اقتصاد بازار: معاون توسعه روستايي و مناطق محروم كشور عنوان كرد: دولت تدبير و اميد مشاركت مردم روستا در فعاليت هاي اقتصادي را ركن ركين مي داند
سيد ابوالفضل رضوي در جلسه ي شوراي اشتغال روستايي استان اصفهان با اشاره به طرح مشاركتي خانوارهاي روستايي گفت: دولت مشاركت مردم روستا در فعاليت هاي اقتصادي را ركن ركين مي داند چرا كه عدم توجه به روستاها از مهمترين دلايل بروز مشكلات درشهرها است.
سيد ابوالفضل رضوي معاون توسعه روستايي و مناطق محروم كشور در جلسه شوراي اشتغال روستايي استان اصفهان گفت: توسعه روستايي يكي از مباحث مهم در كشور است و يقينا غفلت از آن، توسعه ي كشور را به دنبال نخواهد داشت و مشكلات اضافه اي براي توسعه ي شهرها ايجاد خواهد كرد.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم كشور حاشيه نشيني در شهرهاي بزرگ را نتيجه اين موضوع برشمرد و افزود: عدم توجه به روستاها از مهمترين دلايل بروز اين گونه مشكلات در شهرها است.
رضوي با بيان اينكه دولت تدبير و اميد توجه عميقي به توسعه روستاها دارد، گفت: دولت مشاركت مردم روستا در فعاليت هاي اقتصادي را ركن ركين مي داند و با توجه به اينكه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي سخاوتمندانه اعتبارات زيادي در راستاي اجراي برخي از طرح هاي عمراني در روستاها هزينه شده است ولي اين هزينه ها نتوانسته روستائيان را در روستاها نگه دارد، كه نتيجه آن مهاجرات روستائيان به شهرها بوده است.
سيد ابوالفضل رضوي عنوان نمود: دولت در نظر دارد كه طرح هاي روستايي را بر اساس مشاركت و رهنمودهاي مقام معظم رهبري مبني بر مشاركت مردم در فعاليت هاي اقتصادي به اجرا در آورد.
وي اضافه كرد: با توجه به اينكه روستاها خاستگاه و پايگاه اقتصاد مقاومتي هستند و تاكيد زيادي توسط مقام معظم رهبري بر اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي مي شود طرح مشاركتي مردم براي ۵۰ ، ۱۰۰، ۱۵۰ و بالاي ۲۰۰خانوار داده شده است.
رضوي تصريح كرد: چنانچه مردم روستا ويا حتي روستائيان مهاجر با هم مشاركت داشته باشند و اين تشكل را ايجاد نمايند به آن ها وام با كارمزد ۳ درصد درسال و با دو سال مدت تنفس اجرا و ۳ تا۵ سال دوره ي بازپرداخت ، پرداخت مي شود.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم كشور با اشاره به اينكه وثيقه دريافت اين تسهيلات كارت ملي و يارانه ي اين افراد مي باشد، اظهارداشت: اگر ۵۰ خانوار مشاركت داشته باشند و شركت سهامي خاص و يا تعاوني تشكيل دهند و با ايجاد شغل پايدار روستايي و آورده ۳۵ در صد، دولت نيز ۶۵ درصد تسهيلات تا سقف يك ميليارد تومان در اختيار اين افراد قرار مي دهد و به همين ترتيب با افزايش مشاركت خانوارها درصد تسهيلات اعطايي افزايش مي يابد.
وي با اشاره به پيشتاز بودن اصفهان در طرح هاي دانش بنيان تصريح كرد: اگر طرح هاي دانش بنيان ارائه گردد آورده ي صاحبان طرح ۱۵ درصد با كارمزد ۳ درصد خواهد بود.
رضوي با بيان اينكه هيچ محدوديت مكاني جز اجراي طرح در روستا و همچنين محدوديت صنفي در اين خصوص وجود ندارد، افزود: طرح ها بايد اشتغال پايدار ايجاد نمايند تا بتوانند اقساط را پرداخت نمايند.
استاندار اصفهان نيز در اين جلسه گفت: متوسط سكونت شهري در كشور ۷۵ درصد و در استان اصفهان ۸۵ درصد است و بيش از ۱۸۰۰ روستا در استان اصفهان وجود دارد.
زرگرپور با بيان اينكه نرخ تورم و بيكاري در اين استان بالاتر از متوسط كشور است، افزود: نيمي ازرشدجمعيت استان اصفهان را افرادي تشكيل مي دهند كه از استان هاي مجاور براي اشتغال به اصفهان مهاجرت نموده اند.
وي با بيان اينكه طرح هاي جديد و خلاقانه مي تواند در استان اصفهان به صورت پايلوت اجرا شود، اظهارداشت: بستر براي اجراي اين طرح ها در استان اصفهان فراهم است.
رسول زرگرپور افزود: مديريت استان تصميم دارد كه طي دو سال آينده مسائل روستايي خود را به انجام برساند تا ديگر در روستاها شاهد مشكلاتي در خصوص آب، برق و ... نباشد.
استاندار اصفهان با اشاره به اينكه خوشبختانه استقبال روستائيان از اين طرح ها خوب بوده است، عنوان نمود: سه ماه گذشته اين طرح در شوراي اشتغال استان مطرح گرديد و بر اساس گزارش ارائه شده تا به امروز ۱۶۱ طرح پيشنهاد شده است و ۳۲ طرح نيز به تصويب رسيده است.
رسول زرگرپور افزود: به نظر مي رسد كه با توجه به وضعيت علمي و تخصصي و همچنين اشتغال در استان، اصفهان مي تواند يك پايلوت بسيار موفقي براي اين طرح باشد و مخصوصا در مناطق كمتر توسعه يافته ي اصفهان اين طرح مي تواند در ايجاد اشتغال اين مناطق بسيار موثر باشد.