اقتصادبازار: رئیس کمیسیون اقتصاد و امور گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در اصفهان دایره مشارکت، باز نیست لذا موضوع سرمایهگذاری در شهرداریها، فاقد یک ساز و کار تعریف شده مناسب است.
فتحالله معین با اشاره به علت عدم توفیق اصفهان در جذب مشارکت و سرمایهگذاری گفت: استان اصفهان در برخی موارد با استانهایی مقایسه میشود که یا شرایط جغرافیایی خاصی دارند و یا موقعیت ویژهای یافتهاند.
وی با اشاره به مقایسه شهر اصفهان با شهر مشهد افزود: استان خراسان، هم شرایط ویژهای دارد و هم یک استان مرزی است و همچنین آذربایجانشرقی که بهعنوان یکی از مبادی ورودی کالا به کشور، مرز فعالی دارد و بهنوعی مرز زمینی کشور با اروپا از این منطقه آغاز میشود را نباید با استان اصفهان مقایسه کرد چرا که اصفهان این شرایط را بهطور طبیعی ندارد.
رییس کمیسیون اقتصاد و امور گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه مواردی از این قبیل موجب میشود تا مزیتهایی که سایر استانها بهطور طبیعی دارند، اصفهان نداشته باشد افزود: همچنین در این استانها از لحاظ قانونی نیز یک سری امتیازات ویژه همانند بازارچههای مرزی وجود دارد که به تسهیل سرمایهگذاری کمک میکند و اصفهان از این لحاظ نیز این مزیت را ندارد.
وی با تأکید بر اینکه دایره مشارکت در اصفهان، باز نیست تصریح کرد: این بدان معناست که تعداد افرادی که مشارکت کردهاند، سرمایهگذاران انگشتشماری هستند که حتی اگر مشارکت هم نمیکردند، در اصفهان بخش زیادی از آنها سرمایهگذاری میشد. هرچند این مشارکت، موضوع سرمایهگذاری آنها را تسهیل کرده است.
معین در ادامه به دلایل عدم سرمایهگذاری در اصفهان اشاره و خاطر نشان کرد: در درجه اول خود موضوع سرمایهگذاری در شهرداریها، فاقد یک سازوکار تعریفشده مناسب است.
وی تصریح کرد: شهرداریها جزو دستگاههای دولتی نیستند و جزء دستگاه عمومی محسوب میشوند اما در برخی موارد ملزم میشوند از آییننامه سرمایهگذاری که در استانها تعریف شده استفاده کنند که شاید نتوان آنها را با چارچوبهای شهرداریها تطبیق داد.
رییس کمیسیون اقتصاد و امور گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان به دلیل دوم اشاره و اظهار داشت: در شهرداریها، بهدلیل وجود برخی قوانین، یک سری پیچیدگیهای خاصی وجود دارد که هنوز بهصورت یک رویه روان و تجربه شده تعریف نشده است و از طرفی ورود برخی دستگاههای نظارتی همانند فرمانداریها یا استانداریها این موضوع را پیچیدهتر میکند.
معین با اظهار امیدواری به اینکه در سالهای آینده بسترسازی برای سرمایهگذاری بهتر خواهد شد: معتقدم در ادامه راه شرایط برای سرمایهگذاری در اصفهان بهتر شده و این اتفاق خواهد افتاد و طی چند سال اخیر نیز در شورای اسلامی شهر اصفهان، موضوع ضرورت سرمایهگذاری بیشتر دیده میشود و اعضای شورا در زمینهٔ مساعدت و همکاری و همراهی در این راستا تأکید دارند.
این عضو شورای شهر اصفهان با بیان اینکه شاید شهرداریها چندان به مشارکت و سرمایهگذاریهای مداوم و مستمر مایل نباشند، اذعان داشت: فرض کنید شهرداری با مشارکت بخش خصوصی مجموعهای را احداث کنند که هر کدام سهمی در این مجموعه داشته باشند، اما در ادامه کار برای هر دو مشکل پیش خواهد آمد از اینرو به نظر میرسد از نظر ماهیت، کار مشارکت در ساخت و ساز برای شهرداری مطلوبتر از دیگر حوزهها از خواهد بود.
معین تصریح کرد: البته شهرداری طرحهای مشارکتی دیگری هم داشته است مثل شهر رؤیاها، تلهکابین صفه، تله سیژ ناژوان و ... و در این پروژهها مساعدت شهرداری بوده است.
وی خاطر نشان کرد: اولویت شهرداری در مشارکت و سرمایهگذاری، برونسپاری است؛ یعنی اولویت جذب سرمایهگذار برای این است که بهطور مثال سرمایهگذار مراکز تفریحی، گردشگری، ... احداث کرده و خودش هم از این مراکز بهرهبرداری کند.
رئیس گروه اقتصاد و امور گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با تأکید بر این مهم که شهرداری در پروژههایی که سیاست برونسپاری داشته است چندان مایل به ورود نیست اظهار داشت: با این وجود شهرداری برای توسعه شهر در این زمینهها، مساعدتهایی داشته است.
معین در پاسخ به این سؤال که آیا نوع برخورد با پروژه شهر رؤیاها که با مشارکت سرمایهگذار چینی ساخته شد منجر به نگاه منفی سرمایهگذاران نخواهد شد گفت: بهواقع مجموعه شهرداری، شورا و همه ادارات، در این پروژه نهایت مساعدت را با شریک خارجی داشته و هنوز هم دارند. وی ادامه داد: در واقع مشکل این پروژه در نحوه بهرهبرداری از پروژه بود و البته شورا مقید بود خواسته شریک خارجی نیز حفظ شود.
این عضو شورا خاطر نشان کرد: شریک خارجی معتقد بود ورودی شهر رؤیاها 40 هزار تومان باشد و بهاندازه سهم سرمایهگذاری خود یعنی 35 درصد معادل 12 هزار تومان را برداشت کند.
معین تصریح کرد: اما شورا معتقد بود برای مساعدت به مردم، سهم شریک خارجی به ازای هر نفر ورودی پرداخت شود اما در عینحال در ابتدای ورود به شهر رؤیاها نیازی نیست فرد هزینه همه بازیها را یکجا پرداخت کند بلکه یک ورودی اولیه گرفته شود و در صورت استفاده از هر بازی دیگری، هزینه آن را جداگانه پرداخت کند. وی ادامه داد: محاسبه شورا نشان میداد سرجمع این پرداختیها در نهایت همان میزانی میشد که شریک خارجی مدنظرش بود و سهم شریک خارجی تأمین میشد با این تفاوت که مردم با فراغ بال بیشتری از مجموعه بهره میبردند.
رییس کمیسیون اقتصاد و امور گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با تأکید بر اینکه اختلاف در این پروژه بر سر نحوه محاسبه و انجام کار بود اظهار داشت: معتقدم به نظر میرسید در این موضوع شهرداری علاقمند به رفع مشکل نبود و همین امر باعث شد این مشکل برطرف نشود.
دیدگاهها