌گران بر اساس آن، موقعیت خرید و فروش خود را در حجم‌های بزرگ‌تر تعیین کنند.